Skip to content

(galerie foto) Noua colectie CHANEL de vacanta, prezentata la studiourile Paramount Pictures. In 1931, Coco Chanel a fost invitata la Hollywood sa revigoreze industria cinematografica aflata in declin la vremea respectiva.

Casa de moda Chanel a ocupat, pentru o seara, curtea Paramount Pictures Studios pentru a dezvalui cea mai recenta colectie de croaziera: Chanel Resort 2024.

Avand in primele randuri invitati precum Margot Robbie, Lil Nas X, Kristen Stewart, Elle Fanning, Issa Rae, H.E.R., Nile Rodgers, Paris Hilton, Andra Day, Leslie Mann si Tracee Ellis Ross, designerul Virginie Viard a trimis pe podium modele imbracate in tinute sport, inspirate de sarmul hollywoodian.

Pentru a accentua tema sportiva a colectiei, podiumul a fost decorat sub forma unui teren de baschet, echipat cu un ecran masiv pe margine care afisa un scor fictiv si prezenta imagini cu modelele care defilau.

Pe langa imagini din timpul prezentarii, pe ecrane au fost proiectate si videoclipuri alb-negru cu modele dansand dar si filmari aeriene ale orasului Los Angeles, cu vegetatie bogata si celebrii palmieri specifici zonei. Pentru a completa atmosfera, invitatii au fost asezati in tribune dotate cu scaune asemanatoare celor de la meciurile de baschet.

In acest decor, Viard, care a fost mana dreapta a geniului Karl Lagerfeld pe toata perioada in care a condus atelierele Chanel, a dezvaluit noua colectie care include costume de baie, sutiene sport, rochii cu texturi stralucitoare, fuste, blazere si pantofi cu platforme inalte. Majoritatea colectiei a fost dominata de nuante inspirate de apusurile californiene, fiind incluse si numeroase referinte roz la filmul Barbie — si tinutele pe care le-ar purta in mod obisnuit papusa Barbie — care va fi lansat in curand in cinematografe.

Defilarea a fost urmata de un concert al lui Snoop Dogg care a distrat publicul cu hituri precum „Gin and Juice”, „Nuthin’ But a ‘G’ Thang”, „Drop It Like It’s Hot” si „Beautiful”. Rapperul l-a adus pe Anderson .Paak care a interpretat „Smokin Out the Window”.  Rapperul si-a adus familia si a spus ca a fost pentru prima data cand a participat la un astfel de eveniment.

Ultima data cand Chanel a organizat un eveniment pentru colectia de vacanta in zona Los Angeles a fost in 2007, intr-un hangar de pe aeroportul Santa Monica. Show-urile anterioare au avut loc in Proventa, Franta si Monte Carlo.

„De la John Travolta la Jane Fonda, la actrite, la corp, la sala de gimnastica, aerobicul, un pic de sport, un pic de tuid”, a descris Viard inspiratia ei pentru colectia Chanel de vacanta.

Modelele au defilat la inceput pe melodia lui Jerry Goldsmith din filmul”Basic Instinct” din 1992, tinutele fiind o noua directie vizuala pentru Chanel, inspirata mai degraba de doamnele instarite care merg la plaja in California decat de chic-ul frantuzesc atat de specific brandului.

In acelasi timp, colectia face o referire si la perioada in care Coco Chanel a venit a venit pentru prima data la Hollywood. In 1931 a fost invitata de Samuel Goldwyn sa adauge farmec industriei cinematografice aflate in declin la vremea respectiva. Astfel, Coco a creat costume pentru studiourile Goldwyn Mayer si United Artists.

Printre personajele din filme care au inspirat noua colectie se numara Evelyn Cross a lui Faye Dunaway in „Chinatown” (1974), care se desfasoara in anii 1930, Jennifer North a lui Sharon Tate in „Valley of the Dolls” (1967) si Sharon Tate din anii 1960 a lui Margot Robbie in „Once Upon a Time in Hollywood” (2019).

Pe langa trimiterile la Barbie, exista si bustiere si veste inspirate de serialul Beverly Hills 90210 dar si rochii din sifon cu imprimeuri indraznete si straturi de dantela cu un aer boem care duc cu gandul la festivalul Coachella.

Saptamana viitoare, echipa Chanel va fi prezenta la Festivalul de Film de la Cannes pentru lansarea filmului „Jeanne du Barry” al lui Maiwenn, care va avea premiera in seara de deschidere a evenimentului.

Costumele pentru „Jeanne du Barry” — care il are in distributie si pe Johnny Depp — au fost create de Jürgen Doering si Virginie Viard. Acestia au fost inspirati de rochii din secolul al XVIII-lea si de creatiile lui Karl Lagerfeld pentru Chanel din anii 1980 si 1990, care a fost la randul sau inspirat de povestea ultimei amante a lui Ludovic al XV-lea.

Bruno Pavlovsky, presedintele diviziei de moda a companiei Chanel, a declarat pentru WWD ca „In fiecare an, sustinem unul, doua, trei filme. Si nu este vorba doar de costume, poate fi vorba de mai mult decat atat. Iar cinematografia este doar o componenta a creatiei. Este important sa investim in creatori in aceasta perioada de inteligenta artificiala. Pentru ca este vorba despre oameni si talent.”

Defilarea Chanel din Los Angeles a venit la cateva zile dupa Gala MET din New York care a celebrat creatiile lui Karl Lagerfeld, evenimentul sponsorizat de celebra casa de moda franceza. 

In cadrul evenimentului, brandul a imbracat 10 celebritati si a adunat cea mai populara postare pe Instagram din istoria brandului, o fotografie cu Penelope Cruz, Margot Robbie si Dua Lipa.

Mai multe imagini de la Gala MET veti descoperi mai jos.

Citește în continuare