Skip to content

Teatrul Odeon anunta premiera „Sentimentul fragil al sperantei”. Regia este semnata de Carmen Lidia Vidu, coregrafia de Razvan Mazilu si grafica afisului de Dan Pervjoschi. In distributie sunt Nicoleta Lefter si Ioana Marcoiu, cu o aparitie video de la Dr. Gabor Maté.

Teatrul Odeon a anuntat premiera spectacolului “Sentimentul fragil al sperantei”, dupa texte adaptate din “Gen, revista”, care va avea loc joi, 30 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Majestic.

Avand un parcurs neconventional, proiectul este realizat pe scenariul si regia semnate de Carmen Lidia Vidu, coregrafia lui Razvan Mazilu, grafica de pe posterul de promovare al spectacolului este realizata de Dan Perjovschi.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu adapteaza sapte texte aparute in “Gen, revista”. 

„Cand oamenii mari pleaca” de Marina Cebanu este interpretat de actrita Sabrina Iaschevici in timp ce „Imi doresc sa fiu sincera si sa pot spune ca am schizofrenie, iar oamenii sa inteleaga”, un text anonim, este interpretat de Niko Becker. 

„Mon ame frère” de Elena Zah este interpretat de Eduard Trifa iar „Esti ceea ce mananci?” de Patricia Cirtog este interpretat de actrita Ruxandra Maniu.

„Cine sunt eu si unde e, de fapt, acasa?” de Denisa Harbuz este interpretat de Nicoleta Lefter, „La cine vrei sa ramai?” de Madalina Aldescu este interpretat de Ioana Marcoiu iar „Draga tata” este moment video-proiectat.

Spectacolul beneficiaza de o aparitie video din partea celebrului Dr. Gabor Maté.

Carmen Lidia Vidu a descris “Sentimentul fragil al sperantei” ca fiind despre cei care gasesc putere in slabiciunea lor si se dedica unei lumi mai bune: “Aud mereu ca natura umana este competitiva, agresiva, egoista. Eu vreau sa vad opusul.
Cred in responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a ne intreba ce valoare avem in viata celorlalti. Fragilitatea noastra e o forta invizibila care ne modeleaza viata. In mod individual si colectiv, avem dureri pe care nu le facem auzite. Nu orice poveste are un final fericit. Trauma nu poate fi intotdeauna reparata sau rezolvata, dar poate fi auzita, inteleasa si iubita. Pentru mine, natura umana este cooperanta si generoasa.”

Proiectul “Gen, revista” a inceput in joaca de la un tic verbal al tinerilor, acela de a pune „gen” inainte, dupa si in mijlocul oricarei fraze.

Potrivit redactiei, “Textele, ilustratiile si fotografiile care au stat la baza scenariilor pentru spectacol sunt in egala masura, deci, niste mostre de curaj si de talent rafinat. Cand au raspuns apelului nostru, multi cu timiditate, nu si-au inchipuit ca povestile lor vor trece de cercul urmaritorilor nostri. Pe scena teatrului Odeon, acestea prind o noua si binemeritata viata.”

Scenografia spectacolului este semnata de Adrian Damian, muzica de Mihai Dobre, costumele de Olivia Stoica iar ilustratiile si video design-ul de Ioana Ilas Bodale.

Urmatoarele reprezentatii sunt programate tot in Sala Majestic pentru vineri, 1 decembrie, si joi, 14 decembrie, la ora 19:00. Biletele pot fi achizitionate aici.

Carmen Lidia Vidu creeaza spectacole si instalatii care documenteaza in profunzime cele mai actuale teme ale societatii romanesti, dincolo de ceea ce vede spectatorul.

Specific acestor spectacole este initiativa de a reuni cei mai buni artisti din diferite domenii: muzica live, video, dans sau teatru, care lucreaza impreună pentru a crea spectacole unice. In lista ei de productii apar documentare sau filme de scurt metraj, in care actorii vorbesc despre problemele de astazi ale Romaniei.

Mai jos puteti citi un interviu exclusiv acordat Urban.ro in urma cu patru ani.

Citește în continuare