Skip to content

De astazi pe HBO Max este filmul Marocco, cu Serban Pavlu, Emilia Popescu, Crina Semciuc, Tudor Cucu Dumitrecu, Ana Indricau si Vlad Brumaru. Filmul are 3 nominalizari pentru cele mai bune interpretari la Premiile Gopo

De astazi pe HBO Max este filmul Marocco, cu Serban Pavlu, Emilia Popescu, Tudor Cucu Dumitrecu si Ana Indricau, filmul apreciat de criticii de specialitate cu cele mai bune interpretari ale anului 2022. ( Tudor Cucu Dumitrecu si Emilia Popescu pentru cei mai bun actori in rol secundar, iar Ana Indicrau pentru Tanara Speranta)

Marocco/Mikado spune o poveste despre responsabilitate si vinovatie, despre lipsa increderii care genereaza un lant de evenimente cu efecte devastatoare.

Filmul urmareste destinele a doua iubiri care ajung in situatii de viata si de moarte ca urmare a neincrederii si ridica o intrebare: “daca fiecare are intentii bune, si totusi cineva moare, unde e greseala?”

Magda (Ana Indricau) decide sa daruiasca lantisorul primit de ziua ei de la tatal sau, Cristi (Serban Pavlu), unei fetite din sectia de oncologie a spitalului de copii. Cand iubita lui Cristi, Maria (Crina Semciuc) ii arata ca fata nu mai are lantisorul, acesta porneste o ancheta in care neincrederea ajunge la apogeu cu efecte cumplite.

In distributie se mai afla Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sirbu, Mirela Gorea, dar si copiii Amalia Constantinescu si Sonia Stolea.

Titlul filmului este o trimitere la jocul cu betisoare care trebuie extrase dintr-o gramada fara sa fie miscat nimic in jur.

Intr-un interviu pentru urban.ro, regizorul filmului Marocco, povestea despre originile intamplarii care sta la baza acestui film „Povestea este foarte fictionalizata. Ea pleaca dintr-o intamplare adevarata dar recunosc ca nu am discutat cu oamenii care au generat aceasta poveste.”

 „In general vietile noastre sunt foarte complicate, si nu ne raportam la sacru ca adevar, noi ne raportam la o perspectiva si atunci interpretam perspectiva ca fiind un adevar. Am vazut oameni care se ceartau pe acelasi lucru, sustinand amandoi partea lor de adevar, cand de fapt ei sustin doar o perspectiva. Si atunci chestia asta ma face sa-mi pun foarte multe intrebari.”, a mai spus Parvu in podcastul In Culisele Filmelor Romanesti dedicat acestui film

Intr-un din rolurile principale e tanarul Tudor Cucu Dumitrescu aflat la debut in cinema, care de la munca pentru aceasta productie si pana astazi are o nominalizare la premiile Gopo – pemtru rolul din acest film, dar si una la premiile UNITER pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.

In podcastul IN culisele Filmelor romanesti, Tudor povestea despre miza secventelor in care a fost fata in fata cu Serban Pavlu, in dispute agresive – personajul lui opunandu-se violent actiunilor personajului lui Pavlu. „Evident in domeniul asta teatru-film am experienta ca de proaspat absolvent, insa inainte am avut o cariera destul de importanta in scrima.

Am facut zece ani de scrima la Steaua, am fost la Jocurile Olimpice de tineret in 2014 in China in Nanjing vice campion mediteranean, pana in 2019 am castigat in jur de 50 de medalii nationale si din Cupe Mondiale. Cred ca in orice domeniu cand stai fata in fata cu niste momente extrem de importante, cumva te calesc. Devii nu imun, ci inveti sa te controlezi poate mai bine, mai echilibrat in momente limita. Si in sport avantajul a fost ca aveam un adversar care traia si el in acelasi timp cu mine un moment cel putin la fel de important cum era si pentru mine. Si am trecut prin nenumarate astfel de momente prin toata lumea. Am avut semifinale si meciuri importante din in Ierusalim, in Moscova, in Croatia in toata lumea.

Din perspectiva aceasta, faptul ca am jucat fata in fata cu Serban a fost mai usor, stiam sa-mi controlez emotiile.”

Citește în continuare