Skip to content

(galerie foto) Finalizarea grevei de la Hollywood, celebrata la premiera ultimului sezon The Crown care va fi lansat maine pe Netflix. Actorii care ii joaca pe Printesa Diana, Kate Middleton, Printii William, Harry si Philip au fost prezenti pe covorul albastru regal.

Ultimul sezon „The Crown” va debuta maine pe Netflix si va include atat actori deja cunoscuti fanilor seriei dar si un grup de actori noi care interpreteaza roluri cheie in cadrul povestii.

Spre deosebire de lansarea celorlalte sezoane de pana acum, ultimul sezon va fi disponibil in doua parti: primele patru episoade maine iar celelalte sase pe 14 decembrie.

Netflix a profitat de faptul ca greva actorilor a fost oprita dupa mai bine de 100 de zile in care nu a avut loc aproape nicio premiera cinematografica in stil hollywoodian, cu covor rosu si rochii extravagante. Astfel, a reusit sa stranga o parte din distributia sezonului 6 si sa creeze un eveniment de lansare al primelor episoade la Regency Village Theatre din Los Angeles.

De la lansare au lipsit Imelda Staunton, care reia rolul Reginei Elisabeta a II-a, Dominic West care revine in rolul Printului Charles (actualul rege al Regatului Unit) si Lesley Manville revine in rolul Printesei Margaret. In locul lor a aparut un Corgi simpatic.

In fata fotografilor prezenti la premiera ultimului sezon The Crown au defilat actorii Elizabeth Debicki, Khalid Abdalla, Fflyn Edwards, Rufus Kampa, Luther Ford, Ed McVey, Meg Bellamy si Jonathan Pryce. Va invitam sa descoperiti mai jos imaginile de la premiera dar si detalii despre rolul pe care il joaca fiecare dintre actori in noile episoade.

Sezonul 6 acopera domnia Reginei Elisabeta din anii 1990 pana in 2005, inclusiv perioada care duce la moartea tragica a regretatei printese Diana si la consecintele care au urmat. La finalul articolului veti gasi numeroase imagini din ultimele episoade si tot ce trebuie sa stiti despre provocarile pe care le-au depasit actorii din rolurile principale pentru a duce la bun sfarsit un serial care a scris istorie.

Elizabeth Debicki revine in rolul Dianei, Printesa de Wales.

Debicki a jucat rolul „Printesei Poporului” in sezonul 5, o interpretare pentru care a obtinut nominalizari la Emmy si Globurile de Aur. Ea a aparut anterior in serialul politist „The Night Manager” al BBC, plus doua filme „Guardians of the Galaxy”, „The Man from U.N.C.L.E.” si „Tenet” al lui Christopher Nolan, printre altele.

Khalid Abdalla reia rolul lui Dodi Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohammed Al-Fayed.

In noul sezon, Dodi Fayed intra intr-o relatie extrem de mediatizata, si in cele din urma fatala, cu Printesa Diana, proaspat divortata. Cei doi si-au pierdut vietile in mod tragic intr-un accident de masina din 1997, la Paris. 

Adballa a mai aparut anterior in „The Kite Runner” din 2007, in seria TV „Moon Night” de la Marvel, in „Assassin’s Creed” si in „Mission Impossible 5”. Pe covorul rosu la premiera, actorul a prezentat textul „Incetati focul acum” scris in palma, in legatura cu conflictul din fasia Gaza.

Meg Bellamy joaca in premiera rolul lui Kate Middleton, actuala Printesa de Wales.

Meg Bellamy isi face debutul pe micul ecran in rolul lui Kate Middleton, o colega a Printului William, inainte de a deveni iubita, logodnica si mai tarziu sotia mostenitorului tronului britanic. 

Pentru Bellamy, este primul rol intr-o productie cinematografica importanta, anterior a jucat intr-un singur scurtmetraj din 2021 intitulat „The Prince of Savile Row” si a lucrat ca artista la Legoland. Rolul din The Crown a fost obtinut in urma unui apel de casting lansat pe retelele de socializare, deschis inclusiv actorilor aflati la inceput de cariera.

Ed McVey va debuta la randul lui in “The Crown” in rolul Printului William in timp ce Luther Ford va juca rolul Printului Harry.

McVey este absolvent recent al unei scoli de teatru, cu experienta profesionala pe scena londoneza, si isi va face debutul in televiziune in rolul Printului William.

La randul lui, Luther Ford este un tanar cineast aflat la inceput de cariera care va juca rolul Printului Harry, marcand debutul lui in fata camerelor de filmat dupa ce a realizat cateva proiecte in calitate de regizor.

Totodata, la inceputul sezonului 6, rolul tanarului Print William va fi jucat si de Rufus Kampa in timp ce prezenta lui Harry dinainte de adolescenta va fi asigurata de Fflyn Edwards.

La premiera din Los Angeles s-a aflat si Jonathan Pryce care revine in rolul Printului Phillip, sotul regretatei regine.

In rolul Ducelui de Edinburgh, Pryce a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru interpretarea din sezonul 5, fiind unul dintre actorii veterani ai distributiei. De-a lungul carierei sale impresionante a jucat alaturi de Madonna in “Evita” din 1996, in serialul-fenomen “Game of Thrones” si rolul Papei Francisc in „The Two Popes”, o interpretare care i-a adus o nominalizare la Oscar in 2020.

Citește în continuare