Skip to content

Se pregateste un film despre designerul Christian Dior. El va fi realizat de actrita si producatoarea franceza Elsa Zylberstein a carei mama a lucrat direct cu Christian Dior.

 Actrita si producatoarea franceza laureata cu premiul César, Elsa Zylberstein, pregateste un film biografic despre Christian Dior, un simbol al modei.

 Zylberstein tocmai a avut premiera in America cu „Simone: Woman of the Century”,  a avut recent premiera in SUA, un film care exploreaza viata tumultuoasa a Simonei Veil, o supravietuitoare de la Auschwitz care a devenit ministrul sanatatii din Franta si a sustinut legea din 1975 care a legalizat avortul in Franta. Ea a fost, de asemenea, prima femeie care a prezidat Parlamentul European.

De data aceasta, a anuntat la Venetia unde se afla pentru a fi parte din juriul  sectiunii Impact ca actiunea  filmului despre Dior va incepe in 1947, la Paris, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si va surprinde 10 ani din viata celebrului designer francez, perioada in care a construit un imperiu alaturi de iubita sa Raymonde Zehnacker si s-a indragostit nebuneste de un barbat mult mai tanar, Jacques Benita.

„Christian Dior a fost un om extrem de privat, astfel incat oamenii stiu foarte putine lucruri despre el si nu era un personaj extravagant, precum alti creatori de moda sau icoane culturale populare, dar nu era mai putin fascinant”, a declarat Zylberstein, a carei mama a lucrat pentru Christian Dior Perfume timp de multi ani, incepand cu anii 1970.

„Christian Dior era ca „misterl” si nu era parizian, ci din Normandia”. A fost intotdeauna discret, dar a fost si extrem de perseverant  cand era vorba de ideile sale despre design. De aceea, mostenirea lui este inca vie astazi”.

Mai mult decat un simplu film despre moda, filmul biografic va explora triunghiul amoros dintre Dior, Zehnacker si Benita. Zylberstein va juca rolul lui Zehnacker, o iubita puternica si influenta care a avut un rol activ in a-l ajuta pe Dior sa se ridice pe scena competitiva a modei postbelice din Paris. „Ne place sa spunem ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie, iar acest lucru a fost valabil si pentru Dior.”

Dior va fi, de asemenea, subiectul „The New Look”, serialul de pe AppleTV+ al lui Todd A. Kessler („Bloodline”), cu Ben Mendelsohn („Bloodline”) in rolul lui Dior si Juliette Binoche („The English Patient”) in rolul lui Coco Chanel.

In afara de proiectul Dior, Zylberstein dezvolta, de asemenea, un thriller de spionaj despre Sylvia Rafael, un agent Mossad israelian de origine sud-africana care a fost implicat in fatalul caz Lillehammer, o tentativa de asasinare a lui Ali Hassan Salameh in 1973.Peter Landesman („Concussion”) este insarcinat cu regia filmului.Zylberstein va calatori in curand in SUA, unde filmul sau „Simone:Woman of the Century” tocmai a fost lansat de Samuel Goldwyn Films.Filmul, regizat de Olivier Dahan – care este cunoscut mai ales pentru filmul biografic Edith Piaf, premiat cu Oscar, cu Marion Cotillard – a primit critici de top si s-a dovedit a fi unul dintre filmele franceze cu cele mai mari incasari din 2022, cu peste 2,5 milioane de bilete vandute.

Citește în continuare