Skip to content

Pe Calea Victoriei avem in  9-10 septembrie Teatru de papusi, ateliere pentru copii, Circul Metropolitan si jazz in strada. Strada General Stefan Burileanu e din nou pietonala si gazduieste activitati artistice.

Acum ca au venit toti copiii inapoi in capitala, puteti in week end sa iesiti in familie la „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”. Astazi si maine sunt activitati pietonale orientate catre copii si catre relaxare

Sambata, 9 septembrie, incepand cu ora 11.00, traseul pietonal pe Calea Victoriei va fi animat de atelierul de teatru pentru copii „Turtita fermecata” al Teatrului „Ion Creanga”. Atelierul este inspirat din celebra poveste din folclor „Turtita nazdravana” si propune celor mici o aventura fascinanta care incepe pe scena si continua la masutele de lucru, unde cei mici vor avea activitati de lucru manual.

Programul artistic continua cu concertul de muzica meditativa Kirtan, unde membrii Centrului de Studii Vedice ISKCON Bucuresti vor prezenta practicile artei meditative traditionale Kirtan. Pietonii se vor delecta cu acordurile linistitoare ale muzicii Kirtan.

Spectacolul-lectura interactiv „D᾿ale carnavalului” da tonul activitatilor din a doua parte a zilei de sambata, de la ora 18.00, pe trotuarul din fata Parcului „Nicolae Iorga”. Personajele caragialesti vor fi interpretate de actorii Mihaela Mihaescu (Mita Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Razus (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragos Musat (Catindatul), Ionel Nitulescu (Ipistatul), in cadrul proiectului artistic „Ochii mintii”. Spectatorii, cei mari si cei mici, deopotriva, se vor amuza de incurcaturile care le dau „batai de inima” protagonistilor.

Circul Metropolitan Bucuresti revine pe Calea Victoriei, in zona Monumentului Revolutiei, sambata, incepand cu ora 19.30, cu Parada personajelor, spectacole de acrobatie pline de surprize si emotii pentru pietoni, in special pentru copii.

Programul dedicat copiilor continua sambata seara, incepand cu ora 18.00, in fata Muzeului National de Arta al Romaniei, cu momentele de teatru de papusi ale Teatrului de Animatie Tandarica. Copiii se vor amuza de giumbuslucurile impresionantelor personaje care vor anima atmosfera de weekend.

Duminica, programul artistic „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana” pe Calea Victoriei ia startul cu spectacole dedicate copiilor.

Micutii actori ai trupei de teatru „Jucausii” vor interpreta spectacolul „Badaranii”, dupa Carlo Goldoni, de la ora 11.00, in zona rezervata din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei. In continuare, grupul vocal „Arta jucausa” va oferi trecatorilor momente de muzica si dans folcloric. Spectacolele sunt organizate de Clubul de arta pentru copii „Arta Jucausa”.

Programul dedicat publicului tanar se extinde si in zona Statuii Iuliu Maniu, cu atelierul de teatru „Fuga prin povesti” al Teatrului „Ion Creanga”, programat la ora 11.00. Copiii vor fi introdusi in tainele artei teatrale si vor afla cum pot deveni personajele lor preferate, ce tehnici teatrale ar putea utiliza si ce anume presupune improvizatia.

Zona din fata Muzeului National de Arta al Romaniei va gazdui, de la ora 18.00, ineditul spectacol de papusi „Aport!” al actritei Alinei Neagoe, in care catelusul Arthur incearca sa invete trucuri de la dresorul sau neindemanatic, spre deliciul celor mici.

Atat spectacolele Clubului de arta pentru copii „Arta Jucausa”, cat si proiectul „Aport!” sunt proiecte castigatoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Strazi deschise”.

Spectacolul de teatru „O noapte furtunoasa” din cadrul proiectului „Ochii mintii” incheie programul din acest weekend pe Calea Victoriei la „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”. Incepand cu ora 18.00, actorii Ioana Flora (Veta), Mihaela Mihaescu (Zita), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupan Dumitrache), Mihai Razus (Ipingescu), Dragos Musat (Spiridon), Richard Bovnoczki (Rica Venturiano), Ionel Nitulescu (Mitocanul-Pastramagiul) vor pune in scena aventurile pline de umor din celebra piesa a lui Ion Luca Caragiale.

In ambele zile de weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti isi asteapta vizitatorii in intervalul orar 10.00-17.30 cu expozitiile „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani” si „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

In sectorul 1 al Capitalei, programul artistic al weekend se desfasoara in intervalul orar 10.00-21.00, pe strada General Stefan Burileanu, intre strada Nicolae Caramfil si strada Av. Alexandru Serbanescu.

De la ateliere de creatie pentru copii la concursuri, spectacole de circ, magie, concerte de muzica pop si jazz, locuitorii sectorului 1 vor avea la dispozitie activitati artistice variate adecvate publicului de toate varstele, organizate de PROEDUS in colaborare cu DGASMB, Teatrul „Stela Popescu”, Scoala de Balet Arabesque, CTMB, Scoala de Arta Bucuresti, Teatrul Dramaturgilor Romani si Teatrul de Comedie.

Si pentru ca in acest weekend se desfasoara Bucharest Jazz Festival, la Combinatul Fondului Plastic, jazzul invadeaza si traseul pietonal din sectorul 1 la „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana” cu concertul trupei Funky Misfits, duminica, 10 septembrie, de la ora 15.00. Concertul Funky Misfits se numara printre proiectele castigatoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Strazi deschise”.

Din program nu lipsesc activitatile sportive, zonele de joaca si miscare, asigurate de PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti.

Scoala de Arta Bucuresti invita publicul sa admire expozitii de pictura, colaje, grafica, design vestimentar, decoratiuni interioare, precum si expozitia „Atelier pe simeze” a Sectiei Pictura copii la sediul sau din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Voda nr. 100. Expozitiile pot fi vizitate in ambele zile de weekend, in intervalul orar 10.30-21.30.

Citește în continuare