Skip to content

Festivalul de la Cannes 2023. Galerie foto – zilele 2 si 3. Harrison Ford, distins cu un Palme d’Or la premiera noului „Indiana Jones”. Pedro Almodovar, Sean Penn si Mads Mikkelsen au lansat noile lor proiecte. S-a lansat trailerul noului film care ii reuneste pe Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio si Robert De Niro.

Primele zile ale Festivalului de Film de la Cannes 2023 au fost marcate de proiectiile pentru o parte din filmele aflate in competitie, dar si o avalansa de celebritati venite pentru filmele off competitie precum si  pentru a reprezenta sponsorii mari ai festivalului.

Aseara a avut loc una dintre cele mai asteptate premiere cinematografice ale anului: „Indiana Jones si cadranul destinului” („Indiana Jones and the Dial of Destiny”), regizat de James Mangold. Evenimentul a avut loc la 15 ani dupa ce „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” din 2008′ a avut premiera tot la Cannes.

Harrison Ford, intr-o aparitie rara alaturi de sotia sa, actrita Calista Flockhart, a fost prezent pe covorul rosu alaturi de aproape toata echipa filmului – mai putin Antonio Banderas – si a urcat pe scena festivalului pentru a accepta un Palme d’Or onorific.

Sean Penn si Tye Sheridan au fost prezenti aseara pe covorul rosu pentru premiera „Black Flies” in regia lui Jean-Stéphane Sauvaire, lungmetrajul fiind inclus in competitia oficiala a festivalului.

Steve McQueen a lansat documentarul „Occupied City” alaturi de echipa filmului din care face parte si sotia sa, producatoarea Bianca Stigter. Documentarul e bazat pe cartea Atlas of an Occupied City (Amsterdam 1940-1945) scrisa de Stigter.

Cineastul german Win Wenders a fost prezent pe covorul rosu pentru a lansa documentarul „Anselm” inspirat de viata unuia dintre cei mai cunoscuti si apreciati artsti contemporani: Anselm Kiefer. „Anselm” face parte din selectia „Golden Eye”. Fiul lui Wenders joaca rolul lui Kiefer in copilarie.

Regizorul are un al doilea film in selectia de la Cannes de anul acesta ─ care va fi lansat zilele viitoare ─ „Perfect Days” este in cursa pentru Palme d’Or, cineastul fiind unul dintre cei mai premiati din istoria festivalului de la Cannes, avand peste 20 de productii in selectiile oficiale de-a lungul timpului.

In Competitia Oficiala, Catherine Corsini a lansat „Le Retour” iar in selectia Un Certain Regard, Thomas Cailley a debutat „Le Règne Animal”.

Tot in selectia Un Certain Regard a fost lansat si „Rosalie” in regia lui Stèphanie di Giusto care ii are in distributie pe Benoit Magimel, Anna Biolay, Lucas Englander, Serge Bozon si Guillaume Gouix.

Pedro Almodovar a lansat scurtmetrajul western „Strange Way of Life” care ii are in rolurile principale de Ethan Hawke si Pedro Pascal care joaca doi cowboy gay.

Pascal a lipsit de pe covorul rosu de la Cannes insa Hawke a fost prezent alaturi de Almodovar si de grupul de actori care fac parte din distributie: Manu Rios, Jason Fernandez, José Condessa si George Steane.

Filmul este realizat in colaborare cu Anthony Vacarello, designerul casei de moda Saint Laurent, asa ca toti actorii au fost imbracati in piese din cea mai noua colectie a brandului. La randul lui, Vacarello a fost prezent alaturi de „banda” de cowboy simpatici.

Zilele viitoare la Cannes va fi lansat mult-asteptatul „Killers of the Flower Moon” care ii reuneste pe Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio si Robert De Niro. Intre timp a aparut un prim trailer al filmului, il puteti urmari mai jos.

Citește în continuare