Skip to content

Update – trailerul Jeanne Du Barry, productia care marcheaza revenirea lui Johnny Depp. Filmul va deschide Festivalul de Film de la Cannes si va avea in aceeasi zi, 16 mai, premiera in cinematografele franceze, In toamna ajunge si in Romania

Jeanne Du Barry, povestea amantei lui Ludovic al XV-lea, primul proiect in cinema al lui Johnny Depp dupa procesul de reabilitare post acuzatiile de violenta domestica, va fi vazut perntru prima data in deschiderea Festivalului de film de la Cannes pe 16 mai.

Iata trailerul cu primele imagini din film

Filmul va relata viata, ascensiunea si decaderea favoritei de la curtea regelui francez Ludovic al XV-lea, Jeanne Vaubernier. Sinopsisul oficial al filmului in limba franceza o descrie pe Vaubernier ca fiind o tanara din clasa muncitoare dornica de cultura si placere, care isi foloseste inteligenta si alura pentru a urca treptele scarii sociale una cate una. Ea devine favorita regelui Ludovic al XV-lea care, fara sa stie de statutul ei de curtezana, isi recapata prin ea pofta de viata. Cei doi se indragostesc nebuneste. Impotriva tuturor bunelor maniere si a etichetei, Jeanne se muta la Versailles, unde sosirea ei scandalizeaza curtea.

Depp il va interpreta pe regele Ludovic si va vorbi in franceza in film, o premiera pentru el chiar daca se stie de mult timp ca vorbeste o franceza foarte buna.

Intre 1998 si 2012 a avut o relatie cu cantareata franceza Vanessa Paradis, a detinut diverse proprietati in aceasta tara, iar in 2021 a numit Franta „casa” sa.

Filmul a fost preluat de Netflix in Franta, care il va lansa dupa ce va fi difuzat in cinematografe in acest teritoriu. In Romania filmul va fi distribuit de Independenta Film si va ajunge in cinematografele de la noi in a doua jumatate a anului.

Productia marcheaza primul rol in lungmetraj al lui Depp in ultimii trei ani. El a filmat productia in perioada in care a castigat in Statele Unite procesul turbulent de defaimare impotriva fostei sotii Amber Heard.

Rezultatul procesului anterior din Marea Britanie dintre Depp si tabloidul britanic The Sun a dus la eliminarea starului din franciza „Fantastic Beasts” de la Warner Bros si l-a determinat pe acesta sa afirme ca a fost „boicotat” de Hollywood. De la procesul din Marea Britanie nu a mai fost distribuit intr-o productie americana importanta.

“Jeanne Du Barry” se alatura unor filme importante confirmate recent pentru a avea premiera in festival, cum ar fi “Killers of the Flower Moon” al lui Martin Scorsese si productia Disney, “Indiana Jones 5”.

Citește în continuare