Skip to content

Turistii spatiali se vor putea relaxa in curand intr-un spa de lux aflat la zeci de kilometri deasupra Pamantului. Calatoriile in spatiu vor include accesul la un restaurant sofisticat, un bar, TV si WiFi.

Compania Space Perspective, care a lansat anul trecut primul “salon” spatial de lux din lume  — Space Ship Neptune (Nava Spatiala Neptun) — a anuntat ca urmeaza sa lanseze si un spa de lux care va putea fi accesat la bordul navelor sale.

In acest mod, incepand cu 2024, primii turisti care vor calatori pe orbita Pamantului vor avea parte de cele mai luxoase facilitati, printre care si Space Spa — un Spa Spatial. Zborurile vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon si vor fi realizate prin intermediul unei capsule presurizate, atasate de baloane cu hidrogen.

In campaniile de promovare a noilor pachete de calatorii in stratosfera cu balonul, Space Perspective a inceput sa integreze si imagini cu interiorul noilor spa-uri care vor include la randul lor si toaletele capsulelor. 

Fiecare capsula va putea gazdui pana la opt turisti si un capitan, iar compania promite sa depaseasca facilitatiile si accesul la servicii de lux oferit de obicei de companiile aeriene de la clasa intai. Spa-ul a fost proiectat pentru a crea un mediu care sa ofere o experienta relaxanta si linistitoare, chiar si la zeci de kilometri deasupra Pamantului. 

Dan Widow si Isabella Trani, persoanele care s-au ocupat de experienta spa-ului spatial au declarat ca au incercat sa reinventeze ideea unei toalete traditionale. Astfel, estetica pe care au abordat-o include tonuri de pamant, optimiste si sisteme moderne de scurgere a apei pentru a reda cat mai mult senzatia de liniste. Pasagerii care vor folosi spa-ul se pot bucura in acelasi timp si de privelisti uluitoare datorita celor doua ferestre. 

In interiorul spa-ului, turistii vor fi intampinati de sunete linistitoare si de un decor luxuriant cu plante parfumate. Zona toaletei este proiectata fara colturi, replicand ideea unui „cocon”. 

Despre noul spa, Jane Poynter, fondatoarea Space Perspective, a declarat ca: „O toaleta adecvata si frumos proiectata si decorata contribuie in mod semnificativ la experienta accesibila si unica pe care o oferim. In acelasi timp accentueaza privelistile incredibile ale spatiului, si a liniei albastre stralucitoare si subtiri a atmosferei terestre, stelele de deasupra si Pamantul de sub ele.

Pasagerii se vor putea bucura la bord de diverse alte facilitati, printre care un restaurant sofisticat si un bar de lux cu bauturi inspirate de locuri din toata lumea, scaune confortabile, casti personalizate si TV, dar si Wi-Fi. 

Spatiul reprezinta cea mai recenta frontiera a industriei turistice. In ultimii doi ani, mai multe companii si agentii de turism au inceput sa se indrepte din ce in ce mai mult catre crearea unor pachete turistice in spatiu. In acest sens au inceput sa fie proiectate primele capsule turistice in stratosfera, primul hotel spatial si chiar primul restaurant cu stele Michelin din spatiu. 

Va invitam sa descoperiti in articolele de mai jos cele mai recente stiri despre turismul in spatiu si despre cele mai recente tehnologii care vor putea transporta in viitorul apropiat oamenii in spatiu si in stratosfera. 

Citește în continuare