Skip to content

O gelaterie din Germania vinde inghetata cu gust de greieri. Fiecare cupa vine cu cateva insecte presarate deasupra. La nivel european a fost reglementat consumul de insecte.

Gelateria lui Thomas Micolino din Rottenburg am Neckar, un oras din sudul Germaniei si-a extins recent meniul cu noi arome de inghetata. Printre ele se afla si o inventie neobisnuita care include greieri uscati si o pudra obtinuta din acestia. 

Micolino nu este la prima incercare de acest fel. Gelateria sa este recunoscuta in regiune datorita ambitiilor cofetarului de a crea gusturi care nu se afla de obicei printre preferintele tipice ale oamenilor. In timp ce majoritatea prefera inghetata de capsuni, ciocolata, vanilie sau banane, el incearca mereu sa-si surprinda clientii cu noi combinatii de arome.

In trecut, Micolino a creat o inghetata cu aroma de carnati si branza gorgonzola iar la un moment dat a vandut cupe cu inghetata decorata cu foita de aur la un pret de 4 euro.

Despre inghetata cu greieri, Micolino a declarat pentru agentia de presa DPA ca este o persoana curioasa care ar vrea sa incerce orice: „In decursul timpului am mancat multe lucruri, printre care multe preparate si arome neobinuite. Am vrut mereu sa incerc greierii, mai ales sub forma de inghetata. Cred ca este o combinatie foarte indrazneata.”

Datorita noilor reglementari la nivelul Uniunii Europene, greierii si alte tipuri de insecte precum lacustele migratoare si larvele gandacilor de faina au fost integrate recent pe lista alimentelor sigure pentru consumul uman. Potrivit legilor, greierii pot fi inghetati, uscati sau pisati intr-o pudra fina si folositi in acest fel in diverse retete. 

Desi inghetata cu aroma de greieri ar putea parea neobisnuita pentru iubitorii de inghetata, produsul este la mare cautare de catre turisti si privit drept un preparat exotic.

Reteta de inghetata creata de Micolino include faina de greieri, smantana, extract de vanilie si miere. Fiecare cupa este servita cu cativa greieri uscati presarati peste. Cofetarul a declarat printr-o postare de pe contul personal de Instagram ca ”are un gust surprinzator de placut.” 

Desi gelateria sa este vizitata si de catre clienti care sunt dezgustati sau iritati de faptul ca acesta vinde inghetata cu insecte, cei mai multi cumparatori se declara curiosi.

”Cei care incearca noua aroma sunt foarte entuziasti. Am clienti care vin aici in fiecare zi si cumpara o cupa de inghetata cu greieri.” a adaugat Micolino.

Anul trecut, o companie aeriana din Japonia a introdus pe zborurile sale de lunga durata produse pe baza de faina de insecte, mai exact pudra de greieri, cunoscuta ca Gryllus.

Alimentele pe baza de insecte procesate sunt o potentiala sursa de mancare sustenabila, care au si un nivel scazut de emisii de carbon. De altfel, in afara Europei se consuma des insecte, mai ales in zona Asiei si a Americii de Sud.

Citește în continuare