Skip to content

(video) Chris Pratt este vocea lui Garfield in trailerul noului film „The Garfield Movie”. Samuel L.Jackson il interpreteaza pe tatal motanului rasfatat. In distributie sunt Hannah Waddingham si Nicholas Hoult.

Columbia Pictures a dezvaluit trailerul pentru „The Garfield Movie”, un film care prezinta un nou episod din viata pisicii care iubeste lasagna si uraste zilele de luni.

Pelicula produsa de Alcon Entertainment, detinatorul francizei, promite sa lamureasca mai multe mistere din jurul lui Garfield: de unde a aparut, cum si-a cunoscut stapanul si care a fost prima lui interactiune cu pizza?

Regizat de Mark Dindal dupa un scenariu de Paul A. Kaplan, Mark Torgove si David Reynolds, “The Garfield Movie” ii are in rolurile principale pe Chris Pratt, care ii da voce personajului principal, si pe Samuel L. Jackson, care ii da voce tatalui lui Garfield, o felina maidaneza data disparuta, dar foarte isteata, pe nume Vic.

Distributia este completata de Hannah Waddingham, Nicholas Hoult, Cecily Strong si Bowen Yang care isi imprumuta la randul lor vocea unor personaje animate. 

Trailerul de doua minute il readuce pe Garfield in atentia publicului dupa cativa ani de pauza. Simpaticul personaj este bazat pe celebra serie de benzi desenate creata de Jim Davis in anii ’70.

Noul film il prezinta pe motanul de casa pornit intr-o aventura salbatica in aer liber, dupa o reuniune neasteptata cu tatal sau. Avandu-l alaturi pe prietenul sau canin Odie, Garfield este fortat sa renunte la viata sa rasfatata si sa se alature tatalui sau pentru un jaf comic, cu mize mari.

Atat Jackson cat si Pratt au experienta in filmele de animatie. In timp ce Jackson a interpretat o alta pisica animata in „Paws of Fury: The Legend of Hank”, Pratt i-a dat voce lui Mario in „The Super Mario Bros. Movie”, al doilea film al acestui an ca incasari de box office, cu peste 1,3 miliarde de dolari din biletele vandute.

Trailerul dezvaluie si povestea originii lui Garfield ca un pisoi abandonat care se straduia sa supravietuiasca in momentul in care l-a vazut pe Jon Arbuckle, un baiat care mananca o pizza, prin fereastra unui restaurant. 

In cele din urma, pisoiul a fost invitat sa i se alature pentru o gustare dar a sfarsit prin a devora toata mancarea din restaurant. “Si asa l-am adoptat pe Jon”, spune Garfield, prin vocea lui Pratt.

Inainte de a se scufunda intr-o tava de lasagna, el avertizeaza publicul: „Imi cer scuze in avans. Mancarea pe care urmeaza sa o vedeti nu va fi frumoasa. Iar daca aveti copii mici, acesta ar fi un moment bun pentru ca ei sa paraseasca sala”.

Mai jos puteti urmari trailerul.

Anterior, Bill Murray a fost vocea lui Garfield in filmele de animatie “Garfield: The Movie” din 2004, si in continuarea acestuia, „Garfield: A Tail of Two Kitties” din 2006. 

Atat filmele live-action cat si cele hibride cu animatie s-au bucurat de mare succes in box office, desi criticii de specialitate au avut pareri predominant negative la adresa peliculelor. Franciza a inspirat, de asemenea, o serie de alte filme care au fost lansate direct spre inchiriere precum „Garfield Gets Real” si „Garfield’s Fun Fest”, pe langa serialele de animatie „Garfield and Friends” si „The Garfield Show”.

Mark Dindal preia povestea lui Garfield avand in portofoliu alte doua hituri pentru copii: „Chicken Little” si „Emperor’s New Groove”. La randul lui, scenaristul David Reynolds a lucrat la blockbusterul animat “Finding Nemo” care a avut in urma cu 20 de ani incasari de aproape un miliard de dolari din box office.

Proiectul se afla in lucru din 2016 cand Jim Davis se declara incantat de evolutia pe care au avut-o filmele animate din Hollywood, in special la nivel tehnic. Filmul este distribuit la nivel mondial de Sony Pictures (cu exceptia Chinei) si urmeaza sa fie lansat in cinematografe pe 24 mai 2024.

Prima banda desenata Garfield a fost publicata in 1976, devenind una dintre cele mai bine vandute reviste din SUA.

Garfield a detinut la un moment recordul mondial Guiness pentru cea mai distribuita banda desenata din lume. Temele comune ale existentei sale includ lenevia, mancatul obsesiv, pasiunea pentru cafea si lasgna, dispretul fata de ziua de luni si diete. Motanul rasfatat apare deseori in ipostaza de manipulator care obtine mai mereu ce vrea. 

Debutul pe micile ecrane a fost in serialul “The Fantastic Funnies” din 1980 cand vocea lui Garfield ii apartinea actorului Scott Beach. Din 1982 pana in 1991, au fost difuzate 12 speciale de desene animate Garfield si un documentar care celebra a zecea aniversare a personajului, vocea motanului apartinandu-i lui Lorenzo Music.

Povestea s-a continuat in desene de sambata dimineata timp de sapte sezoane cu din 1988 pana in 1994, tot cu vocea lui Music. Ulterior, in 2004, Bill Murray i-a dat voce motanului in lungmetrajul “Garfield: The Movie” lansat in cinematografele din intreaga lume, fiind urmat de continuarea “Garfield: A Tail of Two Kitties” din 2006.

Franciza a fost extinsa intr-un restaurant, jocuri video, carti de arta, compilatii editoriale si un musical care a fost jucat in SUA si Asia.

Citește în continuare