Skip to content

„Strazi deschise Promenada urbana” incepe in acest week end in Bucresti. Din acest an, pe arterele unde nu mai circula masini, vor fi inchise si pistele de biciclete.

Ajuns la cea de-a treia editie, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”, care va avea loc in perioada 29 aprilie si 8 octombrie 2023, revine in atentia publicului cu un nou sezon care debuteaza in weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei. 

Evenimentul propune bucurestenilor o serie de evenimente artistice si educationale organizate pe traseele pietonale in colaborare cu teatrele, institutiile culturale, operatorii independenti si artistii Bucurestiului.

Pentru a ajunge la cati mai multi locuitori ai Bucurestiului, dar si pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate in spatiul public, „Strazi deschise” se va desfasura alternativ in mai multe puncte din Bucuresti si in anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei.

Evenimentul care anul trecut a fost vizitat de peste un sfert din populatia Capitalei, „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana” este organizat de Primaria Capitalei, prin Directia de Cultura, Invatamant, Turism a Municipiului Bucuresti, alaturi de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti.

Primul weekend 29-30 aprilie 2023 are Calea Victoriei deschisa pentru pietoni intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei, intre orele 10:00 si 22:00 si devine scena unor spectacole de strada pregatite de teatre si institutii culturale ale orasului.

Din programul artistic al primului weekend „Strazi deschise” fac parte numere de circ pentru copii, expozitii ale Muzeului Municipiului Bucuresti la Casa Filipescu Cesianu si evenimente de seara, printre care spectacole de circ si parada personajelor Circul Metropolitan Bucuresti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca si intalniri cu artisti animatori pe picioroange pregatite pentru programul „Strazi deschise” de creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie a Municipiului Bucuresti.

Restrictii rutiere din acest week end anuntate de Primaria Capitalei sunt:

Calea Victoriei | In perioada 29-30 aprilie 2023, pe durata restrictiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Campineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Stirbei Voda intre Calea Victoriei si Dem. I. Dobrescu. Traficul Societatii de Transport Bucuresti va fi deviat, fara afectarea calatorilor.

Se va permite accesul riveranilor catre domiciliu, precum si catre unitatile economice din zona conform indicatoarelor montate temporar pe durata restrictiilor pe urmatoarele strazi: strada Frumoasa intre strada Sevastopol si Calea Victoriei, strada Gina Patrichi intre bulevardul Lascar Catargiu si Calea Victoriei, Calea Grivitei intre strada Constantin Budisteanu si Calea Victoriei, cu mentiunea ca accesul auto al riveranilor va fi redirectionat catre aleea din fata Palatului Stirbei, apoi catre strada Banului.

In weekendurile in care se desfasoara evenimentul „Strazi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 22:00 pana la ora 09:00.

In premiera, pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

Programul artistic include spectacole de circ, artisti animatori, spectacole de la teatrul Masca

SAMBATA, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renasterii   

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobatii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucuresti (Circul Metropolitan Bucuresti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capsa – Cercul Militar National   

10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artisti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul National de Istorie a Romaniei 

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Romani la portile lumii – partea I – premiera spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu  

10:00 – 17:30: „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute” // „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expozitii (Muzeul Municipiului Bucuresti)

DUMINICA, 30 APRILIE 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renasterii   

10:00 – 12:00: Artisti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00: Artisti animatori pe picioroange, pantomima – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul National de Istorie a Romaniei 

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Romani la portile lumii – partea a IIa – premiera spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu  

10:00 – 17:30: „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute” // „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expozitii(Muzeul Municipiului Bucuresti)

Citește în continuare