Skip to content

Pana duminica puteti vedea si achizitiona cele mai frumoase bijuterii contemporane la Romanian Jewelry Week 2023. Peste 230 de designeri din 30 de tari expun creatiile lor premiate la nivel international.

Asociatia Assamblage continua maratonul bijuteriei contemporane din acest an cu cel mai amplu eveniment dedicat bijuteriei la Bucuresti – editia a IV-a Romanian Jewelry Week. 

Intre 4  si 8 octombrie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, peste 230 de designeri, scoli, asociatii si colective din peste 30 tari din intreaga lume fac parte din selectia ROJW 2023, propunand mii de creatii de bijuterie de autor din Romania, UK, SUA, Australia, Franta, Kuwait, Cehia, Lituania, Italia, Grecia, Mexic, Lituania, Israel, Ucraina si Belgia.

Expozitia centrala s-a deschis ieri, 4 octombrie, in timp ce targul cu vanzare va fi disponibil in weekend. 

Vernisata miercuri, expozitia centrala va fi completata de opt expozitii colective, scoli si asociatii internationale de renume: Slovenian Jewelry Week, Plus One Collective, Legnica Silver Festival Polonia, ArtsThread in colaborare cu Gucci, One and Three Collective, Precious Collective si The Sense of Beauty Gallery, precum si colectivul de castigatori ai concursului Timeless Jewelry organizat de Muzeul National de Arta Brasov. Un juriu international de renume va desemna premiile din aceasta editie.

In weekend, pe 7 si 8 octombrie, acestea vor putea fi si achizitionate in cadrul Romanian Jewelry Week Fair 2023 la Biblioteca Nationala a Romaniei, in cadrul targului care va include peste 60 de designeri de bijuterie contemporana.

Pe langa evenimente de la Biblioteca Nationala a Romaniei, veti mai gasi bijuterii contemporane expuse si la Muzeul National al Literaturii Romane – expozitia Bijuteria si Literatura (Tincal lab, Portugalia), AlbAlb – Romanian Jewelry Focus, Muzeul National Cotroceni si Assamblage Jewelry Gallery. 

Programul evenimentului include si o serie de workshop-uri si conferinte, sustinute de profesori, designeri, curatori si profesionisti din intreaga lume.

Muzeul Cotroceni

Harta oficiala Romanian Jewelry Week 2023 are in centru Biblioteca Nationala pentru al doilea an consecutiv, care va putea fi vizitata intre 11:00 si 20:00.

Intrarea in primele 3 zile de eveniment este libera, iar biletele de intrare pentru targul de bijuterie contemporana din 7 si 8 octombrie sunt disponibile in reteaua iabilet.ro. Ceremonia oficiala de acordare a premiilor va avea loc duminica de la ora 18:00.

Muzeul National al Literaturii Romane prezinta o selectie curatoriala de 120 piese semnate de 56 designeri de bijuterie contemporana din intreaga lume. Programul de vizitare este intre 5-8 octombrie de la 10:00 la 17:45, vernisajul va avea loc in aceasta seara de la ora 18.30 la adresa din strada Nicolae Cretulescu nr. 8. Accesul se face pe baza achizitiei a biletului general de acces in muzeu. 

Muzeul National Cotroceni expune o selectie de opt designeri de bijuterie contemporana din Romania, Republica Moldova, Italia, Germania si Grecia dar si castigatorii concursului Timeless Jewelry, parte din „Ecouri ale prestigiului”, un proiect cultural initiat de Muzeul de Arta Brasov in parteneriat cu Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana. Programul de vizitare este de la 9:00 la 17:00, inclusiv duminica.

Magazinul AlbAlb promoveaza o selectie generoasa de produse de design cu un accent special pe bijuteria de autor.  

AlbAlb gazduieste showroom-ul Monom la Bucuresti, alaturi de piese de bijuterie semnate de: Daniela Catoi, Diana Cojocaru, Maria Paltin, Anayd Blu, Cara, Alis Lalu, Contemporia, Octavia Chiru, Instance, Atelier Devi, Vilegiatura, Enda, Mesteshukar ButiQ, Ana Marchetanu, Human APJ, Artefact Room, Catrinel Sabaciag, Carla Szabo, Karakter, Gruni, Ceramic Sparrow si Mica Cera. 

Programul de vizitare este de la 11:00 la 18:00, cu un eveniment special sambata, 7 octombrie de la 16:00 la 18:00 –  lansarea colectiei ETALA a brand-ului Monom, in prezenta fondatorului si designer-ului Monom, Georgiana Ciceo.

Pe langa acestea, va avea los si proiectia de film „SMCK on Reel 2023”, primul festival de film international inspirat de bijuterie, sub tematica „Civilization Rebooted”.

Programul complet al evenimentului si toate detaliile sunt disponibile pe site-ul romanianjewelryweek.com.

Citește în continuare