Skip to content

Gillian Anderson si Lena Headey (Game of Thrones) vor juca rolurile principale in noul serial western „The Abandons” produs de Netflix.

Gillian Anderson a semnat recent pentru a juca intr-un nou serial western care va fi disponibil pe Netflix. Actrita laureata cu doua Globuri de Aur se alatura distributiei din care face parte si Lena Headey, cunoscuta pentru rolul ei din unul din cele mai mari fenomene de televiziune din toate timpurile: „Game of Thrones”.

Variety a confirmat faptul ca Anderson a semnat zilele trecute contractul ei pentru serialul „The Abandons”. Negocierile erau in lucru dinainte ca la Hollywood sa inceapa greva scenaristilor — care este in plina desfasurare — fiind incheiate recent.

Serialul este semnat de Kurt Sutter, cunoscut in calitate de scenarist, regizor si producator al fenomenului „Sons of Anarchy”. Proiectul a fost anuntat inca din octombrie 2022, productia va incepe in perioada imediat urmatoare, dupa incheierea grevei scenaristilor.

„The Abandons” va avea 10 episoade iar Sutter va fi showrunner si producator executiv, alaturi de Emmy Grinwis, Otto Bathurst si Stephen Surjik.

Descrierea oficiala a serialului precizeaza ca „Nu este vorba despre un serial de televiziune. Este povestea unui grup format din familii diverse si iesite din comun care urmaresc Manifestarea Destinului in Oregon-ul anilor 1850 cand o forta corupta de bogatie si putere, care le ravneste pamantul, incearca sa ii forteze sa plece. Aceste suflete abandonate, genul de suflete pierdute care traiesc la marginea societatii, isi unesc triburile pentru a forma o familie si a riposta. In acest proces sangeros, „justitia” este intinsa dincolo de limitele legii.”

Gillian Anderson o va interpreta pe Constance, descrisa ca fiind conducatoarea bogatei familii Van Ness, care a mostenit averea miniera a sotului ei iar apoi a dublat-o: „in ciuda prejudecatilor inerente ale orasului impotriva femeilor, banii, farmecul si cruzimea ei au creat o retea de aliati politici. Pentru ea, puterea, bogatia si neamul sunt mai presus de orice.”

Headey va juca rolul Fionei insa nu se cunosc detalii despre acest personaj. Momentan, nu se stiu nici numele celorlalti actori din distributie insa serialul a antamat deja o echipa creativa cu numeroase nominalizari la premiile Emmy pentru decoruri, imagine si costume.

Ideea de „Manifestarea Destinului” – „Manifest Destiny” a fost credinta culturala raspandita in Statele Unite ale Americii in secolul al XIX-lea, conform careia colonistii americani erau destinati sa se extinda pe intreg teritoriul Americii de Nord. Ei credeau in virtutile speciale ale poporului american si ale institutiilor sale dar si intr-o datorie si o misiune de a reface Vestul american dupa modelul agrar al Estului.

„The Abandons” este un proiect care face parte din contractul special pe care Anderson l-a semnat cu Netflix.

Gillian Anderson a semnat anul trecut un contract de tipul „first look” cu Netflix care presupune ca platforma de streaming are intaietate pentru orice proiect pe care ea il produce prin intermediul companiei Fiddlehead Productions.

In ultimii ani, rolurile lui Anderson din serialele Netflix au fost foarte bine primite si i-au adus un nou val de notorietate in randul publicului mai tanar, care poate nu o cunoaste din rolul celebrei Agente Scully din „Dosarele X”. A jucat in cele trei sezoane ale seriei „Sex Education” — sezonul al patrulea urmeaza sa fie lansat in aceasta toamna, fiind un mare hit in randul adolescentilor —, dar si in sezonul 4 din „The Crown” in rolul lui Margaret Thatcher. Interpretarea fostului prim-ministru al Marii Britanii i-a adus lui Anderson un trofeu Emmy, un Glob de Aur si un SAG Award.

Anul trecut, Anderson a avut o prestatie spectaculoasa si in „The First Lady” unde a jucat rolul fostei Prime Doamne Eleanor Roosevelt. Recent a aparut si pe Netflix in „Ochiul Albastru Deschis” (The Pale Blue Eye), noul film al regizorului Scott Cooper cu Christian bale in rolul principal. 

Anul acesta o veti vedea in „White Bird” in regia lui Marc Foster, o adaptare a cartii „Wonder” a lui R.J.Palacio.

In viitorul apropiat, pe Gillian o veti vedea tot pe Netflix in filmul „Scoop”, care documenteaza interviul controversat acordat de Printul Andrew in 2019. In urma declaratiilor, printul a fost fortat de Regina Elisabeta sa se retraga din viata publica. Rufus Sewell si Billie Piper fac parte din distributie.

Povestea filmului va fi centrata pe interviul in care Printul Andrew a vorbit despre legaturile sale cu Jeffrey Epstein, miliardarul pedofil care s-a sinucis in conditii circumspecte in inchisoare dupa ce a acuzat ca in ultimele decenii ar fi fortat zeci de adolescente si tinere sa se prostitueze pentru cei mai bogati oameni ai planetei.

Scenariul va fi bazat pe memoriile lui Sam McAlister publicate in „Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews”. Va relata dinamica din culisele unui interviu spectaculos si modul in care o echipa de femei a reusit sa se infiltreze in sistemul institutionalizat al Palatului Buckingham si a obtinut ceea ce este catalogat drept „interviul anului 2019”.

Filmul va explora atat prima abordare esuata de a-l convinge pe Printul Andrew sa vorbeasca dar si negocierile din spate, repetitiile care au avut loc in pregatirea proiectului, interviul in sine si urmarile difuzarii acestuia. Declaratiile printului au fost descrise de presa internationala ca „un avion care se prabuseste peste o nava petroliera, provocand un tsunami si declansand o explozie nucleara”. 

Citește în continuare