Skip to content

Pentru al saselea an consecutiv Finlanda a fost desemnata tara cu locuitorii cei mai multumiti cu nivelul lor de trai. Romania e pe locul 24 inaintea Spaniei si Italiei

E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

Iata detalii despre cei mai fericiti oameni din lume si cum ajung ei sa fie multumiti de viata pe care o au, e o inspiratie pentru destinatii de vacanta, dar si o mica lectie de viata despre lucrurile care ne aduc mai multa bucurie si fericire.

Natiunile Unite au facut publice raportul annual al fericirii, clasificarea pe tari, pentru cel mai multumiti si fericiti locuitori. Este pentru al saselea an consecutiv cand Finlanda este pe locul intai in clasamentul oamenilor care se declara fericiti si multumiti de viata pe care o au.

Un mod natural de a masura bunastarea oamenilor este de a-i intreba cat de multumiti sunt de viata lor. O intrebare tipica este: „In general, cat de multumit sunteti de viata dumneavoastra in aceste zile?”. Oamenii raspund pe o scara de la 0 la 10 (0= complet nemultumit, 10= complet multumit). Acest lucru le permite oamenilor sa isi evalueze propria fericire fara a face presupuneri cu privire la cauzele acesteia. Astfel, „satisfactia vietii” este o masura standard a bunastarii.

Tarile sunt clasificate pe baza feedback-ului primit de la localnici, precum si a unor factori precum speranta de viata, sprijinul social, generozitatea, libertatea, nivelul de coruptie si PIB-ul pe cap de locuitor. Datorita sistemului universal de sanatate, ratelor scazute de saracie si a perspectivelor in general insorite (in ciuda iernilor lungi), Finlanda a obtinut un punctaj ridicat la toate aceste criterii

Iata clasamentul primelor 30 de locuri cu Romania pe locul 24 ( inainte de Spania care e pe locul 32 si Italia care e pe locul 33)

  1. Finlanda
  2. 2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Istrael
  5. Olanda
  6. Suedia
  7. Norvegia
  8. Elvetia
  9. Luxemburg
  10. Noua Zeelanda
  11. Austria
  12. Australia
  13. Canada
  14. Irlanda
  15. Statele Unite
  16. Germania
  17. Belgium
  18. Cehia
  19. Marea Britania
  20. Lituania
  21. Franta
  22. Slovenia
  23. Costa Rica
  24. Romania
  25. Singapore
  26. Emiratele Unite
  27. Taiwan
  28. Uruguay
  29. Slovacia
  30. Arabia Saudita

Raportul incearca sa stabileasca ce obiceiuri, institutii si conditii materiale produc o societate in care oamenii au o bunastare mai mare si cum pot dobandi oamenii abilitatile necesare pentru a-si spori propria bunastare pe termen lung (sau durabila). Rapoartele privind Fericirea in lume au studiat aceste intrebari in fiecare an, in parte prin compararea satisfactiei medii a vietii in diferite tari si prin a vedea ce trasaturi ale populatiei explica aceste diferente.

Concluziile sunt clare. Ethosul unei tari conteaza; sunt oamenii demni de incredere, generosi si se sprijina reciproc, institutiile conteaza, de asemenea, sunt oamenii liberi sa ia decizii importante in viata, dar conteaza si conditiile materiale de viata conteaza, atat veniturile, cat si sanatatea.

A face bine si a te simti bine e unul dintre obiceiurile de viata care duc la o satisfactie si o bunastare mai mari.

O persoana este altruista atunci cand ajuta o alta persoana fara sa astepte nimic in schimb. Comportamentele altruiste, cum ar fi ajutarea strainilor, donarea de bani, donarea de sange si voluntariatul, sunt frecvente, in timp ce altele (cum ar fi donarea unui rinichi) sunt mai putin frecvente.

In mod normal, persoanele care primesc ajutor altruist vor experimenta o bunastare imbunatatita, ceea ce ajuta la explicarea corelatiei intre tari.  Dar, in plus, exista multe dovezi (experimentale si de alta natura) ca un comportament de ajutorare creste bunastarea individului care il ajuta. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand comportamentul de ajutorare este voluntar si este motivat in principal de grija fata de persoana ajutata.

Dovezile experimentale si de alta natura arata ca, atunci cand bunastarea oamenilor creste, acestia pot deveni mai altruisti. In special, atunci cand bunastarea oamenilor creste datorita experientei de ajutor altruist, acestia devin mai predispusi sa ii ajute si pe altii, creand o spirala virtuoasa. 

Aici puteti citi intregul raport.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare