Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 17-19 februarie:  Ziua Brancusi, expozitie noua Gorzo, ziua Park Chan-wook la Cinema Elvire Popesco si concert aniversar de 20 de ani de VH2

Weekendul acesta, vremea in Bucuresti va fi prietenoasa, iar daca vreti sa iesiti din casa, urban.ro recomanda cateva dintre evenimentele din oras.

Duminica, 19 februarie, este Ziua Nationala Constantin Brancusi, un eveniment pentru care mai multe institutii culturale ofera program.

La Sala Mare ARCUB Gabroveni se joaca duminica spectacolul de teatru „Brancusi, dragostea mea”, un one woman show creat si interpretat de Claudia Motea, in regia lui Beatrice Rancea.

Inspirat de cartea cu acelasi nume a scriitoarei si actritei Claudiei Motea, tradusa si publicata deja in zece limbi, spectacolul aduce in prim plan marile iubiri ale lui Brancusi, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tanase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon si Milita Petrascu. Biletele au fost puse in vanzare pe www.arcub.ro .

La Casa Artelor Dinu Lipatti are loc Conferinta „Brancusi intre Orient si Occindent”, sustinuta de istoricul de arta Pavel Susara, iar ulterior, de la ora 20.00, in Salonul de Muzica al Casei Lipatti va avea loc Recitalul de muzica si poezie intitulat „Despre pasari si pietre” dedicate personalitatii lui Brancusi si sustinut de flautistul Ion Bogdan Stefanescu, alaturi de discipola sa, flautista Carla Maria Stoleru. In program sunt incluse lucrari semante de Carmen Petra Basacopol, Violeta Dinescu, Doina Rotaru, Carmen Maria Carneci, Dan Buciu, Dan Dediu, Ion Bogdan Stefanescu, Horatiu Radulescu si Theodor Gheorghiu, iar versurile apartin lui Ion Bogdan Stefanescu.

La Cinema Elvira Popesco are loc pe 17 februarie ziua Park Chan-wook.

Cinematograful proiecteaza doua dintre filmele reputatului regizor coreean, „OLDBOY”, lansat la Cannes, in 2004 –  Marele premiu al juriului (de la ora 18:00) si „DECISION TO LEAVE”, cel mai recent film al sau, lansat in 2022 tot la Cannes – Cel mai bun regizor (de la ora 20:30).

Trupa VH2 aniverseaza 20 de ani pe scena Hard Rock Cafe, intr-un concert programat pentru vineri, 17 februarie.

VH2 si Gabriel Cotabita revin pe scena, in concertul aniversar programat pe 17 februarie la Hard Rock Cafe, cu o identitate muzicala bine definita si o serie de invitati surpriza. Detalii aici.

La Malmaison, Gorzo are o noua expozitie, Scufita Magenta, care va fi disponibila publicului pana in 11 martie 2023.

Gorzo revine la /SAC @ Malmaison cu o continuare a periplului Continuous Studio − actiunea in care isi transfera atelierul si il deschide catre public. Continuous Studio a inceput la New York, a continuat la /SAC @ Malmaison, apoi la Ramnicu-Valcea si Timisoara. Detalii aici.

S-a deschis Art

Safari 2023. Ghid de vizitare pentru cele patru expozitii, instalatii imersive si tururi nocturne cu muzica si prosecco. Va puteti bucura de o incursiune in pictura spaniola si lucrari de Mircea Cantor si Ion-Theodorescu Sion.

Anul acesta, Art Safari propune un nou model de organizare prin schimbarea completa a expozitiilor o data la trei luni, cu o mica pauza intre sezoane in care se monteaza operele de arta si instalatiile imersive.

La MNAC, puteti vizita si noul sezon expozitonal unde sunt vernisate 10 expozitii, dispuse pe cele cinci niveluri ale muzeului, in spatii expozitionale si alternative care prezinta arta contemporana romaneasca creata de cel putin 3 generatii diferite de artisti.

Sezonul de iarna MNAC va putea fi vizitat pana pe 16 aprilie 2023 si include o expozitie de fotografie a lui Dani Gherca, o instalatie melancolica semnata de catre Dorina Horatau, experta in instrumentarea plastica a elementelor naturale, o continuare a retrospectivelor dedicate lui Ion Grigorescu dar si expozitia Leviathan care ofera acces in depozitul de arta al muzeului.

La Mega Mall, s-a deschis in format pop-up primul muzeu eco din Romania, care poate fi vizitat si explorat gratuit de copii si adulti

Muzeul se adreseaza in principal elevilor, dar si parintilor, profesorilor si tinerilor studenti si cuprinde instalatii interactive, cu rol educational, prin care acestia sunt invitati sa descopere informatii care ii vor ajuta sa devina cetateni mai responsabili fata de natura. Muzeul este deschis in regim pop-up si va putea fi vizitat pana pe 31 martie 2023.

Daca vreti sa sarbatoriti si varianta romaneasca a Zilei Indragostitilor, Dragobete, am pregatit o lista de cadouri pentru dumneavoastra.

Propunerile sunt cadouri speciale menite sa reaminteasca de insemnatatea zilei de 14 sau 24 februarie – o celebrare a iubirii, a romantismului si a afectiunii pe care cuplurile si-o poarta, indiferent de sex, varsta sau statutul legal.

Daca programul de weekend nu va incanta, in Romania s-a lansat in aceasta saptamana SkyShowtime, unde veti avea acces la filme ca Downton Abbey: A New Era, Top Gun: Maverick, dar si la productiile locale HackerVille si Ruxx.

In acest moment, compania ofera o campanie de discounturi pentru abonati, pretul fiind foarte accesibil pentru public.

Daca nu vreti sa iesiti din casa, urban.ro va recomanda sa cititi „Cei care cumpără stele”, cel mai nou roman al Ancai Mizumschi.

Anca Mizumschi este scriitoare, eseista, public speaker, realizatoare de emisiuni culturale, iar  incepand cu 1993, anul debutul ei in volum, a publicat: Est (1993), Opera Capitala (1995), Poze cu zimti (2008), Anca lui Noe (2009), Versouri (2010), In moalele cerului (2012) si Tara mea suspendata (2018).

Citește în continuare