Skip to content

Au aparut primele imagini cu Angelina Jolie in rolul Mariei Callas. Filmul despre viata celebrei dive e regizat de Pablo Larrain care a facut si Spencer (despre printesa Diana) si Jackie (despre Jackie Kennedy)

Au fost dezvaluite primele imagini cu Angelina Jolie in rolul celebrei diva Maria Callas din viitorul film biografic Maria, realizat de Pablo Larrain.

Bazat pe marturii reale, filmul va spune povestea tumultoasa, frumoasa si tragica a vietii celei mai mari cantarete de opera din lume, retraita si reimaginata in ultimele sale zile din Parisul anilor 1970. Dupa ce productia independenta a semnat un acord interimar SAG-AFTRA pentru a putea filma in ciuda grevei actorilor, filmarile vor incepe si se vor desfasura timp de opt saptamani in Paris, Grecia, Budapesta si Milano.

Alaturi de Jolie, din distributie mai fac parte Pierfrancesco Favino (Adagio, The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera, Hungry Hearts), Haluk Bilginer (Winter Sleep), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog, Elvis) si Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire, Caos Calmo).

Scenariul a fost finalizat inainte de greva scenaristilor si este scris de Steven Knight (Spencer, Peaky Blinders, Eastern Promises).

“Sunt incredibil de entuziasmat sa incep productia filmului Maria, care sper ca va aduce viata si opera remarcabila a Mariei Callas catre publicul din intreaga lume, datorita scenariului magnific al lui Steven Knight, muncii intregii distributii si a echipei si, mai ales, muncii stralucite si pregatirii extraordinare a Angelinei”, a declarat Larrain, care a avut recent premiera comediei-horror El Conde la Festivalul de film de la Venetia.

Potrivit producatorilor, costumele lui Jolie din film se bazeaza pe hainele originale purtate de Callas. Productia s-a consultat cu grupurile pentru drepturile animalelor, inclusiv cu PETA, in ceea ce priveste utilizarea articolelor de blana de epoca purtate in film, din colectia de arhiva a designerului de costume Massimo Cantini Parrini. S-a luat o decizie ferma de a nu folosi sau de a nu achizitiona blanuri noi, iar intreaga productie a inceput sa comunice acest aspect “al blanurilor” inca de pe acum pentru a nu supara asociatiile care protejeaza viata animalelor.

La vremea sa, Callas era recunoscuta pentru blanurile spectaculoase pe care le purta, toate naturale.

“Sunt foarte atenta si extrem de responsabila cu mostenirea artistica si mesajele pe care Maria Callas a vrut sa le transmita lumii in timpul vietii sale,” a declarat Jolie la momentul in care s-a anuntat productia filmului.

Regizorul Pablo Larrain este cel care le-a oferit roluri care le-au dus la Oscar pe Kristen Stewart (in Spencer) si pe   Natalie Portman (in Jackie). El este si un declarant admirator al Operei, asa ca interesul sau pentru povesti ale unor femei puternice si influente care au schimbat istoria e cumva normal ca l-a dus catre Maria Callas. In plus, regizorul s-a mai intersectat cu informatii despre Callas cand facea Jackie.

Callas a fost o soprana americana care provenea dintr-o familie cu origini grecesti. Ea a fost numita de Leonard Bernstein „Biblia operei” si a fost cunoscuta nu numai pentru vocea sa, ci si pentru comportamentul dificil de diva la repetitii si in relatiile cu ceilalti colegi.

In plus a fost implicata intr-o relatie cu magnatul Aristotel Onassis inainte ca acesta sa o paraseasca pentru Jackie Kennedy. A murit din cauza unui atac de cord la varsta de 53 de ani. In 2021 au fost publicate scrisori ale Mariei care aratau ca a fost abuzata sexual, drogata si santajata de proprii parinti, dar si de Onassis care o tortura emotional si o viola adesea dupa ce o droga.

Regizorul italian Franco Zeffirelli a realizat si el un film despre viata lui Callas in filmul Callas Forever din 2002, cu Fanny Ardant in rolul principal.

Printre creditele lui Larraín se numara si No, The Club si Neruda, iar cel mai recent a regizat seria Lisey’s Story, de Stephen King.

Angelina Jolie a fost vazuta ultima data in Marvel’s Eternals si in thrillerul lui Taylor Sheridan Those Who Wish Me Dead. Urmatorul ei film ca regizor este drama Without Blood, cu Salma Hayek. Intre timp a fost prezenta in presa cu lansarea unui mic brand de haine in care refoloseste materiale vechi, atelier la care lucreaza femei defavorizate.

Citește în continuare