Skip to content

Strazi deschise in acest week end, Calea Victoriei e pietonala doar duminica. Expozitia internationala „World Press Photo” e parte din program si o vedeti la Universitate

Traseul de pe Calea Victoriei se deschide pentru pietoni doar duminica, 7 mai, intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei, intre orele 10.00 si 22.00, anunta organizatorii.

Expozitia internationala anuala „World Press Photo” se alatura programului „Strazi Deschise – Bucuresti, Promenada urbana” cu cea de-a 66-a editie si va putea fi vizitata de publicul larg in perioada 5 mai – 5 iunie, in Piata Universitatii. Expozitia cuprinde 120 de fotografii care surprind evenimente importante din intreaga lume: de la razboiul de agresiune din Ucraina si impactul lui asupra oamenilor, pana la efectele crizei climatice si protestele civile din jurul lumii.

Restrictii rutiere pentru week end-ul 6-7 mai sunt

Calea Victoriei | In data de 7 mai 2023, pe durata restrictiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Campineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Stirbei Voda intre Calea Victoriei si Dem. I. Dobrescu. Traficul Societatii de Transport Bucuresti va fi deviat, fara afectarea calatorilor.


Se va permite accesul riveranilor catre domiciliu, precum si catre unitatile economice din zona conform indicatoarelor montate temporar pe durata restrictiilor pe urmatoarele strazi: strada Frumoasa intre strada Sevastopol si Calea Victoriei, strada Gina Patrichi intre bulevardul Lascar Catargiu si Calea Victoriei, Calea Grivitei intre strada Constantin Budisteanu si Calea Victoriei, cu mentiunea ca accesul auto al riveranilor va fi redirectionat catre aleea din fata Palatului Stirbei, apoi catre strada Banului.
Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 22:00 pana la ora 09:00. Pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

Programul artistic al acestui week end

Piata Universitatii

10:00 – 22:00: Expozitia „World Press Photo” (Fundatia Eidos)

Zona Calea Victoriei – Muzeul National de Istorie a Romaniei 
11:00 – 12:00: Atelier interactiv – spectacol muzical (Teatrul Ion Creanga)
18:00 – 19:20: Spectacol de teatru – „Clovnii” (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Municipiului Bucuresti – Casa Filipescu Cesianu 
10:00 – 17:30:
– Expozitia permanenta „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”
– Expozitia permanenta „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”
– Expozitia tematica „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”

Zona Calea Victoriei – Muzeul National de Arta al Romaniei
18:00 – 19:00: Spectacol de teatru – „Motanul Incaltat” (Teatrul de Animatie Tandarica)

Citește în continuare