Skip to content

Coldplay il acuza pe fostul lor manager, Dave Holmes,  de daune de 17 milioane de dolari. Holmes i-a dat in judecata la randul sau din cauza unei dispute contractuale.

Coldplay se afla intr-un scandal urias cu fostul lor manager pentru care deja au ajuns la tribunal. Dincolo de detaliile financiare despre care cititi mai jos, disputa dintre cele doua parti da multe indicii despre productiile uriase inclusiv financiar, din spatele turneelor, dar si despre modul de lucru al trupei.

Anul viitor, Coldplay va fi in Romania in doua concerte consecutive pe arena nationala, pe 12 si 13 iunie.

Trupa condusa de Chris Martin sustine ca fostul lor manager, Dave Holmes le datoreaza daune de peste 17 milioane de dolari, declarand ca acesta a luat doua imprumuturi de la Live Nation (compania care le organizeaza turneele mondiale) de care ei nu aveau cunostinta, relateaza The Times. Acestia sustin ca Holmes a imprumutat 20 de milioane de dolari de la companie in 2015, cu o rata a dobanzii de 2,72% pe an. El a contractat apoi un imprumut suplimentar in 2018, in valoare de 10 milioane de dolari, la aceeasi rata a dobanzii.

„Domnul Holmes a folosit banii obtinuti prin acordurile de imprumut pentru a finanta o afacere de dezvoltare imobiliara in Vancouver, Canada, sau in imprejurimi”, se arata in dosarul lor depus la Inalta Curte din Londra.

„Se poate deduce ca domnul Holmes a reusit sa obtina imprumuturi in valoare totala de 30 de milioane de dolari la o rata anuala fixa a dobanzii de 2,72% de la Live Nation doar in virtutea pozitiei sale de manager al trupei Coldplay”, continua cererea.

Coldplay considera ca faptul ca Holmes datora 27,1 milioane de dolari companiei de promovare a concertelor ar fi intrat „potential sau efectiv [in conflict]” cu indatoririle sale de a crea o relatie sigura cu ei in timp ce isi planifica turneul de concerte Music of the Spheres din 2021.

Live Nation a dezvaluit intr-o declaratie ca are „o relatie puternica si de lunga durata cu Coldplay” si ca „orice relatii anterioare cu echipa lor de management au fost considerate o extensie a acestei relatii”.

Coldplay considera, de asemenea, ca Holmes nu a monitorizat in mod responsabil costurile turneului lor de 165 de date. In dosar se mentioneaza ca Coldplay a fost acuzata de greseli in valoare de milioane de dolari pentru turneul pentru care Holmes a avut „responsabilitatea finala”.

Dupa ce Holmes nu ar fi deschis dosarul Dropbox cu proiectele pentru turneul din august 2020 pana in februarie 2022, costurile pentru turneu au parut sa „escaladeze rapid” chiar inainte de inceperea turneului. Componentii trupei Coldplay au trebuit sa plateasca ei insisi preturile majorate.

Anumite echipamente video si audio achizitionate pentru turneu nu au fost folosite sau au fost cumparate la un cost ridicat. In plus, o mare parte din costul unui proiect special „Jet screen” a fost autorizat personal de Holmes. Trupa nu a putut folosi proiectul vizual decat pentru 10 spectacole in Buenos Aires, din cauza dimensiunii acestuia.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant al lui Holmes a raspuns ca „Coldplay stie ca are probleme cu apararea lor. Acuzandu-l pe Dave Holmes de lipsuri etice inexistente si de alte abateri inventate nu vor devia de la adevarata problema de fata – Coldplay a avut un contract cu Dave, refuza sa il onoreze si trebuie sa ii plateasca lui Dave ceea ce ii datoreaza”.

Citește în continuare