Skip to content

10 parfumuri folosite de familiile regale. Regretata regina Elisabeta avea printre preferate parfumuri de 90 de lire

E unul dintre cele mai bine pastrate secrete din familiile regale, nu pentru ca ar fi ceva vital pentru tara cat pentru faptul ca nu e la vedere si nu se cade, conform protocolului, sa intrebi o fata regala ceva atat de intim, cum e parfumul pe care-l poarta.

Cu toate acestea, in biografii sau in marturii ale apropiatilor si biografilor apar din cand in cand numele parfumurilor folosite de regi, printese, duci si ducese contemporane si alegerile lor pot fi un punct de inspiratie pentru multa lume.

Despre Kate Middleton se stie ca utilizeaza mai mult de un parfum. Daca vreti sa va inspirati, e bine sa stiti ca sunt publice cateva dintre preferatele ei.

Pentru casatoria sa din 2011, Pintesa de Wales a ales un parfum cu note de primavara, cu note florale gingase create de catre nu foarte cunoscutul parfumier britanic Illuminum.

WHITE GARDENIA PETALS DE ILLIUM este un parfum floral unisex si nu la fel de scump ca alte parfumuri regale; el costa de la 90 de lire sterline in sus. Cand il purtati, va puteti imagina mirosul florilor albe usoare intr-o vaza, miscate usor de briza unei ferestre deschise. Parfumul este rafinat si delicat, cu crin de varf, note de mijloc, ylang-ylang, gardenia si iasomie. De obicei, are un parfum feminin care va ofera mirosul unei ambiante de vara.

Un alt parfum preferat al lui Kate Middleton, despre care se spune ca este Orange blossom de Jo Malone. Acest parfum este mai nou, a fost lansat in 2003. Cand il porti, se presupune ca miroase ca o oaza de gradina superba. Notele de varf ale acestui parfum sunt floarile mandarine, notele de mijloc sunt floarea de portocal, nufarul, iar notele de baza sunt vetiver si iris.

Intr-o conversatie publica Kate a marturisit ca, din cand in cand, ii place sa foloseasca Dune de la casa Dior.

Lady D a purtat la casatoria sa cu – pe atunci – printul Charles Quelques Fleurs by Houbiquant.

Cumva asemanator cu Kate Middleton (sau mai degraba Kate s-a inspirat de la Lady D) , Printesa Diana a ales un parfum cu nota discrete de flori, dar un amestec somptuos de tuberoza, iasomie,  margaritar si trandafir

Houbigant Paris Houbigant Paris Quelques Fleurs L’Original

In cartea sa de memorii, Spare, Printul Harry a dezvaluit si parfumul preferat al mamei sale – First by Van Cleef & Arpels. Contextul in care povesteste despre parfumul cu note de trandafir, iasomie, chihlimbar si lemn de santal e legat de sedintele de terapie: parfumul era atat de strans asociat cu amintirea mamei sale, incat, ani mai tarziu, inhalarea parfumului in timpul unei sedinte de terapie i-a readus in minte amintiri despre intamplari demult uitate.

„Am citit undeva ca mirosul este cel mai vechi simt al nostru, iar acest lucru se potrivea cu ceea ce am trait in acel moment”, a scris el, „Imagini care se ridicau din ceea ce simteam ca fiind cea mai primara parte a creierului meu

Printesa de Monaco, Grace Kelly, folosea parfumul Creed.

Printul Rainier de Monaco a comisionat parfumierii de la Fleurissimo pentru a-i crea un parfum unic pe care sotia sa sa-l foloseasca la casatorie. Rezultatul a fost o combinatie de tuberose, violete, iris si trandafiri bulgaresti.

Dupa decesul printesei, parfumul a inceput sa fie produs in serie si se afla la vanzare; el costa 400 de euro si cu un search pe net e usor de achizitionat.

Creed Creed Fleurissimo Fragrance

Regretata Regina Elisabeth a Marii Britanii iubea Guerlain L’heure Bleue, un parfum pudrat cu note de citrice care a fost creat in 1912.

Se mai spune ca Reginei ii placea si White Rose by Floris pe care l-a purtat la incoronare si in ziua nuntii. Ambele parfumuri sunt la vanzare la preturi accesibile pana in 100 de euro.

Daca doriti sa va potriviti cu notele parfumate ale Reginei Elisabeta a II-a, atunci veti dori sa optati pentru cele care sunt verzi sau florale. Maiestatea Sa tinde sa asocieze parfumurile care au note prietenoase primaverii si verii, precum iasomia, violeta, citricele si tot ce este legat de flori.

Cand vine vorba de Printesa Anne, exista un singur parfum care ii place in mod obisnuit, si anume Calèche de Hermès.

Acest parfum a fost creat in 1961 si este primul care a aparut la casa Hermes. Parfumul are note de varf de lamaie, floare de portocal si mandarine. Notele sale de mijloc sunt trandafir, gardenia, iasomie si ylang-ylang. In schimb, notele sale de baza sunt chihlimbar, fasole tonka, mosc, cedru, vetiver, lemn de santal si muschi de stejar.

In cartea sa de memorii din 2023, Spare, printul Harry a dezvaluit ca tatal sau, Regele Charles III-lea, ia foarte in serios parfumul. „Intotdeauna mirosea lucrurile din jur.Trebuie sa fi fost un caine de vanatoare intr-o alta viata”, a scris Harry. „Poate ca lua toate acele adulmecari lungi pentru ca era greu sa miroasa ceva peste mirosul sau personal. Eau Sauvage de la Dior. Isi punea parfumul pe obraji, pe gat, pe camasa. Inflorit, cu o nota de ceva aspru, ca piperul sau praful de pusca, era facut la Paris. Asa scria pe sticla. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc la mami.”

Citește în continuare