Skip to content

Ieri Bruce Willis a implinit 68 de ani, iar familia a facut publice imagini cu el de la aniversare. Sunt primele imagini in care Willis vorbeste si pare fericit dupa ce a fost diagnosticat cu dementa.

Bruce Willis, unul dintre cei mai indragisti actori, nu a fost vazut in public de la momentul diagnosticarii sale cu dementa, diagnostic anuntat de familie in urma cu cateva saptamani.

Azi noapte fosta sotie a lui Bruce, Demi Moore, a distribuit pe Instagram un clip de la sarbatorirea zilei  de nastere a actorului, alaturi de actuala sotie Emma si de fiicele Rumer, Scout si Tallulah. Willis a implinit 68 de ani pe 19 martie.

Demi si-a insotit imaginile cu mesajul „La multi ani, BW! Ma bucur ca am putut sa te sarbatorim astazi. Te iubesc si iubesc familia noastra. Multumesc tuturor pentru iubire si urari calde – cu totii le simtim”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Demi Moore (@demimoore)

Postarea a fost intampinata cu o multime de sprijin din partea fanilor si a colegilor actori, inclusiv Rosario Dawson, care a comentat: „La multi ani Bruce! Binecuvantari pentru tine si pentru familie”.

 Imaginile vin la cateva saptamani dupa ce sotia lui Bruce a facut un apel catre presa pentru a nu mai fi agresiva cu Bruce, rugand fotografii sa nu mai strige la el daca -l vad pe strada intr-o plimbare usoara pentru ca si-ar putea pierde echilibrul din cauza bolii de care sufera, iar drumul sau ar deveni, brusc, periculos.

 Opinia publice globala e de acord ca e sfasietor felul demn in care intreaga familie a lui Willis, prima sotie Demi Moore, actuala sotie Emma Heming si copiii din cele doua mariaje trateaza boala lui Willis, incercand sa-l protejeze dar sa-i si asigure o cat mai buna calitate a vietii de familie, in conditiile in care intimitatea pentru o persoana publica e foarte dificila in aceste zile,

Superstarul american se retrasese deja din actorie la inceputul acestui an din cauza luptei sale cu afazia, o afectiune cerebrala care a dus la deteriorarea abilitatilor sale de limbaj.

O declaratie a familiei, postata pe site-ul Asociatiei pentru degenerare frontotemporala, anunta in urma cu cateva saptamni „De cand am anuntat diagnosticul de afazie al lui Bruce in primavara anului 2022, afectiunea lui Bruce a progresat si acum avem un diagnostic mai specific: dementa frontotemporala (cunoscuta sub numele de FTD).

Din pacate, provocarile legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confrunta Bruce. Desi acest lucru este dureros, este o usurare sa avem in sfarsit un diagnostic clar.

Se stie ca FTD afecteaza lobii creierului din spatele fruntii, ceea ce poate afecta comportamentul, abilitatile lingvistice si emotiile unei persoane. Boala poate aparea atunci cand atunci cand celulele nervoase din acesti lobi mor.

Cariera de actor a lui Bruce Willis a debutat la inceputul anilor 1980, cu roluri necreditate in filme precum „The Verdict”, de Sidney Lumet.

El a devenit foarte popular In lumea intreaga gratie rolului principal alaturi de Cybill Shepherd in serialul ABC „Moonlighting ” si interpretarii lui John McClane in filmul de actiune „Die Hard” din 1988. Die hard a fost si prima sa franciza cinematografica importanta. De-a lungul celor patru decenii de cariera, filmele lui Willis au avut incasari de peste 5 miliarde de dolari. El a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur (câstigând unul pentru „Moonlighting”) si trei Emmy (câstigând unul pentru „Moonlighting” si altul pentru rolul sau de invitat in „Friends”).

Unele dintre cele mai de succes filme ale sale au fost Pulp Fiction, 12 Monkeys, Last Man Standing, The Fifth Element, Armageddon, The Sixth Sense.

Actorul are 5 copii, 3 fete cu Demi Moore si 2 cu actuala sotie, modelul Emma Heming.

Citește în continuare