Skip to content

Sambata, 23 septembrie, se celebreaza Ziua Cinematografelor. Preturi speciale la bilete toata ziua, iar MNAR are proiectie Titian vineri in Sala Auditorium. Ce filme puteti vedea

Dupa modelul american, in care o zi din intreaga tara e considerata ziua cinematografelor si se ofera preturi speciale la proiectii, pentru publicul care nu-si permite de obicei sa mearga la film, Romania are si ea Ziua Cinematografelor

Pentru al doilea an, intr-un proiect comun al Asociatiei Operatorilor de Cinema, in parteneriat Ministerului Culturii, organizeaza sambata, 23 septembrie, Ziua Cinematografelor care, pentru al doilea an consecutiv, ii asteapta pe toti iubitorii de filme cu preturi reduse intrega zi, la toate filmele si pentru toate formatele.

Dupa numarul record de spectatori inregistrat in 2022, este anuntata noua editie a unui eveniment national care se doreste a deveni o traditie si in tara noastra. Astfel, mai multi operatori s-au alaturat initiativei, iar cinefilii se vor putea bucura de experienta inegalabila a marelui ecran, cu oferte promotionale, in 348 de sali de cinema participante, aflate in peste 30 de orase.

Mai exact, cinematografele care vor gazdui evenimentul de sambata sunt: Cinema City, Cineplexx, Happy Cinema, Inspire Cinema, Cinemax, CINEMA – Centrul Cultural ”Ion Besoiu” si Cinema Profesor Ioan Manole. In programul acestora, publicul va putea gasi filme care au depasit recorduri de incasari in ultimele luni, dar si productii noi sau filme de familie incantatoare.

Cinema City a anuntat ca in toate cinematografele sale din tara, sambata se poate vedea film cu 10 lei, indiferent de sala si formatul de proiectie – 2D, 3D, IMAX. In plus pentru alti 10 lei aveti un meniu mediu popcorn si bautura racoritoare.

In acest moment in cinematografele din reteaua Cinema City puteti vedea filme ca Bantuind prin Venetia, Dupa tot ce s-a intamplat, Expendables 4: Eroi de sacrificiu, Creatorul, The nun II, My Big Fat Greek Wedding 3.

Puteti sa va ganditi un program in paralel, cu filme speciale dedicate copiilor unde sa-i lasati pe cei mici pentru ca dvs sa vedeti un film de groaza sau de dragoste.

Cei mici au Testoasele Ninja Haosul Mutantilor, Spycies – Mat si Chit – Spioni blana, sau Flecaretii – aventuri cu Pettson si Findus.

Cu ocazia Zilei Cinematografelor 2023, Muzeul National de Arta al Romaniei, in parteneriat cu Happy Cinema, va invita la proiectia filmului documentar „Titian. Imperiul culorii”, vineri, 22 septembrie 2023, ora 19.00 la Sala Auditorium (Str. Stirbei Voda nr. 1).

Documentarul „Titian. Imperiul culorii” cartografiaza viata si opera prolifica a artistului venetian. Experti internationali, critici si artisti contemporani descriu atat stilul, temperamentul si ambitiile maestrului, cat si orasul Venetia, care a reprezentat pentru Titian fundamentul „imperiului culorii”. Castigand simpatia papilor si imparatilor cu lucrarile sale emblematice, Titian a devenit unul dintre artistii reprezentanti ai Renasterii italiene. Un talent extraordinar si un antreprenor stralucit, inovator atat in lucrarile sale, cat si in comercializarea acestora, Titian a devenit in scurt timp pictorul oficial al Republicii venetiene, dar s

i un artist cautat de cele mai bogate si faimoase Curti din Europa.

Regia este semnata de Giulio Boato si Laura Chiossone, iar distributia cuprinde nume precum Jessica Piccolo Valerani, Tommaso Amadio, Leonardo Scarpa, Giovanni Tomassetti si Diego Carli. Durata documentarului este de 90 de minute, avand categoria AG (audienta generala).

In acest caz biletele costa 30 de ron si pot fi achizitionate  de aici.

Citește în continuare