Skip to content

Pentru 385.000 de lire sterline, puteti sa va mutati intr-un apartament din universul Harry Potter la Londra, mai exact in sediul Ordinului Phoenix

Daca va aduceti aminte de casa lui Sirius Black din „Harry Potter si Ordinul Phoenix”, proprietatea este acum scoasa la vanzare pentru 385.000 de lire sterline, in Londra. Apartamentul se afla in Grimmauld Place, fiind un apartament clasat in gradul II de monumente istorice, fiind parte din arhitectura georgiana a orasului.

Apartamentul este situat la primul etaj al imobilului, si are acces la o gradina din spate, avand tavane inalte, ferestre din podea pana in tavan. Apartamentul are doua camere, baie si bucatarie, fiind foarte luminos. Detaliile complete despre achizitia casei sunt disponibile aici.

In poveste, 12 Grimmauld Place a fost casa ancestrala a familiei Black, situata in Borough of Islington, Londra, iar locatia era protejata de un farmec Fidelius, o vraja foarte puternica folosita pentru a ascunde lucruri sau locuri sau pentru a ascunde secrete. Deoarece casa era invizibila pentru locuitorii cartierului, localnicii aveau numerotarea caselor atipica, cu numarul 13 langa numarul 11.

In 1995, casa a devenit sediul Ordinului Phoenix, cu acordul lui Sirius Black, iar Albus Dumbledore devenind Pazitorul Secretului. Dupa moartea lui Dumbledore in 1997, toti cei carora le-a fost incredintata locatia 12 Grimmauld Place au devenit Secret-Keeper, iar sediul s-a fost mutat in Burrow.

„Harry Potter si Ordinul Phoenix” este al cincilea volum din seria Harry Potter, apartinand scriitoarei J. K. Rowling. Aceasta este cea mai lunga carte din intreaga serie, si a aparut oficial pe 21 iunie 2003.

Romanul urmareste eforturile lui Harry in al cincilea an la Hogwarts, incluzand confruntarea cu Cap-de Mort, examenele N.O.V., dragostea adolescentina, si un Minister al Magiei care ii blochează dezvoltarea. Filmul a aparut in 2007, iar cartea in 2004.

De anul trecut, toate cele opt filme ale cunoscutei serii Harry Potter au revenit pe platforma HBO Max.

In 2022, seria de filme Harry Potter aniverseaza 20 de ani de la prima aparitie pe ecrane, iar HBO Max a pregatit un episod aniversar, „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” – „Aniversarea de 20 ani Harry Potter: Revenirea la Hogwarts”.

Citește în continuare