Skip to content

Puteti descoperi combinatii de culori si modele neobisnuite in expozitia de fluturi exotici de la Antipa.  Expozitia este deschisa intre  23 iunie – 17 septembrie 2023 in sera din curtea muzeului

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” anunta deschiderea celei mai indragite expozitii temporare a verii, care va fi disponibila  in perioada 23 iunie – 17 septembrie 2023 in sera din curtea muzeului.

Cea mai colorata expozitie a verii va ofera prilejul sa observati indeaproape fluturii exotici si sa le admirati bogatia de forme si culori, pentru ca vizitatorii se pot plimba printre fluturi intr-o experienta foarte frumoasa si pentru adulti, dar mai ales pentru cei mici.

Vizitatorii vor putea observa, uneori, chiar procesul iesirii din pupa, care este, de asemenea, extrem de interesant: intr-un interval relativ scurt, de la cateva minute la cateva ore, mica vietate isi extrage corpul din invelisul protector, isi intinde antenele, piciorusele si aripile, le usuca si le intareste. Pupele fluturilor din expozitie sunt produse in ferme speciale, nefiind colectate din natura. Camera de emergenta din sera incearca sa imite temperatura si umiditatea din zonele tropicale in care au crescut omizile din care provin aceste pupe.

Printre fluturii care imbraca in culori vii sera din curtea Muzeului putem aminti specii spectaculoase, cum sunt: roscatul cu aripi dantelate (Cethosia biblis), fluturele gaita codata (Graphium agamemnon), fluturele flacara vie (Dryas iulia), fluturele de malachit (Siproeta stelenes), fluturele imparat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufnita (Caligo sp.) si fluturele coada-randunicii-de-smarald (Papilio palinurus).

Cu toate ca nici una dintre speciile prezente in cadrul expozitiei nu este amenintata cu disparitia, frumusetea si fragilitatea exponatelor vii atrag atentia asupra necesitatii conservarii acestor insecte delicate si a rudelor lor din zona tarii noastre prin masuri specifice, adaptate fiecarui caz in parte.

Pretul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii, studenti si pensionari.

Muzeul „Grigore Antipa” vine in intampinarea publicului cu o oferta avantajoasa: biletul comun de vizitare al expozitiilor temporare „Expozitia de fluturi exotici” si „Creaturi ascunse”. Pretul acestui bilet este: 25 lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, studenti si pensionari.

Copiii cu varsta mai mica de 3 ani beneficiaza de acces gratuit in cele doua expozitii. Biletele pot fi achizitionate atat de la receptia muzeului, cat si online, prin: https://antipa.goticket.ro/.

Expozitia de fluturi exotici vii poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00 (ultimul vizitator intra la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptata la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultati aici despre facilitatile de vizitare si acces in cadrul expozitiei.

Citește în continuare