Skip to content

Povestea lui Arnold Schwarzenegger va fi ecranizata intr-o docu-serie care va fi lansata luna viitoare pe Netflix. Este regizata de Lesley Chilcott, castigatoare a doua Oscaruri pentru „An Inconvenient Truth” al lui Al Gore.

‘Terminator’-ul se pregateste sa-si spuna povestea vietii intr-un documentar care va fi disponibil pe 7 iunie. Netflix a anuntat prin intermediul publicatiei Deadline ca Schwarzenegger a filmat o serie de interviuri personale in care analizeaza momente cheie ale vietii sale.

Intitulat simplu „Arnold”, docu-seria in trei parti va ilustra calatoria lui Schwarzenegger din zona rurala a Austriei pana la cele mai inalte esaloane ale visului american. Va include atat urcusurile dar si coborasurile traseului sau, de la zilele in care face sport alaturi de Nadia Comaneci (antrenamente pe care le mai documenteaza si pe  contul lui de Instagram) la triumfurile sale din Hollywood sau perioada in care a guvernat statul California. Va include atat cele mai mari bucurii ale sale dar si turbulentele din viata personala, inclusiv momentele grele prin care a trecut familia lui.

Potrivit Deadline, documentarul va include interviuri cu „prietenii, dusmanii, colaboratorii si cei care l-au observat indeaproape”.

Documentarul va debuta cu un Schwarzenegger tanar si nelinistit — care viseaza sa paraseasca Austria natala — si viata complicata a familiei sale. Inainte de un stagiu in armata, il vede pe Reg Park pe marele ecran in rolul lui Hercule si decide ca biletul sau de iesire din Austria este prin competitiile de culturism. Incepe sa se antreneze, castiga 13 titluri mondiale si se muta in SUA.

Treptat, Arnold si-a indreptat atentia catre Hollywood, unde a jucat in Conan The Destroyer, filmele Terminator, Predator, Twins si Kindergarten Cop, alaturi de colaboratori precum actritrele Jamie Lee Curtis si Linda Hamilton, regizorul James Cameron si concurentul lui, Sylvester Stallone.

Cand cariera in Hollywood incepe sa incetineasca, Arnold se orienteaza spre politica si castiga alegerile generale din California de doua ori, devenind guvernatorul unuia dintre cele mai bogate state americane. Timp de sapte ani a condus una dintre cele mai mari economii din lume, existand numeroase zvonuri ca va intra si in cursa pentru prezidentiale.

Cariera lui politica i-a perturbat viata de familie, insa guvernatorul Schwarzenegger este, de asemenea, laudat pentru o multime de realizari. 

Documentarul il surprinde reflectand asupra unor rasturnari de situatie, Arnold se dedica acum predominant cauzelor filantropice dar si in actiuni menite sa atraga atentia asupra antisemitismului si a schimbarilor climatice.

Serialul este realizat de regizoarea Lesley Chilcott si producatorul executiv Allen Hughes. Hughes a creat recent„Dear Mama” pentru FX si Hulu, un serial documentar in cinci parti care prezinta viata si mostenirea lasata in urma de rapperul Tupac Shakur si mama sa Afeni Shakur, o activista a Partidului Pantera Neagra. Docu-seria a avut cel mai bun debut din istoria retelei FX. Dupa lansarea „Arnold”, va regiza un film biografic despre starul hip-hop Snoop Dogg.

La randul ei, Chilcott a produs unul dintre cele mai controversate documentare realizate vreodata – „An Inconvenient Truth” al lui Al Gore, care a castigat doua trofee Oscar in 2007.

Anuntul seriei documentare „Arnold” vine cu cateva zile inainte ca Netflix sa lanseze serialul „FUBAR”, creat de Nick Santora, in care Schwarzenegger joaca rolul unui agent CIA aflat in pragul pensionarii. Este primul rol pe care il joaca in televiziune.

„FUBAR” va avea opt episoade, fiind creat de showrunnerul Nick Santora, responsabil pentru hiturile „Reacher” si „Prison Break”, si va avea premiera pe 25 mai. In poveste, Schwarzenegger este un agent CIA aflat in pragul pensionarii care descopera un secret de familie si este fortat sa se intoarca pe teren pentru o ultima misiune. 

Serialul abordeaza dinamica unei familii – Schwarzenegger joaca alaturi de Monica Barbaro cunoscuta din „Top Gun: Maverick” in rolul fiicei lui – intr-o poveste cu spioni, actiune si mult umor. Tatal si fiica descopera ca intreaga lor relatie a fost construita pe o minciuna si ca fiecare dintre ei este agent CIA sub acoperire, fiind fortati sa devina parteneri si sa lucreze impreuna.

Din distributie mai fac parte Jay Baruchel, Fortune Feimster, Milan Carter, Travis Van Winkle, Gabriel Luna, Andy Buckley, Aparna Brielle, Barbara Eve Harris si Fabiana Udenio. Trailerul seriei poate fi urmarit mai jos.

In timp ce alti actori ajunsi la varsta de 75 de ani isi incetinesc ritmul de lucru, Arnold Schwarzenegger este la fel de activ ca intotdeauna si are o viata foarte ocupata.

Pe langa cariera de actor, cu un portofoliu de peste 80 de filme, jocuri video si animatii in care si-a imprumutat vocea, Schwarzenegger a avut succes si ca politician, fiind ales de 2 ori in guvernul american ca reprezentant al statului California din 2003 pana in 2011. Dupa pauza de 8 de ani de Hollywood, a revenit in continuarea „Terminator: Genisys” si doua blockbustere de succes din seria „The Expendables”.

Dupa aparitia in „Terminator: Dark Fate” care a fost lansat in cinematografe in 2019, pe Arnold il veti vedea in curand in primul sau film lansat in ultimii 3 ani. Va juca rolul presedintelui american in comedia „Kung Fury 2” in regia lui David Sandberg, din distributie mai fac parte si Michael Fassbender si Alexandra Shipp.

Anul acesta va mai aparea in serialul „Utap” si va filma „Triplets”, o continuare a filmului „Twins” din 1988 in care va juca alaturi de Eddie Murphy si Danny DeVito. 

Ulterior, in programul lui Arnold apar productiile „Legenda lui Conan” unde va relua unul dintre cele mai memorabile roluri ale carierei sale intr-o continuare a filmului din 1982 si serialul „Outrider” unde este posibil sa joace rolul unui proscris.

Intre timp, Netflix va produce o serie animata bazata pe scenariul „Terminator”. Va explora universul uneia dintre cele mai importante povesti SF ale timpurilor noastre in moduri pe care nu le-ati mai vazut pana acum. Abia asteptam ca fanii sa descopere acest capitol uimitor din batalia dintre masini si oameni”, spune John Derderian, vicepresedinte Netflix.

Tot anul acesta va lansa si autobiografia „Be Useful. Seven Tools for Life” care include filosofia de viata care l-a motivat si l-a ajutat sa-si construiasca o cariera si o viata de succes.

Citește în continuare