Skip to content

Juratii care l-au achitat pe Kevin Spacey l-au asteptat dupa pronuntarea verdictului pentru a-l intalni si a da mana cu el. Actorul le-a multumit si a facut o plecaciune in fata lor.

Jurnalistii britanici si americani prezenti in sala la ultimul proces al lui Kevin Spacey din Londra au dezvaluit ca actorul s-a intalnit cu juratii care l-au votat nevinovat si l-au achitat dupa pronuntarea verdictului.

Intr-o miscare neobisnuita din punct de vedere juridic — una care arata popularitatea lui Spacey ca unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale, dincolo de actiunile din viata lui personala — juratii au tinut in mod insistent sa il intalneasca pe actorul din „House of Cards” dupa ce l-au achitat de acuzatiile de agresare sexuala a patru barbati din Marea Britanie.

Scena a avut loc la Tribunalul Southwark Crown Court din Londra si a fost descrisa de jurnalistii britanici de la The Times si americani de la Variety.

Potrivit The Times, mai bine de jumatate din membrii juriului care a stabilit verdictele pentru cele patru capete de acuzare aduse lui Spacey au tinut sa il intalneasca. Acestia au asteptat in fata tribunalului pentru a vedea daca se pot intalni cu el.

Potrivit Variety, juratii l-ar fi asteptat pe Spacey in foaierul cladirii unde actorul a facut „o scurta plecaciune in fata lor, cu bratele incrucisate pe piept”. Avea lacrimi in ochi si le multumea juratilor pentru ca au pus capat tuturor problemelor sale legale, procesul din Londra fiind ultimul in care Spacey era implicat.

Scena a fost descrisa ca fiind mai degraba intre un actor care isi saluta fanii pe covorul rosu, unul dintre reporterii angajati ai tribunalului sustinand ca nu a mai vazut niciodata asa ceva.

Pe langa Spacey, juratii au dat mana si cu asistentul, prietenul si managerul actorului, Evan Lowenstein.

Pentru Spacey, iesirea de la tribunal a fost una incarcata de emotii, actorul era vizibil coplesit de verdictul de nevinovatie si de faptul ca problemele lui cu legea au ajuns la final. 

Pe treptele tribunalului, dupa pronuntarea verdictelor, actorul a multumit juriului, echipei sale de avocati, precum si prietenului sau de lunga durata Lowenstein pentru ca i-a fost alaturi.  

El a declarat: „Imi imaginez ca multi dintre voi pot intelege ca am multe de procesat dupa ceea ce tocmai s-a intamplat astazi. Dar as vrea sa spun ca sunt enorm de recunoscator juriului pentru ca si-a luat timpul necesar pentru a examina toate dovezile si toate faptele, cu atentie, inainte de a ajunge la decizia lor. Ma simt smerit de rezultatul de astazi. De asemenea, vreau sa multumesc personalului din interiorul acestui tribunal, paznicilor, echipei mele juridice si lui Evan Lowenstein pentru ca a fost aici in fiecare zi.”

Imediat dupa intalnirea cu juratii si declaratia oferita presei, Spacey s-a retras intr-un club privat din Londra unde a celebrat momentul alaturi de prietenii sai apropiati. In ultimii ani, a fost nevoit sa se apere in numeroase procese care i-au fost intentate in SUA si Marea Britanie, fiind acuzat de comportament sexual nepotrivit si agresiune sexuala. De aceea, cariera lui a fost pusa pe pauza, fiind dizgratiat in Hollywood.

Dublu castigator al premiului Oscar, considerat unul dintre cei mai buni actori ai vremurilor noastre, Kevin Spacey are in acest moment un drum lung in fata. Se asteapta ca in perioada urmatoare sa isi inceapa oficial revenirea in Hollywood, dupa cateva tentative recente de a interactiona cu industria cinematografica europeana.

Vorbind despre impactul acuzatiilor aduse impotriva sa la inceputul procesului, Spacey a declarat juriului: „Am pierdut totul”.

Acuzatiile impotriva actorului nu numai ca au distrus ceea ce fusese o cariera spectaculoasa, dar au avut si implicatii financiare majore, Spacey fiind obligat sa plateasca peste 25 milioane de euro producatorilor serialului House of Cards dupa ce a fost concediat. 

De asemenea, a fost nevoit sa plateasca cel putin 1 milion de lire sterline pentru a se apara in procesele care i-au fost intentate iar cadrele filmate pentru „All The Money In The World”, filmul lui Ridley Scott, au fost sterse din film inainte de lansare.

Asemenea lui Johnny Depp — care desi a fost declarat nevinovat, este in continuare dizgratiat in Hollywood —, Spacey va incerca probabil sa se orienteze catre industria cinematografica europeana care este mult mai ingaduitoare catre actorii sau regizorii care au fost acuzati — pe drept sau pe nedrept — de agresiuni fizice sau sexuale. A avut deja doua tentative in acest sens prin distribuirea intr-un film britanic si prezenta la Muzeul National al Cinematografiei din Italia unde a tinut un workshop si a primit un trofeu pentru intreaga cariera.

Citește în continuare