Skip to content

Balaur, un thriller romanesc despre o profesoara care se indragosteste de un elev, e acum pe HBO Max. Ce spun actorii si regizorul despre povestea inspirata de fapte reale, in interviuri exclusive

Acum puteti vedea pe HBO Max filmul Balaur, un thriller care pleaca de la fapte reale.

Balaur este o poveste inspirata de fapte reale, un thriller care pleaca de la experienta unei profesoare de religie dintr-un orasel de provincie, care are o relatie cu un elev de 16 ani. Tanarul are un trecut tumultuos si nu accepta că profesoara vrea sa opresca relatia pentru a-si pastra echilibrul in familia ei conservatoare, unde e nevasta de preot si mama a unui adolescent.

La momentul lansarii filmului in cinematografe, Urban.ro a realizat o serie de interviuri cu o parte din protagonisti.

Am aflat astfel ca regizorul filmului care este la baza IT-is programator, Octav Chelaru, care se afla la debut in lung metraj cu Balaur a lucrat 6 ani de la idee si pana si-a vazut filmul in cinematografe, timp in care – pe langa scurt metraje si preproductia filmului – si-a continuat activitatea ca programator.

“Sunt unul dintre fericitii oameni care cred ca si-au gasit menirea de foarte timpuriu.

Am avut un un traseu sinuos. In gimnaziu si la inceputul liceului am fost pe rand olimpic la matematica, cum ati spus, am scris poezii la revista scolii, am scris o carte pe care n-am publicat-o. Bine, pastrand proportiile, pentru o carte scrisa la clasa a IX a e mult spus carte. Dar ea exista undeva in podul parintilor mei.

Am fost pasionat de religie, am stat la o manastire doua saptamani. Apoi am devenit un suporter infocat al unei echipe despre care nu vreau sa vorbesc acum, care nu o duce foarte bine.

Totul a culminat prin clasa a zecea, cand au fost mai multe intalniri neasteptate si mi-am dat seama ca eu vreau sa fac regie de film pentru ca acest domeniu se potrivea eclectismului in care eu fusesem format.”, spune Bogdan Chelaru in interviul pentru urban.ro unde a povestit ca a picat la admiterea la regie la UNATC dar asa nu l-a impiedcat sa mearga pe drumul in care credea.

In film rolul principal e detinut de Sergiu Smerea, in ipostaza unui adolescent cu un trecut tumultuous si multe probleme in familie, care se indragosteste de profesoara si nu accepta ca ea sa nu-i raspunda la sentimente.

“Iuliu, personajul pe care il interpretez este un baiat provenit dintr-o familie destramata. Nu are tata. A locuit cu mama lui in Germania si se pare ca lucrurile nu au mers neaparat exact cum si-ar fi dorit un copil in legatura cu familia lui, adica nu provine neaparat dintr-un caz fericit familial.

 “Ajunge la acea perioada a vietii in care devine adolescent si, ca orice adolescent, simte ca tot pamantul este al lui. Simte ca are nevoie sa fie iubit. Simte dorinta de a actiona pentru persoana iubita si, exact ca orice tanar, exact ce are in cap in acel moment este singurul si unicul adevar pentru el. Chiar daca acest adevar poate nu este cel corect, cel etic; este adevarul lui.

Este un baiat bun, este un baiat foarte intelligent, numai ca nu a avut acei piloni pe care parintii ii pun in fata copilului ca sa stie pe unde e drumul corect. Cel corect, cel sanatos.”, a povestit Sergiu in interviul pentru urban.ro pe care-l cititi mai jos.

Pentru acest rol, cu o miza mare emotionala si un final foarte dur, Sergiu a fost nominalizat la premiile Gopo 2-23 pentru cel miaai bun actor in rol secundar.

In Balaur, fiul profesoarei indragostita de elev, e un adolescent interpretat de Voicu Dumitras pe care publicul din Romania la descoperit in rolul lui Cipi din serialul HBO Hackerville.

“Florin este – fara sa dau detalii multe ca sa vedeti filmul – e un copil destul de inocent. A crescut intr-o familie conservatoare, crestina, ortodoxa si reprezinta cumva, cred eu, puntea intre traditie si viitor, intre tatal lui – care vrea sa il faca preot – si mama lui, care il sustine in pasiunile sale. E un fel de mediator in ceea ce priveste conflictele din familie.” a povestit pentru urban.ro Voicu intr-o discutie cu garda jos despre cum e sa fii copil vedeta (a fost la Vocea Romaniei KID, a jucat in Hakkerville la 13 ani si la 16 ani a filmat pentru acest rol foarte complicat emotional.

Puteti vedea Balaur, un thriller romanesc dupa o reteta americana inspirat din fapte reale, pe HBO Max.

Citește în continuare