Skip to content

Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciati critici de vin din Italia, recomanda vinuri premium la preturi accesibile. 5 recomandari pe care le puteti achizitiona de pe unvinpezi.ro

Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciati critici de vin din Italia, a recomandat o serie de vinuri premium pe care le puteti achizitiona la preturi accesibile.

Maroni a scris cartea “Guida dei Vini Italiani” (Ghid pentru vinurile italiene) si a fost cel care a creat primul newsletter dedicat vinului din Italia, iar punctajul creat de el in evaluarea vinurilor este astazi cunoscut peste tot in lume.

Criticul italian a degustat peste 300.000 de vinuri si a dezvoltat acest sistem de 3×33, notand cu un maximum de 99 de puncte vinurile pe care le-a considerat aproape de perfectiune.


In viziunea lui Maroni, un vin de top este unul puternic si armonios, catifelat, dar totodata intens, cu arome fructate. Pentru a obtine un punctaj maxim de 99 de puncte, un vin trebuie sa exceleze in cadrul a trei categorii: textura, echilibrul si integritatea.

Luca Maroni nu acorda niciodata 100 de puncte pentru ca acesta ar insemna “vinul perfect” si intotdeauna un alt vin mai bun poate sa apara.

In ceea ce priveste incadrarea, vinurile cu un punctaj de 84 pana la 99 puncte arata calitatea fructului, iar vinurile intre 74 si 83 puncte sunt o recomandare clara din partea lui Maroni.

Daca vreti sa achizitionati vinuri premium, va prezentam 5 dintre recomandarile evaluate de Maroni.


PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2018 – Montedidio
Un vin aproape de perfectiune, cu 99 puncte Luca Maroni, Papias Primitivo Di Manduria 2018 este unul dintre cele mai bune Primitivo din Italia. Cucereste cu aromele insorite de fructe coapte, negre si rosii, lemn dulce si ciocolata cu vanilie. Se asociaza cel mai bine cu preparate din carne rosie, vanat, mancaruri mediteraneene cu sos ragu sau branzeturi.


GRAN MAESTRO PRIMITIVO DI MANDURIA DOC 2020, Cielo e Terra

Construit dupa tiparul vinurilor din sudul Italiei, Gran Maestro Primitivo di Manduria DOC 2020, cu 98 puncte Luca Maroni, este o alegere excelenta atat pentru cunoscatori, cat si pentru incepatorii intr-ale vinului. Prietenos, energic, pe alocuri dulceag, vinul scoate in evidenta arome indraznete de fructe gemoase, ciocolata amaruie si condimente dulci.

CA’VITTORIA APPASSIMENTO ROSSO PUGLIA 2021, Ca’Vittoria
Un cupaj interesant de Negroamaro, Lambrusco si Merlot, Ca’Vittoria Appassimento Rosso Puglia 2021 este cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Rosu intens, vinul cucereste inca de la primele arome de prune si stafide, continuate apoi cu tentele de ciocolata si condimente.

DOPPIO PASSO GRILLO 2021 – Botter
O prezenta exotica in peisajul vinurilor de la noi, Doppio Passo Grillo 2021 a fost cotat cu 96 puncte Luca Maroni si a primit si Medalia de Aur la Berliner Wine Trophy 2022. Dupa notele olfactive de fructe tropicale, citrice si flori albe, vinul dezvaluie pe palat arome de fructe papaya, pepene galben, dar si lime.


DOPPIO PASSO PRIMITIVO ROSATO 2021 – Botter
Un Primitivo robust care a primit din partea lui Luca Maroni 95 de puncte, Doppio Passo Primitivo Rosato 2021 este  un roze lejer, elegant si discret. Aluziile minerale se impletesc cu aromele de fructe rosii, in vreme ce pe palat dezvaluie note de cirese de mai, mure si coacaze rosii.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care ofera peste 600 de etichete la cele mai bune preturi.

Pe Unvinpezi.ro veti gasi in fiecare zi, la oferta, un vin exceptional, evaluat de experti. El va avea cel mai mic pret din online-ul romanesc. Alaturi de el, sute de alte sticle alese pe spranceana si o selectie de spirtoase. In plus, aveti optiunea de a deveni membru premium si astfel sa beneficiati de o multime de beneficii.  

Citește în continuare