Skip to content

Kevin Spacey a depus astazi marturie in procesul de hartuire sexuala. Actorul a declarat ca l-a atins in moduri intime pe unul dintre reclamanti, si a demontat acuzatiile altuia aratandu-si programul de filmare

Kevin Spacey astazi, la intrarea in sala de audieri. Foto Profimedia

Actorul laureat cu Oscar Kevin Spacey a declarat joi in fața unui tribunal din Londra, in procesul sau de agresiune sexuala care in in faza audierilor, ca l-a atins pe unul dintre reclamanti intr-un mod „romantic si intim”.

Procesul, prin natura acuzatiilor, le permite avocatilor intrebari despre lucruri foarte intime, asa ca declaratiile care ies in presa, din raspunsurile in instanta sunt extrem de specifice la viata intima a actorului.

„Era amuzant si fermecator si flirta; cu timpul am inceput… presupun ca eu am fost initiatorul… am inceput sa il ating in moduri mai romantice si mai intime”, a declarat Spacey la tribunalul Southwark Crown din Londra.

Starul hollywoodian, in varsta de 63 de ani, neaga toate cele 12 acuzații care i se aduc. Acestea includ trei capete de acuzare de agresiune indecenta, sapte de agresiune sexuala, unul de a determina o persoana sa se angajeze intr-o activitate sexuala fara consimțamant si unul de a determina o persoana sa se angajeze intr-o activitate sexuala cu penetrare fara consimțamant.

Acuzațiile se refera la presupuse incidente petrecute in Londra si in imprejurimi in anii 2000 si la inceputul anilor 2010, in perioada de 12 ani in care Spacey a fost director artistic la teatrul Old Vic din Londra.

Spacey a continuat sa spuna in marturia sa ca relația dintre cei doi a devenit „oarecum sexuala”, dar a adaugat ca cei doi nu au intreținut relații sexuale, deoarece victima „nu a vrut sa mearga mai departe”.  „Asta se intampla uneori, iar eu respect cat de departe vrea cineva sa mearga sau nu”, a spus Spacey.

Actorul a descris timpul pe care el si reclamantul l-au petrecut impreuna ca fiind „distractiv” si a spus ca a fost „zdrobit” de acuzațiile aduse impotriva sa de catre acuzator.

„Nu m-am gandit niciodata ca (barbatul) pe care il cunosteam ar putea, nu stiu, 20 de ani mai tarziu sa ma injunghie pe la spate”, a spus el.

Spacey a vorbit cu o voce calma si un comportament serios – plin de umor, umil si autoironic pe alocuri – in timp ce a trecut in revista cariera sa si apoi a facut un fast-forward pana la inceputul anilor 2000, cand se afla la Londra si lucra la Teatrul Old Vic.

Spacey a facut semnalat inadvertente in marturisirea unui alt reclamant care a sustinut ca a fost atins agresiv pe organele genitale in timp ce il conducea pe Spacey in 2004 sau 2005 la o gala anuala organizata de Elton John. Spacey a prezentat programe de lucru si itinerarii care aratau ca in acei ani filma departe – o data in Australia -. El a spus ca a participat la eveniment doar in 2001.

Procurorii si-au incheiat miercuri pledoariile, potrivit Press Association din Marea Britanie.

Procurorul Christine Agnew l-a numit pe Spacey un „bataus sexual” care „se complace in a-i face pe ceilalți sa se simta neputinciosi si inconfortabil”.

Spacey, care deține case in Londra si in SUA, este liber pe cauțiune necondiționata.

Citește în continuare