Skip to content

A aparut un browser care ii ajuta pe cei cu ADHD. Platforma ofera solutii pentru cei care au nevoie sa utilizeze internetul, insa sunt mult prea distrasi de reclame si link-uri suplimentare

Un start-up din SUA a lansat un browser special pentru cei care sufera de ADHD, problema de concertare fiind din ce in ce mai acuta si in randul adultilor. Din informatiile publice aparute o data cu aceasta noua platforma, denumita SideKick, adultii cu ADHD pierd aparent in medie 22 de zile productive pe an. Totodata, incepand cu 2020, 139,84 milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu ADHD, in timp ce 366,33 milioane au o afectiune simptomatica.

Sidekick este creat de Dmitry Pushkarev, un doctor in biologie moleculara la Stanford, care in trecut a lucrat si pentru Amazon, care a fost la randul sau diagnosticat cu ADHD. Platforma functioneaza cu cea mai recenta versiune de Google Chrome, si in teorie, este de trei ori mai rapid, datorita unor ajustari pe care creatorii sai le-au facut pentru a opri procesele de fundal. Browserul are, de asemenea, un ad-blocker, pentru a bloca reclamele.

„Browserele moderne nu sunt concepute pentru a lucra, ci pentru a consuma pagini web. Acest decalaj complica existenta a sute de milioane de utilizatori. Suntem convinsi ca reducerea distractiilor din web poate scadea anxietatea si creste calitatea muncii oamenilor si calitatea vietii lor,” a explicat fondatorul.

De asemenea, platforma este proiectata sa optimizeze memoria, si poate grupa pagini si aplicatii similare, pentru a reduce consumul de memorie cu pana la 80% fara a pierde performanta.

Pentru deficitul de atentie, A aparut un browser care ii ajuta pe cei cu ADHD. Platforma ofera solutii pentru cei care au nevoie sa utilizeze internetul, insa sunt mult prea distrasi de reclame si link-uri suplimentare un „Temporizator mod de focalizare” care permite sa dezactiveze toate notificarile si sunetele pentru o anumita perioada de timp sau pe termen nelimitat. Utilizatorii pot, de asemenea, sa lucreze cu un „Manager de activitati” pentru a-si rezolva sarcinile zilei.

Deoarece Sidekick se bazeaza pe Chrome, este compatibil cu toate functiile si extensiile Chrome si poate chiar combina toate aplicatiile si extensiile web intr-un singur loc.

Fara reclame, Sidekick spera sa fie de interes pentru companii si corporatii, care sa plateasca abonamente pentru a simplifica fluxul de lucru pentru colegii lor ,angajati cu ADHD si nu numai.

Prezentarea completa a platformei este disponibila mai jos:

Citește în continuare