Skip to content

Creatorul Peaky Blinders deschide un nou studio de film si TV in Marea Britanie. Steven Knight urmeaza sa ecranizeze si povestea lui Charles Dickens, „Marile sperante”

Steven Knight, creatorul Peaky Blinders, urmeaza sa deschida un nou studio in Birmingham, unde se vor muta productiile „This Town”, serialul „Peaky Blinders” si studiul trupei U40.

Noul studio de televiziune si film se deschide in Birmingham, iar proiectul este gandit astfel incat sa puna orasul pe harta mondiala a productiilor de film. Din calculele initiatorilor proiectului, peste 700 de locuri de munca vor fi create, iar peste 30 de milioane de lire sterline vor intra in bugetul local.

Studioul a preluat o zona de cladiri dezafectate din epoca victoriana, care vor fi convertite intr-un complex de studio modern, de ultima generatie, care va cuprinde trei studiouri de film, birouri de productie si ateliere de constructii, care se intind pe 80.000 mp in cartierul creativ din Birmingham, Digbeth.

Locul se va numi Digbeth Loc. Studios – dupa zona in care va fi pozitionat, si va fi si un punct important pentru fanii serialului Peaky Blinders. Datorita serialului difuzat pe BBC si Netflix, turismul a crescut cu peste 25%.

Screen TV are din ce in ce mai multi adepti, in zona fiind pozitionate si Castelul Highclere, Castelul Ardross si Belfast, locatii pe care publicul spectator le cunoaste din filme ca  Downton Abbey, The Traitors sau Game of Thrones.

Publicatia The Guardian mentioneaza ca Steven Knight a spus ca doreste sa valorifice acest lucru, spunand ca orasul sau natal era cunoscut pentru mostenirea sa industriala, dar nu a avut pana acum un profil mediatic. „Vreau sa lansez studioul cu filmul Peaky Blinders din motive evidente, dar avem o serie fantastica de alte productii”, a spus Knight, fara sa de alte detalii.

Totodata, si London Film Academy va deschide o sucursala, Birmingham Film Academy, in cadrul noului studio, iar Knight a spus ca producatorul „This Town”, Kudos, va ajuta cu finantarea pentru instruirea localnicilor. Mai mult, consiliul municipal din Birmingham a investit 1,3 milioane de lire sterline pentru a ajuta la deblocarea investitiilor pentru Digbeth Loc. Studios. Practic, economia creativa a regiunii va ajunge la 4 miliarde de lire sterline, devenind astfel un punct important pentru a atrage talente locale si internationale din industria media.

Knight – care a finantat el insusi o mare parte din proiect in primii ani, pana cand a gasit investitori – a spus ca spera ca noul proiect si suportul financiar din partea lui Kudos vor duce la noi voci pe ecran, mai diverse, din regiune „care merita sa fie auzite, nu doar sa bifeze niste casute, ci pentru ca sunt cu adevarat interesante”, citeaza The Guardian.

Primul show care va fi produs la Digbeth Loc. este BBC Masterchef, si va avea loc in iulie 2023, iar primele filmari s-au stabilit pentru luna octombrie, pentru „This Town”. Si trupa U40 va avea un spatiu dedicat in acest proiect.

De asemenea, există discutii avansate pentru un avanpost al celui mai faimos lant de cluburi din industria media, Soho House.

Steven Knight este si producatorul unei noi productii „Marile sperante”, povestea dickensiana care il are personaj principal pe Pip, un orfan care tanjeste dupa o viata mai buna, si se maturizeaza pe parcursul firului narativ. El porneste din saracie, se imbogateste si devine din nou sarac, in timp ce isi descopera iubirea vietii lui, pe Estella.

Romanul este o critica acuta a sistemului de clasa, publicat in 1861, dupa ce l-a lansat pentru prima data intr-o serie de capitole saptamanale incepand cu decembrie 1860. Fionn Whitehead il va interpreta pe Pip, Shalom Brune-Franklin pe Estella si Olivia Colman pe Miss Havisham.

Noua serie va fi lansata in sase episoade incepand cu luna martie pe BBC One si iPlayer in Marea Britanie, pe Hulu la nivel international si pe Disney+ ulterior.

Pana acum au fost lansate aproximativ 20 de adaptari cinematografice ale povestii lui Charles Dickens. Primele doua au aparut in 1917, respectiv 1922, sub forma unor filme mute iar cea mai cunoscuta versiune – care a devenit un reper pentru ecranizarile dickensiene – ii apartine lui Alfonso Cuarón care a adaptat scenariul alaturi de Mitch Glazer si a mutat actiunea din Londra anilor 1820 in New York-ul anilor 1990, numele personajelor fiind de asemenea schimbate pentru a fi potrivite culturii americane. Lungmetrajul a fost lansta in 1998 si ii are in distributie pe Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Robert De Niro si Anne Bancroft in rolul Nora Dinsmoor (personajul Miss Havisham).

Steven Knight este creatorul si producatorul executiv al filmului, alaturi de Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker, David W. Zucker, Kate Crowe si Tommy Bulfin. Brady Hood si Samira Radsi sunt regizorii filmului, produs de FX Productions in asociere cu BBC, Scott Free si Hardy Son & Baker.

Citește în continuare