Skip to content

(video) Romanul Florian Munteanu apare din nou pe marile ecrane alaturi de Michael B. Jordan in franciza „Creed III”. Filmul marcheaza debutul regizorul al lui Jordan si intra in cinematografe din 3 martie.

Metro Goldwyn Mayer Pictures aduce din 3 martie in cinematografele din Romania productia „Creed III” care marcheaza debutul regizoral al lui Michael B. Jordan, protagonistul francizei.

Jordan revine in rolul lui Adonis Creed dupa doua filme de succes – „Creed II” (2018) a strans peste 210 milioane de dolari din box office iar „Creed” (2015) peste 170 de milioane de dolari. Ambele filme au avut bugete estimate la 50 de milioane de dolari.

Michael B.Jordan s-a remarcat in serialele „The Wire” (2002, HBO), „All My Children” (ABC, 2003-2006), „Friday Night Lights” (NBC, 2009-2011) si in filmul de televiziune „Just Mercy”. A jucat in „Space Jam” din 2021, in „Black Panther: Wakanda Forever” si in „Fantastic Four” devenind unul dintre cele mai populare staruri in filme de actiune. In 2020 a fost inclus in lista TIME a celor mai influenti personalitati din lume iar New York Times l-a plasat pe locul al 15-lea in clasamentul celor mai buni actori ai secolului XXI.

Franciza „Creed” este o continuare a filmelor „Rocky” si il are in distributie si pe romanul Florian Munteanu care reia rolul lui Viktor Drago in noul lungmetraj.

Dupa ce a dominat lumea boxului, Adonis Creed s-a bucurat de succes atat in cariera, cat si in viata de familie. Dar cand un prieten din copilarie si fost fenomen al boxului, Damian (jucat de Jonathan Majors), reapare dupa ce a ispasit o lunga pedeapsa in inchisoare, Adonis este dornic sa demonstreze ca isi merita sansa in ring. 

Confruntarea dintre fostii prieteni este mai mult decat o simpla cearta. Pentru a stabili scorul final, Adonis trebuie sa-si puna intreg viitorul in joc pentru a se lupta cu Damian, care nu are nimic de pierdut.

Filmul este regizat de Jordan dupa un scenariu de Keenan Coogler („Space Jam: A New Legacy”) si Zach Baylin („King Richard”), dupa o poveste de Ryan Coogler („Black Panther: Wakanda Forever”), Keenan Coogler si Zach Baylin. Printre producatori se numara si Sylvester Stallone. 

Mai jos puteti urmari trailerul final pentru „Creed III”. Biletele au fost puse deja in pre-sale in marile lanturi de cinematografe din Romania. Filmul va fi distribuit la nivel international de Warner Bros. Pictures si in Romania de Vertical Entertainment.

Florian Munteanu revine in rolul lui Viktor Drago, fiul personajului Ivan Drago, cel care l-a ucis, intr-un meci de box, pe Apollo Creed, tatal lui Adonis. 

In film mai joaca si Tessa Thompson (franciza „Creed”, „Passing”), Jonathan Majors („Da 5 Bloods”, „Lovecraft Country”), Wood Harris (franciza „Creed”, „Blade Runner 2049”), nou-venita Mila Kent si Phylicia Rashad (Franciza „Creed”, „Soul”).

Filmarile au avut loc intre ianuarie si aprilie 2022 in Atlanta, Georgia cu echipa care a creat si „Creed II”. Jordan a confirmat deja ca va exista si un al patrulea film si ca se lucreaza la spin-off-uri. Dupa succesul lungmetrajului anterior, in presa americana s-a discutat posibilitatea dezvoltarii unei francize in jurul personajului jucat de Florian Munteanu. Momentan nu a fost confirmat un astfel de proiect.

Munteanu a aparut zilele trecute alaturi de echipa „Creed III’ la premiera mondiala a filmului care a avut loc in Londra.

Dupa ce a jucat in trecut in „Shang-Chi si legenda celor zece inele” si „The Contractor”, iar mai recent in sezonul al doilea din „Vikings: Valhalla”, 2023 va fi un an important pentru Florian Munteanu.

Sportivul devenit actor va aparea anul acesta pe marile ecrane si in „Borderlands” in adaptarea regizorului Eli Roth, cunoscut pentru „Inglorious Basterds” si „Hostel”. Munteanu il va juca pe Krieg, protectorul intimidant al lui Tiny Tina, o adolescenta experta in explozibili. 

In rolurile principale joaca Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis si Jack Black. Tiny Tina, personajul pe care il protejeaza Munteanu, va fi jucata de Ariana Greenblatt, cunoscuta pentru rolul tinerei Gamora din „Avengers: Infinity War”.

Regizorul Eli Roth a declarat ca „Florian aduce umanitate si mai multe straturi importante unui personaj care, la suparafata pare nebun si salbatic. Rolul lui Krieg a fost cel mai greu de distribuit iar Florian l-a adus la viata si l-a umanizat intr-un mod pe care nu il credeam posibil. O sa fie un Krieg genial si se va potrivi perfect cu distributia noastra.

„Borderlands” este una dintre cele mai bine vandute francize de jocuri video din istorie cu peste 68 de exemplare vandute.

Personajele filmului „Borderlands” sunt inspirate din jocul video cu acelasi nume iar rolul i se potriveste ca o manusa boxerului roman care a fost supranumit „Big Nasty”. Are aproape 2 metri inaltime si peste 100 de kilograme. In joc, Krieg, care inseamna „razboi” in germana, scuipa foc si este mereu echipat cu un buzdugan.

Florian Munteanu s-a nascut in 1990 in Munchen Germania, intr-o familie de romani din Targu Mures care a parasit tara in 1985, avand dubla cetatenie germana si romana. 

De-a lungul timpului a lucrat ca model de fitness si pugilist amator insa managerul Eduard Irimia l-a remarcat si i-a propus sa trimite cateva probe de casting la Hollywood.

Primul rol primit a fost ca rival al lui Michael B.Jordan in „Creed 2” alaturi de care s-a antrenat cateva saptamani bune pentru roluri foarte solicitante din punct de vedere fizic – in film, amandoi isi doresc sa fie campioni la box.

Actorul care este foarte mandru de originile romanesti a surprins presa internationala pe covorul rosu al premierei Creed II din Londra cand a pozat cu un drapel al Romaniei. Intr-un mesaj adresat publicului roman, a spus: „Chiar daca vorbesc cu accent, sa stiti ca in sufletul meu sunt roman”.

Citește în continuare