Skip to content

Acum pe Netflix Diplomata, un serial creat de Debora Cahn (scenarista The West Wing si Homeland) cu Keri Russel protagonista. “Este despre oameni buni care fac tot ce pot pentru a-si mentine in viata parteneriatele, in timp ce incearca sa nu se omoare intre ei”, spune Cahn

Diplomata este un serial care o are protagonista pe o tanara diplomata de cariera care ajunge intr-o slujba de profil inalt pentru care nu este potrivita, cu implicatii grave pentru casnicia si viitorul ei politic.

Kate Wyler (Keri Russell) este noul ambasador al SUA in Regatul Unit. Ea ar fi trebuit sa mearga ca ambasador in Afghanistan unde se simte bine pentru ca este o persoana practica care e obisnuita in zone de conflict dar ajunge in lumea sofisticata a Londrei intr-o situatie de criza  in care  pregateste un razboi pe un continent si contextul politic fierbe pe altul. Kate va trebui sa dezamorseze crizele internationale, sa creeze aliante strategice in Londra si sa se adapteze la noul ei loc in lumina reflectoarelor – in timp ce incearca sa supravietuiasca casatoriei cu colegul ei de breasla, diplomat de cariera si vedeta politica Hal Wyler (Rufus Sewell).

De la Debora Cahn, realizatoarea serialului (THE WEST WING, HOMELAND), serialul THE DIPLOMAT este o drama politica contemporana cu miza mare, despre transcendenta si tortura relatiilor pe termen lung, intre tari si oameni. In rolurile principale mai joaca David Gyasi, Ali Ahn, Rory Kinnear si Ato Essandoh, iar producatorii executivi Debora Cahn, Janice Williams si Keri Russell.

In campania de promovare a serialului Debora Cahn (Showrunner / Producator executiv / Scenarist) a explicat cum a ajuns la a scrie si regiza un nou serial despre zone de conflict, cu o femeie protagonista. “Cand lucram la HOMELAND, ne-am intalnit cu o serie incredibila de experti din lumea politicii, din armata, CIA, jurnalisti. Si am avut o serie de ambasadori care au trecut pe la noi. Povestile pe care le-au spus au fost uluitoare. Ei merg in fiecare zona de razboi, in fiecare zona de criza care este pe cale sa izbucneasca un razboi. Departamentul Afacerilor externe este primul care intra si ultimul care iese din fiecare dezastru din lume, si nimeni nu stie cine sunt sau ce fac acesti oameni care actioneaza in culise.’ Spre deosebire de Homeland, Diplomata are o latura a povestii in plus.

In primul rand e mult mai glam la nivel vizual, desi zonele de conflict implica lumea araba, si mai are si o latura a familiei care nu a fost abordata pana acum in asemenea productii. Nu e vorba neaparat de iubire, ci mai degraba de constructia din interiorul unor familii de diplomati care lucreaza in asemenea zone de conflict.

Cahn a explicat astfel alegerea ei “Exista o multime de „tandemuri cupluri” in serviciul extern. Se intalnesc la serviciu; sunt pasionati de ceea ce fac si devin la fel de pasionati unul de celalalt; si astfel decid sa-si petreaca viata impreuna. Este romantic, incitant si intens. Dar, zece, cincisprezece ani mai tarziu, te afli intr-o situatie in care persoana pe care ai iubesti cel mai mult este, de asemenea, cineva cu care esti in competitie tot timpul. The Diplomat este un serial despre relatiile pe termen lung, intre oameni si intre tari. Este greu sa mentii o relatie in timp, fie ca este vorba de o casatorie sau de o alianta militara. Noi ne schimbam, crestem, lumea se schimba, si totusi ne dorim ca aceste relatii sa dureze. Este un serial despre o gramada de oameni buni care fac tot ce pot pentru a-si mentine in viata parteneriatele, in timp ce incearca sa nu se omoare intre ei”

Primul sezon disponibil integral pe Netflix are 8 episoade, dar povestea are potential pentru noi sezoane.

Citește în continuare