Skip to content

Maine incep Zilele Filmului German. Organizatorii au lasat plicuri cu bilete la filmele din program in diferite locuri din Bucuresti.

Zilele Filmului German (ZFG#15) revin in aceasta primavara cu editia a 15-a, intre 2-5 martie, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti, cu o selectie a celor mai bune titluri din cinematografia germana a ultimilor ani, prezentata in premiera nationala. 

Pentru aceasta editie, organizatorii au pregatit o vanatoare de bilete in diferite locuri din Bucuresti, unde puteti gasi plicuri cu invitatii la eveniment. Daca vedeti prin oras plicuri pe care scrie Deschide-ma, acceptati provocarea.

Filmul de deschidere al ZFG#15 este TOUBAB, despre care Revista Cinema spune ca „ne va face sa ne indragostim atat de tare de personajele sale centrale incat, la finalul filmului, am putea fi chiar noi cei care ar putea sa incerce sa rezolve situatia propusa de scenariu printr-o cerere in casatorie”. 


Urmatorul film din program, EIN TAG FÜR IMMER, este un pas intr-un viitor in care, la 20 de ani, Zazie incearca sa opreasca casatoria celui mai vechi si bun prieten al sau. A doua zi insa isi da seama ca este prinsa intr-o bucla temporala in care retraieste ziua nuntii din nou si din nou, lucru care o va face sa isi schimbe complet atitudinea fata de iubire.


In HYPERLAND, regizorul Mario Sixtus vorbeste despre un viitor in care retelele de socializare au preluat complet controlul asupra vietii oamenilor: fake news, fake facts, campanii de defaimare pe net, toate pe fondul unor acuzatii de tentativa de viol pentru care faptasul da vina pe victima.

Programul de sambata, 4 martie, incepe cu ALS HITLER DAS ROSA KANINCHEN STAHL, adaptare cinematografica a romanului pentru copii a lui Judith Kerr, in care micuta Anna trebuie sa fuga din Germania impreuna cu parintii ei, in 1933, lasand in urma un iepuras de plus roz ce va ramane la Berlin. 

Urmatorul film din program este MEIN SOHN, unde dupa un accident grav, Jason trebuie sa ajunga din Berlin la o clinica de reabilitare din Elvetia. Fiindca nu are voie sa zboare, mama lui il duce cu masina pana acolo, sperand ca astfel sa refaca legatura pierduta cu fiul ei adult. 

https://www.youtube.com/watch?v=P-YJ9mzF9h4

O alta drama din programul ZFG#15 este si filmul LE PRINCE, cu care se incheie ziua de sambata. In inima Frankfurtului are loc o poveste de dragoste intre doua persoane din medii culturale complet diferite: un congolez si o nemtoaica se indragostesc si incep o relatie, sperand ca vor putea rezista presiunilor si prejudecatilor celor din jur.


Ultima zi de festival este deschisa de road-movie-ul DIE GOLDFISCHE, unde personaj principal este Oliver, care ramane paraplegic in urma unui accident de masina. Vrand sa scoata bani negri din Elvetia, organizeaza o excursie terapeutica cu ‘Pestisorii de aur’, un grup ciudat de persoane cu dizabilitati din centrul de reabilitare in care acesta este acum rezident. 


, cel mai nou film semnat de Dietrich Brüggemann, analizeaza o relatie de iubire timp de sapte ani, in 15 scene. Dina si Michael sunt fericiti la inceput, insa provocarile vietii nu sunt usor de stapanit. 

Intregul program al ZFG#15 este disponibil pe: https://bit.ly/ProgramZFG15 de unde puteti deja achiziționa bilete. Cea de-a 15-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN este organizata de Goethe-Institut si se va desfasura la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti, dar si la Cinema Victoria din Timisoara intre 9 si 12 martie, in parteneriat cu Centrul Cultural German Timisoara.

Citește în continuare