Skip to content

Cele 9 ore de filmare in plus care au fost editate din „Avatar 3” ar putea deveni o serie limitata pe Disney+. Avatar 3 ajunge in cinematografe in 2024

In podcastul The Hot Mic din decembrie 2022, Jeff Sneider, un jurnalist ancorat in viata de la Hollywood, colaborator pentru mai multe reviste de specialitate, a dezvaluit ca James Cameron, regizorul „Avatar”, a taiat la montaj 9 ore din ultima versiune care urmeaza sa ajunga in cinematografele din intreaga lume in decembrie 2024. Acum, el a dezvaluit intr-un nou episod al podcastului ca regizorul planuieste ca aceste secvente eliminate sa devina o serie limitata pe Disney+.

„Cu cateva luni in urma, am prezentat un zvon ca James Cameron ar fi editat noua ore din Avatar 3, pentru care a vrut sa termine efectele vizuale. Multi oameni au spus: De ce ar plati studioul pentru asta? De ce ar insista sa faca efecte vizuale pentru ceva care oricum a picat la montaj?”, a povestit Sneider, citat de publicatia Deadline. Raspunsul este ca regizorul va  folosi bucatile de film care nu au intrat in cut-ul final pentru a lansa pe Disney+ un serial din aceste fragmente.

Cel de-al treilea film Avatar a fost filmat simultan alaturi de „Avatar 2: The Way of Water”, care a fost lansat un decembrie 2022, fiind foarte apreciat de critici. Intre timp, producatorii au confirmat ca Avatar 3 va ajunge in cinematografe abia in decembrie 2024.

Totodata, urmeaza si doua sequel-uri, care vor fi lansate in 2026, respectiv 2028. In decembrie 2022, Cameron a dezvaluit că a filmat in avans scenele pentru al treilea si al patrulea film din franciza, pentru a evita problemele de imbatranire cu care s-au confruntat Stranger Things, in cazul membrilor distributiei.

Regizorul a mai dezvaluit anterior ca este pregatit sa incheie franciza dupa al treilea film daca „The Way Of Water” nu ar fi fost un succes de box office. Cu toate acestea, filmul a castigat peste 1 miliard de dolari la box office-ul global in doar 14 zile.

Cel de-al doilea Avatar a aparut pe ecrane la 13 ani de la debutul celui mai bine-vandut film din istoria cinematografiei.

Produs de Disney si 20th Century Studios, „Avatar: Calea apei” a fost realizat pe un buget de peste 350 de milioane de dolari – suma estimata fara costurile de marketing – iar specialistii din Hollywood sustin ca pentru a fi profitabil, ar trebui sa stranga peste 2 miliarde de dolari din box office. Insa de acelasi scepticism a avut parte si primul film „Avatar” care a strans 77 de milioane de dolari in primul week-end de la lansare si a primit recenzii mixte. Ulterior, a devenit unul dintre cele mai mari fenomene culturale din ultimii 50 de ani, fiind revolutionar atat din punct de vedere al succesului financiar – peste 2 miliarde de dolari – dar si din punct de vedere tehnic si tehnologic.

Citește în continuare