Skip to content

Hugh Jackman consuma peste 8.000 de calorii pe zi pentru revenirea in rolul lui Wolverine . Dieta lui include burgeri de pui, somon, taitei, biban negru, cartofi prajiti si sosuri.

Transformarea in personajul „Wolverine” este o provocare uriasa, mai ales in ceea ce priveste partea fizica. Actorul Hugh Jackman l-a jucat pe celebrul mutant din benzile desenate Marvel Comics aproape doua decenii iar in curand va reveni la rolul care l-a consacrat in „Deadpool 3” alaturi de Ryan Reynolds.

Jackman a dezvaluit recent detalii despre dieta pe care o respecta pentru a se transforma din nou in Wolverine, la cativa ani dupa ce a refuzat roluri care ii cereau sa mentina trupul unui supererou. Justificarea transformarilor fizice exagerate este ca personajele din universul Marvel – mai ales cazul lui Wolverine care este un mutant din X-Men – trebuie sa aiba un aspect exterior supranatural, al unui individ cu puteri supraomenesti.

Intr-o postare de pe contul lui de Twitter, Jackman a distribuit o fotografie cu mesele pe care le consuma intr-o zi pentru a-si atinge scopul de 8.000 de calorii in 24 de ore. Mancarea ii este pregatita de un chef specializat in dietele actorilor de la Hollywood care ii ajuta sa aleaga alimentele potrivite pentru a aduna masa musculara si a pastra un stil de viata sanatos.

In total, Jackman consuma echivalentul a sase mese pe zi si se antreneaza cel putin doua ore si jumatate zilnic.

Mesajul care insoteste imaginile de mai sus este „Bulking (n.r. s-ar putea traduce drept „umflare” in limba romana). O zi din viata mea. Multumesc Chef Mario pentru ca ma ajuti sa raman sanatos si bine hranit in timp ce… devin. Wolverine. Din nou.”

Dieta lui Jackman includ biban negru (2.000 de calorii), somon de Patagonia (2.100 de calorii), doi burgeri de pui (aproximativ 1.000 de calorii fiecare) si doi muschiuleti de vita asezonati cu ierburi si legume (1.100 de calorii fiecare). 

Intr-un interviu acordat in luna ianuarie jurnalistului Stephen Colbert, in emisiunea „The Late Show”, Jackman a declarat ca a ajuns sa manance 6.000 de calorii pe zi dinainte de a se pregati pentru rolul lui Wolverine. Jackman se afla pe Broadway la acea vreme, jucand in „The Music Man”.

„Ma pregatesc. In acest moment consum aproximativ 4.500-5.000 de calorii. Am purtat un monitor al ritmului cardiac pentru „The Music Man”, pentru ca antrenorul meu a spus: ‘Trebuie sa stiu cu ce lucrez aici, pentru ca incerc sa te ingras’. Am ars 1.500 de calorii in fiecare spectacol, de opt ori pe saptamana. Asa ca si-a dat seama ca trebuie sa mananc mai mult. Mancam 4.500 de calorii pe zi, nu era frumos. Acum mananc si ma antrenez.”, a declarat actorul la momentul respectiv.

Intr-un alt interviu acordat emisiunii „Who’s Talking to Chris Wallace” de la HBO, actorul de origine australiana a declarat ca pregatirea fizica pentru a-l juca pe Wolverine i-a afectat adesea corpul, dar nu a apelat niciodata la steroizi.

Intrebat de Chris Wallace daca a luat steroizi sau daca a baut sucuri speciale de ingrasare, Jackman a spus ca „Nu, imi iubesc meseria. Si il iubesc pe Wolverine. Trebuie sa fiu atent la ce spun aici, dar mi s-a comunicat care sunt efectele secundare ale acestui lucru. Si am zis ca nu-mi place cum suna. Asa ca nu, am facut-o in stilul vechi. Si va spun, am mancat multi multi pui – imi pare foarte rau pentru toti veganii si vegetarienii si pentru toti puii din lume. Literalmente, karma nu este buna pentru mine. Daca divinitatea are ceva legat de pui, cred ca voi avea mari probleme.”

Intrebat ce parere au designerii costumelor sale despre dieta care il face sa isi mareasca zilnic masa musculara, actorul a dezvaluit ca recent si-a rupt pantalonii de trei ori. 

Pe langa dieta extrema si antrenamentul menit sa transforme tot ce mananca in masa musculara, Jackman a lucrat la rolul lui Wolverine si prin studiul unui documentar cu lupi.

Inainte de acceptarea rolului din filmul „X-Men” din 2000, Jackman nu citise benzile desenate: „Am primit rolul. Nu prea stiam nimic despre… nu stiam, in Australia nu avem glutoni (n.r. versiunea romaneasca a animalului „wolverine”). Nu stiam ca este un animal real. Credeam ca e un animal inventat. Stii, este ca si cum ar avea maini umane de otel. Asa ca am trecut pe la imax, in timp ce repetam, si era un documentar despre lupi. Si m-am gandit: ‘Perfect, pentru ca, evident, sunt lup, partial lup’.”

Ulterior, actorul s-a dus pe platoul de filmare si a inceput sa imite miscarile unui lup. Regizorul Bryan Singer l-a intrebat de ce se comporta ca un lup iar Jackman i-a raspuns: „Ei bine, ma gandeam ca lupii arata mereu asa pentru ca de fapt miros, au nasul lipit de pamant. De aceea arata asa tot timpul’. Iar el a spus: „Cum adica un lup?”. Iar eu i-am spus: „Ei bine, stii, Wolverine – sunt in parte lup, asa ca…”, iar el a spus: „Nu, esti un animal pe bune”.”

Filmul marcheaza revenirea lui Jackman in rolul Wolverine care s-a intamplat datorita prietenei foarte stranse dintre Jackman si Reynolds. Anterior, actorul declarase ca nu va mai juca acest rol. 

Fanii francizei „Deadpool” erau deja entuziasmati de distributia lui Jackman in film dupa ce personajul „Wolverine” a murit in lungmetrajul „Logan” din 2017. Kevin Feige, presedintele Marvel Studios, care este implicat personal ca producator in noul film, a declarat pentru Variety ca „Orice este posibil in multiverse.”, referindu-se la conceptul de universuri paralele abordat in cele mai recente productii Dr. Strange si Spider-Man.

Primele doua filme ‘Deadpool’ au avut un succes de box office urias, fiecare a generat incasari de peste 780 de milioane de dolari din bilete.

Filmarile pentru „Deadpool 3” vor incepe in aceasta primavara, imediat dupa ce Jackman isi va va incheia rolul din „The Music Man” de pe Broadway.

Filmul este programat pentru lansare pe 8 noiembrie 2024 si va fi semnat Shawn Levy, care l-a regizat pe Reynolds in „Free Guy” si „The Adam Project”. 

Noul Deadpool include scene cu multa agresivitate si un limbaj licentios va fi prima productie Marvel si Disney care va avea rating R, adica va fi interzis celor sub 17 ani. Scenariul va fi scris de Paul Wernick si Rhett Reese care au creat si primele doua filme. Pe langa Jackman si Reynolds, in film va juca si Emma Corrin.

Hugh Jackman a interpretat personajul Wolverine in 9 filme din seria X-men. Al 10-lea film din serie a fost “Logan”, din anul 2017. 

Hugh Jackman a interpretat prima data personajul in urma cu mai bine de 20 de ani. Actorul a marturisit anul trecut ca a fost printre miile de oameni care au participat la auditiile pentru rol. Tot el a recunoscut ca rolul lui Wolverine i-a revenit dupa ce Russel Crowe l-a refuzat, iar Scott Dougray nu l-a putut accepta, avand alte proiecte. 

Alte filme in care a mai jucat actorul sunt Kate & Leopold, Van Helsing, Prestigiul și Australia.  In plus, Jackman este și cantaret, dansator și actor în musicaluri. De altfel, el este castigatorul unui premiu Tony pentru rolul din musicalul Baiatul din Oz.

De altfel, Hugh Jackman a fost gazda Premiilor Tony in anii 2003, 2004 și 2005, iar felul in care a prezentat in anul 2004 Premiile Tony i-au adus castigarea, in anul 2005, a unui Premiu Emmy pentru Interpretare Individuala Remarcabila intr-un program de varietati, musical sau de comedie. 

Citește în continuare