Skip to content

(Video) Idris Elba, Glenn Close, Woody Harrelson il ajuta pe Regele Charles sa lanseze un nou canal YouTube dedicat mediului inconjurator: RE:TV

Chiar daca are alte atributii in calitatea sa de Rege, Charles ramane fidel pasiunilor sale legate de protectia mediului  si educatia pentru un comportament sustenabil ecologic.

RE:TV este o  noua platforma de prezentare a „solutiilor durabile la criza climatica si a biodiversitatii” pe care Charles o lanseaza, potrivit reprezentatii regelui. Este extensia digitala a organizatiei sale non-profit, numita tot RE:TV, pe care a fondat-o in 2020.

Organizatia a realizat peste 100 de scurtmetraje despre proiecte inovatoare de mediu din intreaga lume, care au fost lansate anterior pe platforme precum Bloomberg si Waterbear.

Acum, cu propriul canal YouTube, RE:TV isi va putea lansa continutul direct online.

Pentru a sarbatori lansarea, RE:TV a realizat un scurtmetraj intitulat „The Speeches: 50 Years of Speaking Up For The Planet”, cu 19 actori si ecologisti care citeaza cateva dintre discursurile axate pe mediu pe care Regele Carol le-a tinut de-a lungul anilor, intre 1970 si 2020, cand era inca Print de Wales.

Printre acestia se numara Idris Elba, Glenn Close si Whoody Harrelson, dar si Olivia Colman, prezentatorul de la BBC Danny Clarke, activistul de mediu de pe YouTube Jack Harries si activista pentru clima Leah Thomas.

Discursurile sunt intercalate cu clipuri video despre defrisari, gunoaie si impactul schimbarilor climatice, cum ar fi inundatiile.

Citește în continuare