Skip to content

(foto) Casuta din Winnie the Pooh se poate inchiria. Padurea indepartata in care locuieste celebrul ursulet exista in Marea Britanie

Pe platforma Airbnb a aparut un Bearbnb, mai exact casuta din povestea Winnie the Pooh. Deschiderea oficiala a rezervarilor are loc la ora 12.00, luni, 20 septembrie, si promite o experienta similara cu descrierile din celebra poveste Disney. Rezervarile pentru aceasta experienta sunt disponibile aici, insa doar pentru doua weekenduri.

Creata de ilustratorul Winnie the Pooh, Kim Raymond, casuta are tot ceea ce v-ati putea astepta: este dotata cu ghivece cu miere, tapet cu modele ciudate si inclusiv o masa de picnic in aer liber. Cazarea aici este posibila pentru patru persoane, iar locurile sunt limitate. Patul dublu este situat la parte, iar paturile de o persoana vor fi la mezanin, unde se urca folosind scarile din lemn. Din motive de siguranta, se recomanda ca numai oaspetii cu varsta de peste 6 ani sa doarma in paturile de la mezanin.

Oferta cuprinde si un tur ghidat prin originalul Hundred Acre Wood, dar veti putea juca si Poohsticks pe emblematicul Poohsticks Bridge.

Cu ramuri in jurul peretilor si o fermecatoare usa rosie, casa in copac pare ca a iesit direct din cartile de povesti. Locul unde aceasta casa exista este situat in Ashdown Forest, East Sussex din Marea Britanie, cunoscut sub numele de adevaratul Hundred Acre Woods.

Casa a fost conceputa pentru a sarbatori 95 de ani de Winnie the Pooh. Vorbind despre cabana, Kim Raymond a spus: „Ilustrez Winnie the Pooh de 30 de ani si continuu sa fiu inspirat de decoratiunile clasice ale lui E.H. Shepard si povestile Disney mai recente. „Bearbnb” este o experienta unica care aduce farmecul lui Pooh la viata pentru fani, onorand in acelasi timp aventurile originale care au fost atat de importante pentru multi oameni de 95 de ani,” citat de publicatia Time Out.

Povestea lui Winnie the Pooh este cat se poate de reala. El a fost salvat de catre un locotenent pe nume Harry Colebourn in 1914, cand a fost cumparat din gara unui mic oras din Canada, pentru 20 de dolari.

Puiul de urs a primit numele de Winnipeg, fiind dresat de catre Colebourn. In momentul in care locotenentul a trebuit sa plece inapoi in razboi, acesta l-a adus la  Gradina Zoologica din Londra. Aici, Christopher Robin, fiul scriitorului englez Alan Alexander Milne, a insistat sa mearga la gradina zoologica pentru a-l vedea pe Winnie. I-a placut atat de mult de acesta, incat si-a botezat propriul urs de plus Winnie the Pooh. Istoricii mentioneaza ca numele este o combinatie intre numele ursului de la zoo si porecla pe care i-a dat-o unei lebede pe care obisnuia să o hraneasca.

Jucariile lui Christopher Robin Milne au reprezentat o sursa de inspiratie pentru scriitor si asa a aparut personajul Winnie the Pooh. El a aparut pentru prima data in volumul de poezii „Atunci cand noi am fost foarte mici” din 1924. Toti prietenii ursului, Piglet, Kanga, Roo, Eeyore si Tigger, au fost, de asemenea, jucarii ale lui Christopher.

Citește în continuare