Skip to content

Povestea lui Bambi va fi transformata intr-un film de groaza in care capriorul turbeaza si incepe sa ucida animalele padurii. Simultan va fi lansat un film de groaza cu Winnie the Pooh iar in prezent se lucreaza la o adaptare horror pentru „Peter Pan”.

Anul 2022 va intra in istoria cinematografie drept momentul in care povestile copilariei au devenit filme de groaza. Producatorii filmelor „The Curse of Humpty Dumpty” si „Winnie-the-Pooh: Blood and Honey” vor lansa in curand o noua abordare a povestii lui Bambi, capriorul care si-a pierdut mama si care emotiona privitorii pana la lacrimi cu tragedia lui.

Daca anterior expresia „ochi de Bambi” insemna o privire blajina, care emotioneaza si starneste empatie, noua versiune a filmului realizat de TN Studios si Jagged Edge Productions o va prezenta pe Bambi cu ochii turbati, la propriu.

Filmul se numeste „Bambi: The Reckoning” si a fost inspirat de popularitatea trailerului pentru „Winnie the Pooh: Blood and Honey” care a starnit un interes mult mai mare decat era asteptat din cauza faptului ca transforma unul dintre cele mai iubite personaje din literatura si animatia pentru copii intr-o bestie fioroasa care isi ucide prietenii.

Producatorul Scott Jeffrey – care va regiza si noul film Bambi – si compania sa, Jagged Edge Productions, au reusit sa adapteze celebrele povesti cunoscute din filmele de animatie produse de Walt Disney pentru ca au trecut 95 de ani de la publicarea cartii iar drepturile de autor pentru „Winnie the Pooh” au intrat in domeniul public in Statele Unite pe 1 ianuarie 2022. 

In Marea Britanie, drepturile de autor vor expira abia pe 1 ianuarie 2027. Astfel, de la inceputul acestui an Disney nu mai detine drepturile exclusive de utilizare a personajelor iar Jeffrey a profitat de acest lucru in primele luni ale anului cand a demarat filmarile pentru „Winnie the Pooh: Blood and Honey” care va fi lansat pe 15 februarie 2023.

Filmul de groaza Bambi va fi inspirat de romanul lui Felix Salten si va fi filmat in luna ianuarie 2023, la cateva zile dupa ce se vor implini 100 de ani la lansarea cartii originale. Povestea va apartine de asemenea spatiului public in Statele Unite.

Cu titlul original „Bambi: Eine Lebensgeschichte aus dem Walde”, cartea lui Felix Salten a fost publicata in 1923 si tradusa in limba engleza abia in 1928. 

Regizorul Scott Jeffrey a dezvaluit intr-un interviu acordat Dread Central ca noul film este partial inspirat de „The Ritual” al lui David Bruckner si l-a descris drept „o versiune infioratoare a povestii lui Bambi”.

„Filmul va fi o repovestire incredibil de intunecata a povestii din 1928 pe care o cunoastem si o iubim cu totii. Gasind inspiratie din designul folosit in „The Ritual” de Netflix, Bambi va fi o masina de ucis vicioasa care pandeste in salbaticie. Pregatiti-va pentru un Bambi turbat!”, a declarat Jeffrey.

Potrivit informatiile publicate in Variety, Bambi va turba din cauza faptului mortii mamei sale si va dori sa se razbune pe celelalte animale ale padurii. 

In privinta comparatiei cu „The Ritual”, aspectul fizic al creaturii ucigase din filmul regizat de David Bruckner a intrat in cultura pop si a influentat mai multi creatori de filme de groaza in ultimii ani. 

Cartea lui Felix Salten a fost adaptata in 1942 in celebrul film de animatie Disney „Bambi”, care a marcat copilariile mai multor generatii consecutive care au crescut cu imaginea capriorului orfan. In regia lui David Hand, lungmetrajul spune povestea puiului de cerb care si-a pierdut mama si isi regaseste drumul prin padure alaturi de prietenii  sai – iepurele Bocanila, sconcsul Floare si Bufnita inteleapta, invatand impreuna lectii valoroase despre prietenie si miracolul vietii.

In ianuarie 2020, compania Walt Disney a anuntat ca lucreaza la un remake computerizat, fotorealist, al povestii lui Bambi. Filmul care ar putea fi lansat in anii urmatori este creat in continuarea remake-urilor Disney dupa animatii celebre precum The Jungle Book (2016) si The Lion King (2019) care s-au bucurat de mare succes in box office.

In mod surprinzator, adaptarea lui Scott Jeffrey ar urma sa fie lansata in cinematografe pe 15 februarie 2023, la mai putin de o luna de la inceperea filmarilor si la o zi distanta de „Valentine’s Day”.

Daca „Winnie the Pooh: Blood and Honey” va avea succesul asteptat, in viitorul apropiat ar putea urma si alte adaptari infricosatoare ale unor personaje indragite asociate pana acum inocentei copilaresti.

In vara aceasta cand a aparut trailerul „Winnie the Pooh: Blood and Honey” – pe care il puteti urmari mai jos – multi fani ai universului Disney au fost ingroziti sa vada personaje indragite din copilarie, precum Winnie the Pooh si Piglet, aparand intr-un film de groaza sangeros. Dar, dupa cum au precizat foarte clar producatorii filmului, viitorul film de serie B nu are nicio legatura cu franciza Disney.

In schimb, regizorul Rhys Frake-Waterfield si-a dorit un film „foarte, foarte sangeros”. Intr-un interviu acordat presei americane, a explicat ca filmul este axat pe razbunare iar animalele antropomorfe se razbuna dupa ce Christopher Robbin pleaca la facultate si le abandoneaza. 

Regizorul a declarat ca „animalele se infurie cand il vad, iar toata ura pe care au acumulat-o de-a lungul anilor se dezlantuie si pornesc in acest dezmat ucigas. Sunt cu siguranta Pooh si Piglet – nu sunt doar doi oameni cu o masca. Povestea este menita sa arate ca au pornit acest atac din cauza furiei provocate de Christopher.”

Pe langa aceste adaptari, publicatia The Hollywood Reporter a relatat ca Frake-Waterfield lucreaza in prezent si la un film de groaza cu Peter Pan care se va numi „Peter Pan: Neverland Nightmare”.

Povestea lui Winnie the Pooh este cat se poate de reala. El a fost salvat de catre un locotenent pe nume Harry Colebourn in 1914, cand a fost cumparat din gara unui mic oras din Canada, pentru 20 de dolari.

Puiul de urs a primit numele de Winnipeg, fiind dresat de catre Colebourn. In momentul in care locotenentul a trebuit sa plece inapoi in razboi, acesta l-a adus la  Gradina Zoologica din Londra. Aici, Christopher Robin, fiul scriitorului englez Alan Alexander Milne, a insistat sa mearga la gradina zoologica pentru a-l vedea pe Winnie. I-a placut atat de mult de acesta, incat si-a botezat propriul urs de plus Winnie the Pooh. Istoricii mentioneaza ca numele este o combinatie intre numele ursului de la zoo si porecla pe care i-a dat-o unei lebede pe care obisnuia să o hraneasca.

Jucariile lui Christopher Robin Milne au reprezentat o sursa de inspiratie pentru scriitor si asa a aparut personajul Winnie the Pooh. El a aparut pentru prima data in volumul de poezii „Atunci cand noi am fost foarte mici” din 1924. Toti prietenii ursului, Piglet, Kanga, Roo, Eeyore si Tigger, au fost, de asemenea, jucarii ale lui Christopher.

Citește în continuare