Skip to content

Gal Gadot o va juca pe Cleopatra intr-un film despre viata Reginei Egiptului. Va fi regizat de Patty Jenkins care a realizat „Wonder Woman”.

De Ziua Internationala a Fetei, Gal Gadot a anuntat pe contul de Twitter noul rol pe care il va juca si care ar putea scrie istorie. Dupa fenomenul „Wonder Woman” devenit filmul de actiune cu o femeie in rol principal care a avut cele mai mari incasari din box office – peste 800 de milioane de dolari – actrita de origine israeliana o va interpreta pe Cleopatra, Regina Egiptului.

Numita recenta una dintre cele mai bogate actrite din lume, Gal Gadot s-a ocupat personal de productia noului film si a convins studioul Paramount sa investeasca in proiectul ei. Treptat, isi construieste cariera prin rolurile unor femei puternice, considerate invincibile si aspirationale.

Rolul Cleopatrei este unul dintre cele mai iconice din istorie, a fost personajul definitoriu pentru cariera legendarei Elizabeth Taylor care a jucat-o pe Regina Egiptului in filmul devenit clasic din 1963. Productia din anii ’60 a fost atat de costisitoare incat aproape ca a dus la falimentul studiourilor 20th Century Fox.

Cele mai mari studiouri de la Hollywood s-au luptat intr-o licitatie pentru a obtine proiectul cu Gal Gadot in rol principal si Patty Jenkins, regizoarea Wonder Woman. Scenariul a fost scris de Laeta Kalogridis, cunoscuta pentru „Alexander” (2004), Terminator Genisys si Avatar.

Universal Pictures, Warner Bros, Netflix si Apple au fost printre jucatorii care au incercat sa castige drepturile de distributie pentru filmul biografic despre viata Cleopatrei. Productia va fi asigurata de Pilot Wave Motion Pictures, condusa de Gal Gadot si Jaron Varsano si Atlas Entertaniment, compania lui Charles Roven si a lui Patty Jenkins, regizoarea celor doua filme Wonder Woman cu Gadot in rolul principal.

Reporterii Deadline au declarat ca proiectul a fost ideea lui Gal Gadot care a fost implicata in fiecare pas al proiectului, inclusiv alegerea scenariului potrivit. Actrita va fi implicata in scrierea acestuia alaturi de Kalogridis.

Povestea Cleopatrei a fascinat Hollywood-ul in ultimii 100 de ani, in ciuda falimentului 20th Century Fox din anii ’60. Marile studiouri au lucrat intens in ultimele decenii pentru un remake al filmului.

In ultimii ani, s-au intensificat discutiile legate de un nou film cu Cleopatra. Angelina Jolie si Lady Gaga s-au aflat in discutii pentru a relua rolul jucat memorabil de Elizabeth Taylor. James Cameron, Denis Villenueve si David Fincher au fost printre regizorii atasati proiectului.

Cleopatra a fost ultima Regina a Egiptului si una dintre primele povesti inspirationale despre femei luptatoare si conducatoare, din vremuri in care lumea era dominata de barbati. A devenit o referinta pentru femeile puternice, a influentat numeroase tendinte de frumuseste iar hainele sale au inspirat cele mai spectaculoase costume de Oscar din istoria cinematografiei:

Noul proiect va fi lansat, cel mai probabil anul viitor, dupa cativa ani in care povestile de acest gen au fost triumfatoare in box office si au primit reactii pozitive din partea criticilor si a presei de specialitate.

De la „Wonder Woman”, Gadot isi construieste cariera prin roluri memorabile in care joaca numai femei puternice, care au scris istorie si au schimbat lumea in bine.

Desi lansarea continuarea fenomenului Wonder Woman a fost amanata in repetate randuri din cauza pandemiei, filmul ramane unul dintre cele mai asteptate ale anului. Momentan este planuit in calendare pentru 25 decembrie.

Intre timp, Gadot lucreaza la filmul dedicat lui Hedy Lamarr care va fi lansat pe Apple TV+.

Lamarr a fost o actrita legendara in anii ’40-’50 cand studiourile MGM o promovau drept „cea mai frumoasa femeie din lume” si o puneau in filme alaturi de cei mai frumosi actori ai vremurilor. A devenit cunoscuta ca inventatoare a unui sistem de ghidare prin radio pentru torpilele folosite de trupele Aliate in timpul razboiului. Tehnica pe care a dezvoltat-o in anii ’40 alaturi de George Antheil este incorporata astazi in tehnologia Bluetooth si in versiunile vechi de Wi-Fi.

Intre timp, Gadot o va juca pe Irena Sendler, eroina poloneza a celui de-al doilea Razboi Mondial, intr-un film finantat de Warner Bros.

Israelianca va mai aparea si in „Moarte pe Nil” in regia lui Kenneth Branagh si in „Red Notice” in regia lui Rawson Marshall Thurber.

Citește în continuare