Skip to content

Interviu. Jamie Dornan e de vineri pe Netflix in Heart of Stone.”Am implinit 40 de ani in timp ce lucram la acest film si mi-ar fi placut sa fac singur toate cascadoriile ca sa-mi demonstrez mie insumi ca trupul inca imi functioneaza suficient de bine”

Din acest week end pe Netflix, are premiera mondiala filmul de actiune Heart of Stone, cu Gal Gadot si Jamie Dornan in rolurile principale, o poveste in care cei mai bine antrenati agenti lucreaza intr-o agentie secreta – numita Carta – pentru a intretine pacea mondiala. Pentru a-si atinge scopurile nobile, acesti agenti se bazeaza pe un bun unic, numit Inima. „Daca detii Inima, detii lumea”, spune seful MI6 in film.

E vorba de o tehnologie extrem de performanta, bazata pe inteligenta artificiala, capabila sa acceseze intreaga prezenta si istorie online a oricui si sa foloseasca apoi datele pentru a anticipa comportamentul viitor si deciziile persoanei respective, sugerand apoi chiar si reactiile cele mai potrivite. Aceasta tehnologie poate spune pana si ce film va viziona o anumita persoana in weekend sau care este cea mai buna solutie pentru a neutraliza o viitoare amenintare militara.

Intriga filmului e in jurul personajului lui Gadot, agenta secreta Rachel Stone, care este singura persoana care isi poate ajuta puternica organizatie internationala de mentinere a pacii sa nu-si piarda cea mai valoroasa, dar si cea mai periculoasa resursa. Jamie Dornan e seful MI6 si seful lui Gadot.

Prin amabilitatea Netflix Romania va prezentam un scurt interviu cu Jamie Dornan, referitor la participarea sa in acest film pe care-l vedeti din 11 august pe platforma.

Pentru cei mai multi dintre spectatori, Jamie Dornaneste bogatasul exotic din Fifty shades of Grey, dar actorul de origine irlandeza are in palmares prestatii care i-au adus nominalizari BAFTA sau la Globurile de Aur. A inceput sa joace in 2006 si a obtinut recunoastere internationala pentru ca l-a interpretat pe seriful Graham Humbert in serialul Once Upon a Time (2011-2013) si pe criminalul in serie Paul Spector in serialul politist The Fall (2013-2016). Pentru acesta din urma, a castigat Irish Film and Television Award pentru cel mai bun actor de televiziune si a fost nominalizat la Premiul Academiei Britanice de Televiziune pentru cel mai bun actor. In film, i-a interpretat pe Axel von Fersen in  “Marie Antoinette”(2006), regizat de Sofia Coppola, Jan Kubiš in Anthropoid (2016), comandantul Pat Quinlan in The Siege of Jadotville (2016), Paul Conroy in A Private War (2018) si Pa in Belfast (2021), primind o nominalizare la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar . Dornan si-a inceput cariera ca model si a avut rezultate frumoase si in aceasta directie (a aparut in campanii pentru Hugo Boss, Dior Homme si Calvin Klein), Vogue punandu-l in topul celor mai mari 25 de modele masculine din toate timpurile.

In Hearts of Stone e Parker, seful MI6, care e foarte protector si atent la colegii sai, supravegheaza indeaproape toate misiunile si … incepe sa o placa pe Rachel (personajul lui Gadot).

*Interviul a fost realizat de echipa Netflix in perioada filmarilor.

Ce anume v-a atras la HEART OF STONE si la personajul Parker?

 Cred ca unul dintre lucrurile care m-au atras la acest proiect a fost anvergura. Sunt mereu in cautarea unei noi provocari in cariera. Imi plac incercarile si ideea de a experimenta noi aspecte ale acestei arte. Am mai cochetat cu productiile de actiune, insa nu la acest nivel si mi-am dorit sa vad cum este. E extraordinar sa lucrezi cu un regizor ca Tom Harper care, de-a lungul carierei sale, a avut contributii atat de impresionante in productii apartinand atat de multor genuri. Mi-am dat seama ca acesta nu va fi doar un simplu film de actiune. La inceput, am avut cateva discutii cu el despre ideea de scoate in evidenta esenta si sufletul lui Parker, in asa fel incat acesta sa nu devina o simpla figurina bidimensionala care intruchipeaza un personaj dintr-un film de actiune. Am fost atras de acest lucru, precum si de sansa de a lucra alaturi de actori extraordinari si de o echipa grozava. Intregul pachet mi s-a parut foarte interesant.

Personajul dumneavoastra este foarte complex. Cine este Parker si ce anume il motiveaza?

Parker este un personaj interesant, pentru ca ai impresia ca stii cine este si, apoi, se transforma in cu totul altcineva. Ca actor, ma atrage sa pot juca in lumi diferite si sa am o poveste cu rasturnari de situatie care socheaza. E un tip inteligent si un foarte bun agent. Iti doresti sa reuseasca. E un idealist in privinta felului in care ar vrea sa arate lumea, insa nu asa cum te-ai putea astepta initial. Pe parcurs, se intampla cateva lucruri care ii schimba cumva cursul vietii, in asa fel incat, pana la urma, ajunge sa se indrepte tocmai impotriva institutiilor pentru care lucra. Ulterior, ajunge sa fie manat de ceva complet diferit. Nu mai este vorba despre dorinta de a face ceea ce trebuie si de a ajuta oamenii, ci despre putere, lacomie si razbunare. Acestea sunt elementele care ajung sa-l motiveze. Pana la urma, ajungem sa vedem o alta latura a lui, iar Parker devine rautacios si malefic, lucru la care, initial, nu te-ai astepta.

Cum a fost colaborarea cu Gal Gadot?

Dupa mine, nu exista suficient de multe filme de actiune cu personaje principale feminine. In sensul acesta, Gal Gadot este o deschizatoare de drumuri, iar aceasta nu este singura productie asupra careia si-a lasat amprenta. Cred ca Femeia Fantastica a reprezentat un adevarat punct de cotitura in sfera filmelor de actiune. Succesul acestui lungmetraj, intentia din spatele lui, felul extraordinar in care a fost realizat, faptul ca Gal a fost absolut fascinanta, geniala si hotarata a facut oamenii sa-si doreasca mai multe asemenea productii. Este incredibila si o prezenta impresionanta. E greu sa iti asumi un film de o asemenea anvergura, dar eu cred ca Gal a reusit sa faca asta cu mare succes. In ultimii opt ani, a fost mereu in centrul unor proiecte uriase si a reusit sa impresioneze publicul. Asadar, a fost o placere sa o urmaresc si am tot incercat sa invat ceva din atitudinea ei asumata. Eu sunt irlandez si, de multe ori, am probleme cu increderea in mine. Prin urmare, a fost grozav sa vad o persoana care reuseste sa iasa in fata si sa se impuna in rolul de eroina intr-o maniera atat de clara. M-a inspirat faptul ca m-am aflat in preajma acestui tip de energie.

Acesta este primul dumneavoastra mare film de actiune. Ati realizat vreo cascadorie in scenele in care apare personajul dumneavoastra?

Daca ar fi dupa mine, mi-as face singur toate cascadoriile. Sunt un tip foarte activ. Am implinit 40 de ani in timp ce lucram la acest film si e aproape de la sine inteles ca as fi vrut sa-mi demonstrez mie insumi ca trupul inca imi functioneaza suficient de bine si ca mi-ar fi placut sa fac singur toate cascadoriile. Pana la urma, am facut toate cascadoriile pe care mi s-a permis sa le fac, mai ales pe cele cu chingi si hamuri. Lumea trebuie sa inteleaga ca aceste cascadorii sunt foarte tehnice si periculoase si ca dureaza ani de zile ca sa inveti si sa te perfectionezi. Asadar, au fost cateva scene pe care am fost nevoit sa le las in seama echipei extraordinare, conduse de Jo McLaren. Mi-au facut mare placere si scenele de lupta corp la corp cu Gal si Enzo. Cu Enzo m-am luptat intr-o telecabina care cobora pe versantul unui munte din Italia. Mi s-a parut ca a durat o eternitate, dar a fost amuzant. Scena in care ma lupt cu Gal a fost epica.

Daca ati putea realiza in viata reala oricare dintre cascadoriile din film, stiind ca veti supravietui, pe care dintre ele v-ati dori sa o puneti in practica?

Cred ca mi-as dori sa realizez una dintre cascadoriile cu motociclete pe care le fac Gal sau Jon. In acest film, nu am ocazia nici macar sa ma apropii de vreo motocicleta. In viata reala, de cate ori am adus vorba despre achizitionarea unei motociclete, m-am lovit de un refuz categoric din partea sotiei mele. Si, de fapt, chiar are dreptate. Nu cred ca s-ar termina cu bine. Prin urmare, este ceva la care tanjesc in viata reala. Intotdeauna mi-am dorit sa fac ceva interesant de genul acesta pe ecran. Asadar, nu as alege una dintre cascadoriile mele, ci una dintre cele cu motociclete la participa Gal, pentru ca personajul meu nu are ocazia sa faca asa ceva in acest film.

Care sunt momentele din acest film pe care abia asteptati sa le vada familia si prietenii dumneavoastra atunci cand il vor viziona?

 Este un film de mare anvergura si extrem de captivant. Cu totii avem nevoie de asa ceva, asa ca sper ca va fi o noua interpretare a unui gen pe care oamenii cred ca deja il cunosc, dar cu surpriza ca acest film chiar are o inima care bate. Abia astept ca, atunci cand vor fi putin mai mari, sa le pot arata si copiilor mei acest thriller de actiune cu spioni si cu un personaj principal feminin, pentru ca mi se pare important sa o vada pe ecran pe Gal, care este inteligenta si frumoasa, dar si o adevarata luptatoare.

Heart of Stone poate fi urmarit incepand cu 11 august pe Netflix si ii are in distributie pe Gal Gadot, Jamie Dornan, Alia Bhatt, Sophie Okonedo, Matthias Schweighöfer, Paul Ready, Jing Lusi, Archie Madekwe, Enzo Cilenti, Jon Kortajarena. Filmul este regizat de Tom Harper.

Citește în continuare