Skip to content

Printr-o noua experienta de lux puteti vizita Egiptul si sapa dupa mormantul pierdut al Cleopatrei, alaturi de arheologi. Cazarea se face la hoteluri de 5 stele, veti face si o vizita in avanpremiera la Marele Muzeul Egiptean din Cairo.

Agentia de calatorii de lux The Luminaire din Marea Britanie a lansat un nou pachet turistic pentru pasionatii de calatorie si istorie antica. Acesta cuprinde o experienta de sase zile in Egipt prin care vizitatorii pot participa la sapaturi arheologice si la lucrari de restaurare in pasajele antice din Marele Templu al lui Osiris din Taposiris Magna, in apropierea orasului Alexandria. 

Pretul de pornire pentru pachetul de lux este de 19.300 de euro, iar persoanele care achizitioneaza aceasta calatorie vor putea urmari indeaproape munca arheologului Kathleen Martinez si a echipei sale care cauta mormantul pierdut al Reginei Cleopatra si al generalului roman Marc Antoniu. 

Martinez a descoperit anul trecut o serie de tuneluri asunse la Taposiris Magna care ar putea duce la mormantul celebrei suverane.

In cadrul celor sase zile, participantii vor putea explora tuneluri antice pe care echipa lui Martinez le-a descoperit, vor putea explora orase precum Cairo, Luxor si Alexandria si vor asista la sapaturi arheologice.

In itinerariul de calatorie se afla si vizite private pe diverse situri din preajma capitalei si a Alexandriei. Printre ele se afla si necropola Saqqara din sudul Cairoului, cel mai mare sit arheologic din Egipt. Pe langa calatoriile pe teren, participantii vor avea parte si de o vizita in avanpremiera la Marele Muzeul Egiptean din Cairo, cel mai mare muzeul arheologic din lume despre care puteti citi mai jos.

Oaspetii vor avea cazari de lux la Four Seasons Hotel din Cairo pentru doua nopti, urmate de alte trei opti la Four Seasons Hotel din Alexandria. De asemenea, persoanele care sunt dispuse sa plateasca mai mult vor beneficia si de acces privat in Templul Oracolului, un sit protejat de UNESCO cunoscut si sub numele de Templul Amon, din Oaza Siwa, regiunea Matruh. Pe langa acestea, vor vizita si Marele Sfinx de la Giza in prezenta unui egiptolog local. 

Mai multe detalii despre rezervarile pachetelor de lux gasiti aici.

Mormantul pierdut al Cleopatrei este unul dintre misterele neelucidate ale Egiptului. A fost cautat inca de la inceputul secolului al XX-lea de catre arheologi, se presupune ca se afla in apropierea orasului Alexandria. 

Mormintele Cleopatrei si al lui Marc Antoniu dateaza din anul 30 i.e.n. si ar putea fi descoperite in viitorul apropiat datorita ultimelor sapaturi ale echipei de arhologi condusa de Martinez. Potrivit unui anunt al Ministerului Egiptean al Turismului si Antichitatilor din 2022, Martinez a descoperit un tunel sculptat in stanca la 43 de metri sub nivelul solului in apropierea Marele Templu al lui Osiris din Alexandria. Tunelul are o intaltime de aproximativ 2,5 metri si o lungime de aproape un kilometru. 

Desi unii arheologi sustin ca fundatia templului este scufundata sub apa si ca tunelurile s-au prabusit sub presiunea cutremurelor si a mareei, Martinez crede ca acestea ar putea duce de fapt la mormantul pierdut al Cleopatrei. 

Descoperirea a fost calificata de catre autoritatile egiptene drept „demna de a fi luata in seama”, deoarece in urma sapaturilor au fost gasite diverse artefacte, inclusiv monede cu chipul si numele Cleopatrei si ale lui Alexandru cel Mare. Un alt obiect care a atras atentia arheologilor a fost o serie de statui a zeitei Isis, asociata adesea cu Cleopatra deoarece regina a fost numita fiica a zeitei Isis pentru a-si raspandi influenta printre egipteni. 

Misterele din jurul vietii Cleopatrei au fascinat si fascineaza in continuare intreaga lume, inclusiv producatorii de la Hollywood care lucreaza in acest moment la doua blockbustere dedicate acesteia. Intr-unul dintre ele, Cleopatra va fi jucata de Gal Gadot, cunoscuta pentru rolul lui „Wonder Woman”.

Citește în continuare