Skip to content

(video) Primul trailer al noului live-action „Peter Pan & Wendy” cu Jude Law in rolul Capitanului Hook. In premiera, zana Tinker Bell este jucata de o actrita de culoare. Filmul va fi lansat luna viitoare pe Disney+.

Disney a lansat trailerul oficial al filmului „Peter Pan & Wendy”, cea mai recenta adaptare live-action a studioului care aduce la zi personajele din filmul de animatie clasic al lui Walt Disney din 1953.

Trailerul prezinta imagini de poveste din Neverland (Tara de Nicaieri) si prefigureaza o confruntare plina de actiune intre Wendy si raufacatorul temperamental al filmului, Capitanul Hook.

Filmul este regizat de David Lowery (cunoscut pentru „The Green Knight” si „Pete’s Dragon”) si ii are in rolurile principale pe Alexander Molony ca Peter Pan si Ever Anderson (fiica actritei Milla Jovovich si a regizorului Paul W.S. Anderson) ca Wendy. Alaturi de ei, Jude Law joaca rolul Capitanului Hook, iar Yara Shahidi scrie istorie devenind prima femeie de culoare care a preluat vreodata rolul lui Tinkerbell.

Lungmetrajul a fost creat inca de la inceput pentru a fi lansat pe platforma de streaming Disney+, ulterior s-a discutat posibilitatea intrarii lui in cinematografe dar compania a decis sa revina la planurile initiale. Astfel, lansarea va avea loc pe 28 aprilie 2023 exclusiv pe Disney+.

Mai jos puteti urmari trailerul „Peter Pan & Wendy”.

Filmarile au avut loc cu un an intarziere din cauza pandemiei, fiind desfasurate in Vancouver si Peninsula Bonavista din Newfoundland si Labrador, ambele in Canada, intre martie si august 2021. 

Filmul o prezinta pe Wendy Darling, o tanara careia ii este teama sa lase in urma casa copilariei sale si care il intalneste pe Peter Pan, un baiat care refuza sa se maturizeze. Alaturi de fratii ei si de zana Tinker Bell, Wendy calatoreste cu Peter Pan in lumea magica din Neverland (Tara de Nicaieri) unde il intalneste pe Capitanul Hook, un pirat malefic, si porneste intr-o aventura palpitanta si periculoasa care ii va schimba viata pentru totdeauna. 

Din distributie mai fac parte Alyssa Wapanatahk, Joshua Pickering („A Discovery of Witches”), Jacobi Jupe, Molly Parker („House of Cards”), Alan Tudyk („Rogue One: A Star Wars Story”) si Jim Gaffigan („The Jim Gaffigan Show”).  

„Ne-am propus sa facem un film care sa onoreze atat textul original al lui J.M. Barrie, cat si adaptarea animata a lui Walt Disney. Am vrut sa revigoram adaptarea noastra cu o sinceritate emotionala, o inima deschisa si un mare dor de aventura. Sute de artisti incredibili au petrecut multi ani pentru a aduce acest film pe ecran; sunt incantat ca publicul sa le vada munca, sa mearga in aceasta calatorie si sa redescopere o poveste nemuritoare dintr-o noua perspectiva.”, a declarat Lowery.

Noua adaptare a lui Lowery vine la sapte ani de la lansarea filmului „Pan” al regizorului Joe Wright si la 31 de ani de la „Hook” al lui Steven Spielberg. 

Peter Pan este un personaj creat de scriitorul si dramaturgul scotian J. M. Barrie, care a aparut prima data in piesa de teatru „Peter Pan sau Baietelul care a refuzat sa creasca “(1904) si apoi in  romanul “Peter Pan si Wendy” (1911).

Personajul principal traieste o copilarie eterna pe insula cunoscuta ca “Tara de nicaieri”, acesta fiind si liderul gruparii Baietii pierduti. In calatoriile sale, Peter Pan se intalneste cu multe personaje fictive, dar si cu alti copii, calatorind cu usurinta si in alte lumi. Ulterior, o serie de alte povesti care il au pe Peter Pan ca personaj principal au aparut pe piata, acesta fiind un simbol al copilariei eterne si al refuzului de a deveni adult.

Dupa multe adaptari, animatia clasica a lui Walt Disney din 1953 este in continuare cea mai de succes adaptare a romanului Barrie. Cartea in limba engleza poate fi descarcata in format digital gratuit din articolul de mai jos.

Multe alte studiouri din Hollywod au creat propriile versiuni ale lui Peter Pan pe marile si micile ecrane, inclusiv versiunile lui Steven Spielberg cu Robin Williams si „Pan” al lui Joe Wright, ambii fiind dezamagiti de incasarile din box-office. 

In viitorul apropiat povestea lui J.M. Barrie va fi transformata si intr-un film de groaza in care Peter Pan va deveni personajul negativ, cel mai probabil ucigas.

Citește în continuare