Skip to content

(video) Primul trailer „Ochiul Albastru Deschis”, o mega productie de epoca de la Netflix. Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson si Lucy Boynton intr-un film cu o crima misterioasa, inspirat de Edgar Allan Poe.

Christian Bale apare in rolul unui detectiv din secolul al XIX-lea in primul trailer pentru „Ochiul Albastru Deschis” (The Pale Blue Eye), noul film al regizorului Scott Cooper care va fi lansat pe Netflix la inceputul anului viitor.

Aparitia trailerului cu cateva inainte de Halloween este o strategie de marketing bine calculata, filmul fiind incadrat in genul horror, pe o structura „murder mystery”, o productie de epoca inspirata de universul lui Edgar Allan Poe.

Actiunea din „Ochiul Albastru Deschis” are loc in 1830 cand Augustus Landor (Christian Bale), un detectiv blazat este angajat sa investigheze uciderea unui cadet de la academia militara din West Point. 

Povestea incepe in primele ore ale unei dimineti de iarna cand un cadet al academiei militare West Point este gasit mort. Dupa ce trupul lui ajunge la morga si se descopera ca inima i-a fost indepartata de mana unui expert, tragedia este clasata drept o crima savarsita cu cruzime. Conducatorii academiei se tem de modul in care acest incident va deteriora in mod ireparabil reputatia institutiei si hotarasc sa il angajeze pe Augustus Landor pentru rezolvarea cazului.

Augustus – jucat de Christian Bale – este un detectiv local care se straduie sa navigheze in lumea complicata a academiilor militare in care cadetii sunt legati intre ei de codul tacerii. In acest context, il alege pe tanarul excentric Edgar Allan Poe – rolul celebrului scriitor si poet american fiind jucat de Harry Melling – sa il ajute in rezolvarea cazului. Poe este inclinat spre poezie si dispretuieste rigorile militare.

Scenariul a fost scris de regizorul Scott Cooper, fiind o adaptare a romanului cu acelasi nume lansat de Louis Bayard in 2006.

Filmul va fi lansat in cateva cinematografe din Statele Unite pe 23 decembrie si va fi disponibil pe Netflix in Romania incepand cu 6 ianuarie 2022.

Toby Jones in rolul Dr. Marquis si Gillian Anderson in rolul Julia

Din distributie mai fac parte Gillian Anderson, Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody, The Politician), Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Timothy Spall si Robert Duvall.

Scott Cooper lucreaza la acest film de aproape un deceniu si a primit unda verde din partea Netflix in luna martie 2021 cand platforma de streaming a hotarat sa cumpere proiectul si sa il finanteze cu peste 50 de milioane de euro. Achizitia a avut loc in cadrul European Film Market si a stabilit un nou record pentru tranzactiile desfasurate in cadrul evenimentului.

Este a treia oara cand Bale lucreaza cu Scott Cooper, actorul fiind implicat in acest proiect si in calitate de co-producator.

Christian Bale si Harry Melling

Filmarile au avut loc in toamna anului trecut dupa ce Bale finalizase cele doua blockbustere in care era implicat: „Thor: Love and Thunder” in regia lui Taika Waititi unde joaca rolul antagonistului si „Amsterdam” al lui David O. Russell care va fi lansat in curand.

Anterior, Cooper si Bale au mai lucrat impreuna pentru „Out of the Furnace” si „Hostiles”. Intr-un interviu acordat revistei Vanity Fair, Cooper l-a numit pe Bale „cel mai apropiat tovaras” si a declarat ca filmul va include si o legatura cu practicile oculte si sataniste de care era fascinat poetul Edgar Allen Poe.

„Poe este un parinte al povestilor horror si politiste. (…) M-am gandit ca am o sansa sa fac trei lucruri cu acest film: sa creez o poveste de tipul „cine a comis crima”, sa spun o poveste de iubire intre tata si fiu, dar si o poveste in stilul lui Poe. La o varsta destul de tanara, Poe era inteligent, avea glume destepte si era cald, avea un spirit sudic. Experientele prin care va trece in acest film l-au impins pe cararile intuneacte pentru care il cunoastem.”, a declarat Copper in Vanity Fair.

Intr-un interviu acordat publicatiei GQ, Bale s-a declarat incantat de faptul ca filmul va fi lansat si in cinematografe, fiind una dintre garantiile Netflix in acest proiect.

„Iubesc cand filmele sunt lansate in cinematografe si sunt foarte ingrijorat ca nu se va mai intampla acest lucru in viitor. ‘Ochiul Albastru Deschis’ are garantia Netflix in acest sens. ‘Amsterdam’ nu o are. Si imi vine sa zic: la naiba! Mi s-a spus ca tipul acesta de garantii ajuta foarte mult. Dar nu am crezut niciodata. Mereu am mers pe ideea: „ce va fi va fi”. Dar imi pasa. Imi pasa mult de acest lucru.”, a declarat actorul in Vanity Fair.

Fiind considerat unul dintre cele mai versatili actori din Hollywood, cu transformari spectaculoase in multe din rolurile sale celebre, Bale a fost nominalizat de patru ori la premiile Oscar („American Hustle”, „The Big Short”, „Vice”) si a castigat o statueta in 2011 pentru prestatia din „The Fighter”.

Titlul filmului – „Ochiul Albastru Deschis” – vine de la nuvela „The Tell-Tale Heart” a lui Edgar Allan Poe in care ochiul albastru trezeste un impuls infiorator in naratorul povestii: „De fiecare data cand venea asupra mea, sangele imi ingheta; grad cu grad – treptat – asa ca m-am hotarat sa iau viata batranului si sa ma scap de acest ochi pentru totdeauna.”

Intre timp, zilele acestea il puteti vedea pe Bale in cinematografe in „Amsterdam” iar pe Disney+ este disponibil blockbusterul „Thor: Love and Thunder”.

Citește în continuare