Skip to content

(video) A aparut primul trailer cu Julia Roberts si Ethan Hawke in „Leave the World Behind”, un film in care joaca un cuplu care se confrunta cu apocalipsa. Filmul este produs de Barack si Michelle Obama si va fi lansat in decembrie pe Netflix.

Netflix a lansat trailerul noului thriller „Leave the World Behind”, produs de Barack si Michelle Obama.

Lungmetrajul regizat de Sam Esmail ii are ca protagonisti pe Julia Roberts si Ethan Hawke in rolul unui cuplu care isi rezerva o casa luxoasa pentru o escapada de weekend cu copiii lor. Vacanta lor este data peste cap in toiul noptii cand presupusul proprietar casei, interpretat de Mahershala Ali, apare pentru a se refugia impreuna cu fiica sa, interpretata de Myha’la Herrold. 

Cele doua familii infrunta un dezastru iminent, care devine din ce in ce mai terifiant cu fiecare secunda, fortand pe toata lumea sa isi accepte locul intr-o lumea aflata in colaps. Este vorba despre un atac cibernetic care a dus lumea in pragul apocalipsei.

Scenariul este bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Rumaan Alam din 2020, nominalizat la National Book Award in SUA.

LEAVE THE WORLD BEHIND (2023) Julia Roberts as Amanda, Ethan Hawke as Clay, Mahershala Ali as G.H. and Myha’la as Ruth. CR: Courtesy NETFLIX

Filmul este mai mult preocupat de ceea ce se intampla in interiorul casei decat in afara ei si intrebarea care ramane este cum vor reactiona cele doua cupluri, daca vor lucra impreuna sau unii impotriva celorlalti. In plus, ramane de vazut daca cei doi indivizi care sosesc in mijlocul noptii sunt cu adevarat proprietarii casei.

In timp ce Julia Roberts o joaca pe Amanda, Ethan Hawke pe sotul ei, Clay, iar Charlie Evans si Farrah Mackenzie pe copiii lor, Archie, respectiv Rose, Mahershala Ali este intrusul care ii viziteaza pe neasteptate, G.H., iar Myha’la este Ruth, fiica lui.

Kevin Bacon joaca, de asemenea, in rolul unui muncitor in constructii obsedat de conspiratie. Trailerul poate fi urmarit mai jos, va fi disponibil pe Netflix incepand cu 8 decembrie.

„Leave the World Behind” este primul film de fictiune produs de Higher Ground Productions, compania condusa de fostul presedinte Barack Obama si fosta Prima Doamna, Michelle Obama.

Anterior, fostul cuplul prezidential s-a concentrat pe programe pentru copii, documentare si drame istorice. 

Regizorul Sam Esmail, creatorul serialului „Mr. Robot”, a adaptat scenariul dupa ce Barack Obama a plasat romanul lui Alam pe lista sa de lecturi de vara din 2021.

„Dupa ce am trecut prin pandemie si apoi prin orice alt eveniment legat de dezastre, cum ar fi schimbarile climatice si valul de caldura pe care tocmai l-am experimentat in vara, necunoscutul – si teama de el – este ceea ce incercam sa surprindem in acest film”, a declarat Esmail pentru Vanity Fair.

„Leave the World Behind” va avea premiera pe 22 noiembrie in cinematografele americane, urmand sa fie disponibil pe Netflix in intreaga lume pe 8 decembrie.

Merita amintit ca in urma cu aproape doi ani, in decembrie 2021, Netflix lansa blockbusterul „Don’t Look Up” care era preocupat tot cu o tema Apocalipsei, fiind mai interesat de reactiile oamenilor in general, nu doar pe o serie de cupluri. A fost un film care a starnit puternice reactii pe retelele de socializare si s-a dovedit o reteta de succes care ar putea functiona si in acest an, la un nivel mai redus.

In ceea ce priveste colaborarea dintre Julia Roberts si Ethan Hawke, acestia joaca pentru prima data un cuplu pe marele si micul ecran, dupa ce au format un cuplu in realitate in urma cu trei decenii.

In 1993, Roberts se casatorea cu Lyle Lovett, la trei saptamani dupa ce s-au cunoscut. In vremuri in care actrita tinea constant prima pagina a ziarelor iar viata ei personala devenise un interes la nivel international, actrita a fost surprinsa cateva luni mai tarziu, in 1994 imbratisandu-se si dansand cu Ethan Hawke la o cina de afaceri. Desi jucase in cateva filme, inclusiv in „Dead Poets Society” alaturi de Robin Williams (film cu patru nominalizari la Oscar), Hawke nu castigase inca niciun premiu in Hollywood si nu era cunoscut asa ca revista People l-a descris la vremea respectiva drept „un baiat in varsta de 23 de ani, un pierde-vara”.

Intrebata imediat de relatia lor, Roberts nu a negat ca exista mai mult decat o prietenie intre ei, spunand pentru revista Rolling Stone: „Am dansat. Este o infractiune?”. Cateva luni mai tarziu, ea si Lyle Lovett divortau intr-un mod amiabil iar presa americana il dadea pe Hawke drept motivul despartirii. Aproape 30 de ani mai tarziu, vor reveni in postura de cuplu pe micile ecrane.

Citește în continuare