Skip to content

Kevin Spacey a primit trofeul pentru intreaga cariera din partea secretarul italian al culturii care a declarat ca „suntem martorii revenirii lui”. Zilele trecute a aparut in fata instantei britanice pentru a raspunde la sapte acuzatii de agresiune sexuala.

Kevin Spacey a primit luni seara premiul pentru intreaga cariera in cadrul unei ceremonii organizate de Muzeul National al Cinematografiei din Italia.

Este primul eveniment public la care ia parte in ultimii ani, fiind nevoit sa se retraga pentru a raspunde acuzatiilor de agresiune sexuala care i-au fost aduse in mod constant. De altfel, aparitia din Italia vine la cateva zile dupa ce a aparut in fata instantei din Marea Britanie pentru a stabili datele procesului pe care il are in desfasurare in Londra, fiind vorba de o serie de acuzatii pe care actorul le neaga.

Reprezentantii Muzeului Cinematografiei din Torino au declarat ca i-au inmanat premiul in semn de recunoastere a „contributiei personale, estetice si de autor a domnului Spacey la dezvoltarea artei dramatice”.

Trofeul primit de Spacey se numeste „Stella della Mole”, este pentru intreaga cariera si este cea mai inalta distinctie oferita de autoritatile italiene pentru starurile de cinema.

La eveniment au fost prezenti si Enzo Ghigo, presedintele Muzeului National al Cinematografiei, si Vittorio Sgarbi, secretar la Ministerul italian al Culturii, care i-au inmanat premiul lui Spacey. „In aceasta seara suntem martorii revenirii lui Kevin Spacey. Cel care traieste prin cinema este un om nemuritor si tocmai lui ii acordam acest premiu in aceasta seara”, a declarat Vittorio Sgarbi.

Spacey a multumit muzeului pentru ca a avut „curajul de a ma invita” si a participat la un masterclass in Mole Antonelliana din Torino. A vorbit cu directorul muzeului, Domenico De Gaetano, si cu publicul prezent despre viata si cariera sa. 

Actorul dublu-premiat cu Oscar pentru rolurile din „American Beauty” si „The Usual Suspects” a declarat ca „in aceasta seara ma consider extrem de norocos. Fac aceasta meserie de peste 40 de ani si am primit numai bunatate si sprijin din partea fanilor si a colegilor mei de munca. Si sunt onorat sa fac parte din acest proces”.

De asemenea, i-a multumit managerului sau Evan Lowenstein, spunand: „ll respect atat din punct de vedere profesional, cat si personal, datorita prieteniei noastre. Datorita lui mi-am dat seama ca trebuie sa iau toate esecurile si greselile pe care le-am facut si sa ma pun pe picioare, sa merg mai departe. Nu este vorba doar de ceea ce face pentru mine: este ceea ce face pentru sotia sa, pentru copiii sai, pentru prietenii sai. Vreau sa indrept atentia tuturor spre tine, pentru tot ceea ce faci. Seara aceasta este de doua ori mai frumoasa pentru ca pot impartasi aceste lucruri frumoase cu tine. Sunt cu adevarat norocos sa te am ca frate – esti fratele pe care nu l-am avut niciodata.” 

Spacey le-a multumit din nou organizatorilor si a spus ca „prin acordarea acestui premiu, ei apara cu putere realizarile artistice si pentru asta ar trebui sa fie aplaudati.”

In cadrul masterclass-ului, actorul a discutat despre rolurile cheie din cariera lui in fata unei multimi de spectatori care a platit bilete sa il vada.

Potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, Spacey a impartasit anecdote din cariera sa de 40 de ani, inclusiv povesti din culisele filmarilor pentru „The Usual Suspects”, „Se7en”, „L.A. Confidential” si „House Of Cards”.

Dupa masterclass, Spacey s-a intalnit cu fanii sai – o multime de tineri entuziasti, biletele fiind vandute pana la epuizare – si a introdus o proiectie speciala a filmului „American Beauty” de Sam Mendes care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor in 2000.

In toate declaratiile publice facute in Italia zilele trecute, actorul nu a mentionat nicio secunda problemele sale juridice. Desi a fost intrebat despre perioada in care a fost director artistic al companiei de teatru Old Vic din Londra – intre 2003 si 2015 – Spacey nu a facut vreo mentiune la acuzatiile de agresiune sexuala care i-au fost aduse de catre actorii angajati acolo si pe care le-a negat.

Spacey se bucura ca a inceput sa isi gaseasca de lucru in Europa dupa ce Hollywood-ul i-a inchis toate usile dupa scandalurile si controversele in care a fost implicat.

Recent, Spacey a aparut in filmul lui Franco Nero „The Man Who Drew God”, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Torino in decembrie, si joaca rolul principal al lui Gore Vidal in viitorul film al lui Michael Hoffman – „Gore”.

Desi a refuzat sa ofere declaratii presei internationale in timpul sederii sale la Torino, actorul se va deplasa zilele urmatoare la Roma pentru lansarea in cinematografe a filmului lui Franco Nero.

Zilele trecute s-a stabilit ca Spacey urmeaza sa fie judecat in iunie la Londra pentru mai multe acuzatii potrivit carora ar fi agresat sexual patru barbati din Marea Britanie, inclusiv in perioada cand era director artistic la teatrul Old Vic.

Procesul urmeaza sa inceapa pe 6 iunie si sa dureze pana la patru saptamani, actorul se va confrunta cu un total de 12 infractiuni sexuale pe care le-ar fi sustinut asupra a patru actori londonezi. Cinci dintre aceste acuzatii ii sunt aduse de trei barbati cu varste actuale intre 30 si 40 de ani pentru incidente desfasurate la inceputul anilor 2000. Spacey le-a negat inca din luna iulie a anului trecut cand a avut o prima infatisare in fata autoritatilor britanice.

La finalul lunii octombrie 2022, un juriu american l-a gasit nevinovat intr-un alt proces in care a fost implicat actorul Anthony Rapp care l-a acuzat de comportament sexual inadecvat. In prezent, el este eliberat pe cautiune neconditionata pana la procesul sau din Marea Britanie.

Mai jos puteti descoperi mai multe despre seria de probleme cu care s-a confruntat Spacey in ultimii ani. A devenit un exemplu al miscarii #MeToo si a fost transformat intr-o persona non grata la Hollywood, dupa ce a fost concediat din serialul Netflix „House of Cards” si a fost obligat sa plateasca de 31 de milioane de dolari producatorilor.

Citește în continuare