Skip to content

„Coup de Chance”, al 50-lea film al controversatului regizor Woody Allen, va avea premiera mondiala la Festivalul de Film de la Cannes. In America, actorii mari refuza sa mai lucreze cu Allen

De cateva zile, noul film al lui Woody Allen, Coup de Change, are un distribuitor in Franta, care arata ca Allen isi doreste sa comunice la un nivel foarte commercial, dupa ce precedentul sau film nu a avut succes.

Noul distribuitor, compania Metropolitan FilmExport, nu s-a mai ocupat pana acum de un film regizat de Allen, intrucat se concentreaza de obicei pe filme comerciale americane, precum franciza „Jocurile foamei” si „Evil Dead Rises”.

In timp ce filmele lui Allen au avut intotdeauna o larga popularitate si in Franta, filmul sau anterior „Rifkin’s Festival” a vandut sub 100.000 de bilete dupa ce a avut premiera mondiala la Festivalul de la San Sebastian, realizand cea mai slaba performanta a regizorului in intreaga sa cariera.

 Cu un buget de aproximativ 20 de milioane de dolari, „Coup de Chance” a fost o achizitie costisitoare pe care nu multi distribuitori francezi si-o puteau permite.

Allen a descris anterior „Coup de Chance” ca fiind un „thriller romantic otravitor.”

Acesta marcheaza primul film in limba franceza al cineastului stabilit la New York.

In ciuda profilului sau extrem de controversat, Allen a reusit sa adune o distributie franceza de top: Valerie Lemercier („Aline”), Niels Schneider („Love Affair(s)”), Lou de Laage (Balul femeilor nebune”), Elsa Zylberstein („Simone”) si Melvil Poupaud („One Fine Morning”).

Intre timp, in SUA, Allen a pierdut orice sprijin important din cauza reaparitiei acuzatiilor de abuz in care a fost implicata fiica sa Dylan.

Regizorul a negat intotdeauna cu vehementa acuzatiile si a acuzat-o pe fosta sa partenera Mia Farrow ca a orchestrat campania impotriva lui in anii 1990.

Doua anchete ale politiei nu au gasit nicio dovada a unei agresiuni, dar Dylan Farrow a reaprins dezbaterea in timpul miscarii MeToo, ceea ce a dus la anularea unui contract cu Amazon.

Laureatul premiului Oscar, in varsta de 86 de ani, ramane in mare parte ostracizat de comunitatea de la Hollywood  regizorul confruntandu-se cu dificultati in a gasi actori americani de renume dispusi sa joace in filmele sale. Rebecca Hall, Timothée Chalamet si Greta Gerwig, de exemplu, au declarat ca regreta ca au lucrat cu Allen.

Desi se zvonea ca „Coup de Chance” ar fi fost ultimul sau film, Allen a anuntat anul trecut ca „nu are nicio intentie de a se retrage”.

Citește în continuare