Skip to content

Sambata si duminica, One Night Gallery va avea loc la MINA, primul muzeul al artei imersive din Romania. Vor fi expuse creatiile lui Alex Nimurad, instalatii in 3D, Realitate Virtuala si Augmentata.

In acest weekend va avea loc o noua editie One Night Gallery, prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un concept de expozitie ad-hoc.

Ajunsa la cea de-a 23-a editie One Night Gallery Love Nimurad se desfasoara pe 30 septembrie si 1 octombrie (sambata si duminica) la MINA (Museum of Immersive New Art), primul muzeu de arta imersiva din Romania. Colaborarea dintre MINA si One Night Gallery se explica prin faptul ca aceiasi organizatori administreaza ambele manifestari culturale.

Artistul expus in cadrul acestei noi editii este Alex Nimurad, ilustrator, designer si art director, absolvent de arhitectura si arte.

Lucrarile lui Alex Nimurad sunt o dovada a pasiunii sale pentru mitologie, arta clasica si design contemporan. Stilul sau imbina aceste influente diverse cu elemente minimaliste, rezultand un limbaj vizual dinamic.

Expozitia va prezenta 21 de lucrari de arta, transpuse in AR (Realitate Augmentata), VR (Realitate Virtuala), show imersiv prin video-mapping si instalatii interactive.

Datorita spatiului in care are loc, aceasta editie One Night Gallery prezinta un spectacol audio-vizual, imersiv, cu proiectii 360 de grade. Participantii vor pasi in universul ilustratiilor lui Nimurad, proiectate pe toata suprafata salii de catre Noetic Studio, cu coloana sonora realizata de Andrei Stefanovici.

Lucrari precum Sfertul academic, Heavenly Gods, Goddesses, The Moon Tarot Cards, Mermaids, Animal Movement, Chimeras si Geometric Animals sunt completate in mediu digital de artistii Astro Wizard aka Andrei Paun & Dan Pecete si Visceral.

Spectacolul prezinta si o experienta in Realitate Augmentata cu patru ilustratii animate de catre artistul 3D Dan Pecete si transformate in AR de catre Astro Wizard aka Andrei Paun.

In experienta VR, ilustratiile lui Nimurad sunt transpuse de Astro Wizard in elemente 3D si aranjate intr-un univers ce va fi explorat de participanti.

Personajele Mermaids vor face parte dintr-o instalatie arhitecturala si evidentiata prin proiectii create de Visceral. Artistul video este, de asemenea, responsabil pentru proiectiile Animal Movement care incep calatoria vizitatorilor la intrare in muzeu.

Lucrari fizice din portofoliul artistului, precum si imprimeuri, bijuterii si autocolante se vor regasi si in cadrul magazinului de cadouri MINA.

Expozitia are loc atat sambata, cat si duminica aceasta, 30 septembrie si 1 octombrie, incepand cu ora 20.00, iar accesul se face pe baza de bilete. Acestea se gasesc pe site-ul minamuseum.com

MINA, Museum of Immersive New Art, este primul spatiu imersiv din Romania si cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. A fost conceput de One Night Gallery si Le Petit si se afla la intersectia dintre arta, tehnologii emergente ca mediu de creatie, experiente interactive, educatie si dezvoltare de noi competente digitale.

Cladirea renovata de pe strada George Constantinescu 2-4, care gazduieste muzeul, a fost infiintata in 1970 si a reprezentat prima fabrica de calculatoare romanesti, ICE Felix. 

MINA a deschis recent si zona dedicata copiilor pe care va recomandam sa o vizitati alaturi de cei mici, ii veti distra cu siguranta.

Citește în continuare