Skip to content

(trailer) Documentarul lui Martin Scorsese despre punkerul David Johansen de la New York Dolls are premiera pe Showtine pe 14 aprilie. Vedeti imagini in premiera din „Personality Crisis: One Night Only” cu muzicianul care a fost inspiratie pentru The Ramones sau KISS

Documentarul lui Martin Scorsese despre muzicianul David Johansen, cunoscut ca solist al legendarei trupe punk New York Dolls urmeaza sa fie lansat pe 14 aprilie pe Showtime.

Incadrat in jurul unui spectacol intim de cabaret si filmat in ianuarie 2020 la faimosul Café Carlyle din New York, „Personality Crisis” exploreaza influenta legendei punk cu povesti si muzica representative  pentru arta si evolutia culturala a orasului New York.

Scorsese a regizat productia impreuna cu Dave Tedeschi, cei doi au mai lucrat impreuna si la documentarele „No Direction Home”, un film despre viata lui Bob Dylan, din 2005, si filmul-concert „Shine A Light” despre trupa The Rolling Stones. Din echipa de productie, mai fac parte Ellen Kuras (American Utopia) si Margaret Bodde.

Crescut in Staten Island, David Johansen a ajuns in East Village la sfarsitul anilor 1960; fiind un tanar de 16 ani in epicentrul revolutiei din muzica, teatru, film, moda, arta, literatura si transformare sociala – un moment istoric care se simte si astazi.

Cariera sa muzicala a inceput in anii 1970, cand a lansat New York Dolls cu Johnny Thunders si Sylvain Sylvain la chitara, Arthur Kane la bas si Billy Murcia la tobe, inlocuit de Jerry Nolan dupa moartea timpurie a lui Billy. Trupa a devenit un model pentru miscarea punk si a continuat sa influenteze muzicieni precum The Ramones, KISS, The Damned sau The Smiths, printre multi altii.

Scorsese il cunoaste pe David Johansen de zeci de ani si muzica acestuia a fost o inspiratie pentru regizor inca de cand a ascultat trupa New York Dolls in timp ce filma „Mean Streets”.

„Atunci si acum, muzica lui David capteaza energia si entuziasmul orasului New York. Merg adesea la concrete si, de-a lungul anilo,r am ajuns sa cunosc profunzimea inspiratiilor sale muzicale. Dupa ce i-am vazut spectacolul la Café Carlyle, am stiut ca trebuie sa il filmez pentru ca era extraordinar sa-i vad evolutia vietii si talentul sau muzical intr-un cadru atat de intim”, a povestit cunoscutul regizor, citat de publicatia EW.

In 2019, pe Netflix a fost lansat si documentarul „Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” regizat tot de Martin Scorsese, iar la inceputul lui 2020, a aparut un alt documentar muzical „Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band”, pentru care Scorsese a fost producator executiv.

Acesta din urma spune povestea de viata, prudenta si ocazional plina de umor, a tanarului Robbie Robertson si a trupei care a trecut de la sustinerea lui Bob Dylan in timpul concertelor pana cand The Band a devenit unul dintre cele mai influente grupuri.

„Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” surprinde spiritul confuz al Americii si muzica vesela pe care Bob Dylan a interpretat-o ​​in toamna lui 1975, cu secvente esentiale, restaurate, care nu au fost publicate niciodata.

Citește în continuare