Skip to content

Elton John si David Furnish au depus marturie ca parte a apararii lui Kevin Spacey in procesul actorului pentru agresiune sexuala. Luni in auditiile apararii au fost si actori care au lucrat cu Spacey, dar si rude ale sale.

iulie 2023

In procesul impotriva actorului Kevin Spacey care este acuzat de agresiune sexuala, luni apararea a adus marturiile mai multor celebritati care au adus glam si umor in remacile lor, sau emotii pana la lacrimi.

Elton John, cat si sotul sau, David Furnish, care au fost chemati ca martori ai apararii, au depus marturie separat prin intermediul unei legaturi video dintr-o sala de consiliu cu panouri de stejar din Monaco.

John, care a sustinut saptamana trecuta la 71 de ani ultimul sau concert ca artist, in Suedia, purta o jacheta neagra si o camasa alba, cu ochelari cu tenta portocalie.

El a fost intrebat daca a recunoscut una dintre presupusele victime care l-au acuzat pe Kevin Spacey de agresiune sexuala si a spus ca nu l-a recunoscut pe barbat si nici numele lui. (Conform legislatiei britanice, barbatul nu poate fi identificat public).

John a fost intrebat, de asemenea, despre prezenta lui Spacey la balul White Tie and Tiara, un eveniment care a avut loc anual pentru o perioada de „poate 15, 16 ani” la casa lui John si a lui Furnish din Windsor. Evenimentul era gazduit de Elton John AIDS Foundation si sponsorizat de OK Magazine, care publica imaginile rezultate in revista.

John a spus ca si-a amintit de sosirea lui Spacey la evenimentul din 2001 pentru ca „purta o cravata alba. A venit cu un avion privat si a venit direct la bal”, a declarat John pentru avocatul de probatiune, Christine Agnew KC.

Cand Agnew a intrebat daca Spacey venise direct din avionul privat, John a raspuns cu un zambet, fidel pasiunii sale pentru moda: „Presupun ca da, da. Nu cred ca a purtat cravata alba pe un zbor comercial”.

„Nu se stie niciodata, presupun”, a spus Agnew cu ironie.

Cantaretul a mai declarat ca Spacey a ramas in casa lui din Windsor dupa bal, dar nu l-a vizitat cu nicio alta ocazie.

In timpul procesului, juratii au auzit ca Spacey a cumparat „cel mai scump Mini Cooper din toate timpurile” la o licitatie organizata la acel bal si l-a depozitat in casa cuplului.

John a fost intrebat daca isi aminteste ca Spacey a venit sa ridice masina, la care a raspuns:”Nu-mi amintesc sa fi coborat dupa aceea, nu”.

David Furnish, care era imbracat cu o jacheta neagra, camasa alba, pantaloni cafenii si pantofi fara sosete, a fost de asemenea interogat cu privire la prezenta lui Spacey la bal. Furnish a declarat ca Spacey a participat doar la unul dintre baluri, in 2001.

Intrebat daca actorul din „House of Cards” a mai participat la bal in alt an, Furnish a fost categoric si a sustinut ca nu. Furnish a spus ca a parcurs arhiva foto a revistei OK si nu a putut gasi nicio fotografie cu Spacey la eveniment in niciun alt an, cu exceptia anului 2001. Intrebat daca ar fi fost posibil ca Spacey sa fi participat la bal si sa nu fi fost fotografiat, Furnish a explicat ca, daca o „vedeta de talia lui Kevin Spacey” ar fi aparut si ar fi refuzat sa fie fotografiat, ar fi rezultat o „situatie imposibila” pentru fundatie.

„Nu s-a intamplat niciodata”, a spus Furnish.”S-a inteles ca promovam o organizatie caritabila care presupune eradicarea stigmatului in jurul bolii SIDA si daca o celebritate ar fi vrut sa vina, ar fi fost fotografiata si ar fi aparut in OK”. Furnish a fost intrebat, de asemenea, daca a recunoscut una dintre presupusele victime ale lui Spacey, la care a spus ca da. „Era un pic obraznic, avea intotdeauna un zambet obraznic pe fata”, a spus Furnish despre barbat. „Intotdeauna puteai sa te angajezi in glume jucause cu el”.

Tot ieri, Spacey s-a aratat emotionat  in boxa acuzatilor in timp ce a ascultat 10 marturii din partea unor rude si prieteni din industria teatrala si cinematografica, inclusiv cuvintele lui Chris Lemmon, fiul regretatului actor Jack Lemmon.

Actorul Robert Sean Leonard, care apare in filmul nominalizat la Oscar Dead Poets Society, a declarat ca Spacey a fost „amabil si respectuos” cu toti cei cu care a lucrat.

„Este mai mult decat un actor de succes, este un star de cinema, dar, spre deosebire de toate celelalte vedete de cinema cu care am lucrat, el nu stie asta”, a spus Leonard, in varsta de 54 de ani. „Vedetismul nu a fost niciodata scopul lui. El iubeste si respecta munca, ii iubeste si ii respecta pe oamenii cu care lucreaza.

„In SUA exista camine de batrani infiintate pentru a gazdui actorii in anii lor de declin. De-a lungul anilor, a petrecut multe, multe ore stand cu actorii in varsta, consolandu-i si ascultandu-i. O face de multi ani si nu face reclama acestei pasiuni; nu ar face-o, pur si simplu o face.”

Spacey neaga toate acuzatiile, inclusiv cele de agresiune sexuala si ultraj contra bunelor moravuri impotriva a patru barbati de 20 si 30 de ani, intre 2001 si 2013.

Citește în continuare